Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Gallows Pole - Jimmy Page/Robert Plant [4:10] ,2. Tweedle Dee & Tweedle Dum - Bob Dylan [4:46] ,3. Holding Out for a Hero - Bonnie Tyler [4:41] ,4. Twist in My Sobriety - Tanita Tikaram [4:52] ,5. Rudiger - Mark Knopfler [6:00] ,6. Just Another - Pete Yorn [3:14] ,7. Walk on By - Aretha Franklin [2:48] ,8. Superman (It's Not Easy) - Five for Fighting [3:42] ,9. Just the Two of Us - Grover Washington Jr./Bill Withers [7:32] ,10. Wildfire - Michael Martin Murphy [4:48] ,11. Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler [6:59] ,12. Bandits Suite - Christopher Young [7:16], ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vleklé, nudné, nepřesvědčivé.... Na začátku se mi zdálo, že by se to mohlo rozjet, ale brzy se ukázalo, že to zabředlo do bezradnosti...Jediné co mi při sledování tohoto filmu napadlo, tak jak ženská, co hraje tu hlavní roli - Cate Blanchett - jak tyhle ženské jsou pro svět mužů, který potřebuje klid, a jsou cílevědomí - nebezpečné. Ba nepřijatelné. Jak stále se dožadují pozornosti za všech okolností, a musí lézt na nervy každému zralému muži...Pro chlapečky může být ještě i obdivuhodná, ale ti ještě neznají konkrétně ženy...O to víc mě zajímá, ba obdivuji muže, co takové ženy mají doma, a skáčou, jak ony pískají...Já to nevydržel, a lituji promarněného času s takovými případy"....Hudba, kamera, scény, kostýmy, maskéři, triky atd. - průměrné. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě příjemně překvapilo. Povedená akční komedie o trojici bankovních lupičů ,který geniálním způsobem vykrádají banky. Jednou se jim připlete do cesty nespokojená žena a vzniká tu milostný trojlístek a ruzné rozepře. Ale vše dobře naservírované. Konec působí opravdu úžasně a neočekávaně (aspon za začátku) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)

Reklama

Reklama