Reklama

Reklama

Yellowstone: Velké tání

(seriál)
  • Česko Velké americké tání (více)
Velká Británie, 2017, 3x50 min

Hrají:

Kate Humble (průvodce), Patrick Aryee (průvodce)

Obsahy(1)

Koncem února se do severoamerického národního parku Yellowstone dostavuje obleva. Zvířata čeká jedno z nejnáročnějších období v roce, kdy se budou muset přizpůsobit přechodu z mrazivých teplot do teplejšího jara. V létě potom přijde sucho a nedostatek vody. Živočichové, kteří chtějí přežít, musejí o přístup k tekutinám tvrdě bojovat... Yellowstone je naprostým unikátem. Nikde jinde ve světě není nic takového jako nedotčená divočina Yellowstonského národního parku. Místní příroda je překrásná a navíc v ní žije velké množství divokých zvířat. Jenže zažívá jedno z nejdrsnějších jarních období na naší planetě. Během pouhých tří měsíců se celá krajina naprosto změní. Zasněžená zima přechází rovnou do horkého, suchého léta. Jak se zvířata a rostliny vyrovnávají s takto dramatickou proměnou přírodních podmínek? V tomto seriálu uvidíte medvěda grizzlyho, který vystrčí hlavu ze své nory a nečekaně najde hromady jídla. Vlky, co mají problémy ulovit kořist, protože losi a bizoni si od nich nenechají nic líbit. Nebo puštíka vousatého, jak popohání své mladé, aby si pospíšili, než les úplně vyschne a propukne v ničivý požár. Toto jsou výjimečné příběhy z výjimečného místa. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle dokumentární série od BBC je překvapivě docela "nízkorozpočtová" a ani neobsahuje kdovíjak dechberoucí a vizuálně úchvatné dramatické momenty. Ale na poli přírodovědné dokumentární tvorby je to pořád naprosto neuvěřitelný supernadprůměr a kvalita. Asi od toho neočekávejte nic na způsob "tohle jste ještě neviděli", protože tohle není dokument, který má ohromit, ale prostě chce jen informovat. A dělá to kvalitně a na jedničku. Všechny záběry jsou fantastické a BBC dokumenty pořád umí, jen to prostě není ten absolutní vrchol typu Afrika nebo Zázračná planeta, takže jen 4* a "jen" 80%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vydařený dokument ale dokumentů o Yellowstonu je bezpočet a už je to skoro klišé. Škoda že národní parky se vytvořily z míst, které tak nějak zbyly, protože je lidé nemohli osídlit z důvodů nehostinnosti, neúrodnosti a jiných extrémů. Tak že jsou to vlastně ta nejošklivější skalnatá, pouštní apod. místa. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama