Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ti hoši z televize: Nocující banditi. To jsem asi rukojmí. Honem pojďte dál, ať můžeme začít." Pokud by všichni ředitelé bank brali přepadení v takovém klidu, tak bych se tím snad mohl živit i já. Jenže oni to tak neberou, brání se, natáčejí si mě, dávají mi mezi bankovky barvící kapsle a ještě na mě volají poldy. To se radši budu živit poctivě a po večerech si užívat u podobně pohodových filmů, ve kterých si rukojmí femme fatale zarputile odmítá vybrat mezi svalovcem a hypochondrem. A jelikož k tomu hraje pohodová muzika, tak si pod hrozbou namířené zbraně dovolím hodnocení zaokrouhlit nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivé tři hvězdy, ovšem tvůrci před kamerou i za ní slibovali přeci jenom víc. Dvěma zlodějíčkům totiž nestačí běžné potíže spojené se zločinem. Cholerik Bruce Willis a neurotik Billy Bob Thornton se navrch zamilují – do stejné ženy. Tu fobiemi trpící Thornton neprozřetelně unese, jenže právě dáma v domácnosti Cate Blanchett ve velkém domě neprožívá život, který si vysnila. Takže tohle nečekané rozptýlení vlastně přivítá. Zručný Barry Levinson sice měl slušně napsaný příběh, ale mohl a měl něco vynechat/vystříhat, zbavil by se tak hluchých míst a přidal šťávu a říznější tempo. 65% ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě střízlivými prostředky vytváří Barry Levinson kouzelnou pohodovou atmosféru série bankovních loupeží naruby a krátkých úseků pohodové flákačky mezi nimi. Film samozřejmě stojí na ústřední trojce, ve které Bruce předvádí svůj standard (ano, viděl jsem ho v mnohem lepších rolích, ale ani tady neurazí), Billy Bob Thorton si urval velmi specifický a jemu parádně sedící part vynalézavého hypochondra a oba skvěle doplňuje zlatá rybka - skvělá Cate Blanchet, ženská krev a mlíko a kila spontánnosti k tomu. A když si ten film promítnete znovu a pomaleji, zjistíte, že toho má dost i pod povrchem a vychutnáte si detaily - třeba sice krátkou, ale perfektně natočenou autobouračku. Možná tu budou mnozí postrádat nějaký velký okamžik ve stylu Thelma a Luise na závěr, ale já jsem moc rád za to, že mi pohoda vydržela dokonce i během titulků. Velmi příjemné překvapení. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Parádne herecké obsadenie. Celý čas pozerám na tú ženu, že mi pripomína Cate Blanchett a to potom zistím, že ona JE Cate Blanchett ( :D). Námet veľmi originálny, miestami naozaj zábavné, len mám jednu výhradu - zbytočne dlhé. Chcel som dať pôvodne len 3* kvôli tej dĺžke, ale záver ma doslova uprosil, ako pohľad psa na jeho pána s jedlom v ruke, aby som ho predsa len o * zvýšil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádné extrovní vtipy, při kterých se smíchy potrháte (až na pár výjimek typu převleky B.B.Thorntona a jeho hypochondrické záchvaty:)), ale vezměte zavděk pohodovým situačním humorem, který mají na svědomí hlavně Cate Blanchett a Mr. Thornton a užijte si i tu trochu romantiky, se kterou překvapivě nemá Billy Bob Thornton nic společného, ale o kterou se postará pošahaný řidič a jeho kráska v růžových botkách...výborná komedie od začátku až do konce. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Dívenka, která si říhne při večeři, je dcera Bruce Willise - Scout. Ve filmu se objevuje i druhá Willisova dcera, Tallulah. (D3VIL)

Reklama

Reklama