Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film se musí hlavně poslouchat, aby na tváři vyloudil lehký úsměv, avšak se svou vizuální složkou (střídání paruk a oblečků) tvoří naprostou komickou souhru. Musím říci, že mě velmi zaujal Billy Bob Thorton, ale to bylo tím, že jeho role byla nejspecifičtější a jednoznačně identifikovatelná, Bruce Willis nepředvádí sice nic nového, ale i přesto je kouzelný, no a Cate Blanchetová jako probuzená středostavovská panička je prostě dostatečně šíleně lidská, aby byla uvěřitelná. No a ještě jedna nezanedbatelná složka - ta příšerná hudba 80. tých let, sice drásá uši, ale prostě k tomu patří. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kriminální komedie, trochu ve stylu Dannyho parťáků. Hlavní hrdinové na začátku utečou z vězení a stanou se z nich ”Přespávající banditi (Sleepover Bandits)”. Do party přiberou i nešťastnou ženskou v domácnosti, oba se do ni zamilují, ona se zamiluje do obou (protože dohromady jsou ”dokonalý muž”) a vše směřuje k happyendu. Díky tomu, že si scénář pohrává s retrospektivními scénami, je to happy end opravdu překvapivý a jednotlivé střípky do sebe zapadnou jako kousky skládačky. Willis vypadá s delšími vlasy divně, Thorton naopak zženštile a Blanchett je jako zrzka zvláštní, ale sexy. Příjemný film staršího střihu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

B.W. jako padouch na mě nepůsobí dobře. tak nějak mi ten jeho dobráckej ksicht mezi zločince nezapadá. a tenhle film je dokonalá ( klidně se budu hádat) nuda. jednoduše řečeno - NEMÁ TO ŠŤÁVU !!!!!!!!! a tak nebýt trochu oživení v podobě nešťastné kate, spal bych asi po půl hodince (takhle to trvalo o 10 minut déle). jeden klad přesto film má. a tím je hudba. přemýšlím, jestli nebude lepší vyhodit dvd a pořídit si soundtrack. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižný akčný úvod a zaujímavý záver, ale medzitým neskutočná nuda. Kamarátska chémia medzi Bruceom a Billy Bobom nulová. Pravdepodobne preto, lebo ich postavy sú nevýrazné a vôbec som nemal dôvod im fandiť. Potom sa tam pripletie ešte Cate Blanchett, ale ani romantika nefunguje. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, proste nijaké. Jediné, čo si zapamätám, sú tie otrasné parochne, ktoré Bruce a Billy neustále striedajú. 4/10. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama