Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když bych se zamyslel nad logikou tohohle filmu, byl bych nucen nasadit tomu odpad, protože takhle jednoduchej, odlehčenej a stupidní film se jen tak nevidí. V klídečku zdrhnou z vězení, který hlídal nejspíš jeden bachař, vykradají si bančičky jen v trapných parukách, fízlové mají asi dovolenou, protože takřka neexistujou, lidi je milujou, protože jsou něco jako Robin Hood? Cože? Aha. Strašná stupidita. Byl bych moc zlej, kdybych dal odpad, protože dokoukat se to ještě dalo, až na tu trapnost. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak napoprvé za 4*, ale podruhé už to nebylo tak dobré. Chvílema to bylo utahané a mělo to hluchá místa. Jinak velmi sympatická trojka hlavních hrdinů, trochu Butch a Sundance, trochu Bonnie a Clyde, chvílemi velmi vtipné, jako oddechovka určitě dobré. Konec mi přišel trochu moc přehnaný, ale k tomuhle typu filmu se asi hodí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

B.W. jako padouch na mě nepůsobí dobře. tak nějak mi ten jeho dobráckej ksicht mezi zločince nezapadá. a tenhle film je dokonalá ( klidně se budu hádat) nuda. jednoduše řečeno - NEMÁ TO ŠŤÁVU !!!!!!!!! a tak nebýt trochu oživení v podobě nešťastné kate, spal bych asi po půl hodince (takhle to trvalo o 10 minut déle). jeden klad přesto film má. a tím je hudba. přemýšlím, jestli nebude lepší vyhodit dvd a pořídit si soundtrack. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film se musí hlavně poslouchat, aby na tváři vyloudil lehký úsměv, avšak se svou vizuální složkou (střídání paruk a oblečků) tvoří naprostou komickou souhru. Musím říci, že mě velmi zaujal Billy Bob Thorton, ale to bylo tím, že jeho role byla nejspecifičtější a jednoznačně identifikovatelná, Bruce Willis nepředvádí sice nic nového, ale i přesto je kouzelný, no a Cate Blanchetová jako probuzená středostavovská panička je prostě dostatečně šíleně lidská, aby byla uvěřitelná. No a ještě jedna nezanedbatelná složka - ta příšerná hudba 80. tých let, sice drásá uši, ale prostě k tomu patří. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vleklé, nudné, nepřesvědčivé.... Na začátku se mi zdálo, že by se to mohlo rozjet, ale brzy se ukázalo, že to zabředlo do bezradnosti...Jediné co mi při sledování tohoto filmu napadlo, tak jak ženská, co hraje tu hlavní roli - Cate Blanchett - jak tyhle ženské jsou pro svět mužů, který potřebuje klid, a jsou cílevědomí - nebezpečné. Ba nepřijatelné. Jak stále se dožadují pozornosti za všech okolností, a musí lézt na nervy každému zralému muži...Pro chlapečky může být ještě i obdivuhodná, ale ti ještě neznají konkrétně ženy...O to víc mě zajímá, ba obdivuji muže, co takové ženy mají doma, a skáčou, jak ony pískají...Já to nevydržel, a lituji promarněného času s takovými případy"....Hudba, kamera, scény, kostýmy, maskéři, triky atd. - průměrné. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Dívenka, která si říhne při večeři, je dcera Bruce Willise - Scout. Ve filmu se objevuje i druhá Willisova dcera, Tallulah. (D3VIL)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama