Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film se musí hlavně poslouchat, aby na tváři vyloudil lehký úsměv, avšak se svou vizuální složkou (střídání paruk a oblečků) tvoří naprostou komickou souhru. Musím říci, že mě velmi zaujal Billy Bob Thorton, ale to bylo tím, že jeho role byla nejspecifičtější a jednoznačně identifikovatelná, Bruce Willis nepředvádí sice nic nového, ale i přesto je kouzelný, no a Cate Blanchetová jako probuzená středostavovská panička je prostě dostatečně šíleně lidská, aby byla uvěřitelná. No a ještě jedna nezanedbatelná složka - ta příšerná hudba 80. tých let, sice drásá uši, ale prostě k tomu patří. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádné extrovní vtipy, při kterých se smíchy potrháte (až na pár výjimek typu převleky B.B.Thorntona a jeho hypochondrické záchvaty:)), ale vezměte zavděk pohodovým situačním humorem, který mají na svědomí hlavně Cate Blanchett a Mr. Thornton a užijte si i tu trochu romantiky, se kterou překvapivě nemá Billy Bob Thornton nic společného, ale o kterou se postará pošahaný řidič a jeho kráska v růžových botkách...výborná komedie od začátku až do konce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson sa imidžom postáv, hudbou, autami a rekvizitami snaží vniesť do súčasného sveta nostalgiu klasických gangsteriek, ale jeho zámer sa míňa účinku. Akoby bol režisér priliš konzervatívny a súčasná doba mu bola príliš vzdialená na to, aby ju dokázal s nadhľadom prepojiť s nostalgiou. Dvaja hlavní predstavitelia nie sú „sympaťáci s malými chybami“, ale „zabednení trobirohovia“, z ktorých ani jeden si nezaslúži sympatie (opäť úžasnej) Cate Blanchett. Humor a dialógy, ktoré tu majú zohrávať veľkú rolu, sú VEĽMI slabé a aj satyrické podtóny s mediálnym reflektovaním udalostí sú nedotiahnuté. Bandits sú vzhľadom k tvorcovskej zostave sklamaním. Na tri hviezdy ich vyťahuje iba spomenutá Cate Blanchett. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama