Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Diskuze

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Martin741

Naprosto souhlasím lepší film o autizme nemůže být protožě nevěřím do dnes že by to někdo zahrál lépe než Dustin Hoffman.

na příspěvěk reagoval Hexa

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Dokonale zahraný autista v podaní Dustina Hoffmana a k tomu skvělý Tom Cruise ale už jenom kvůli Dustinovi bych dal minimálně 5 *

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Kdyby to točili dnes, váhal bych, zda ten psychicky narušený neni Cruise

Waizi

Waizi (hodnocení, recenze)

Geniální film s geniálními herci, v čele s Dustinem Hoffmanem, ptám se sám sebe, jaký by byl tento film bez něho. Film by byl úplně jiný a dovolím si říct, že nikdo by tuto roli nesehrál lépe jako on. Film o tom, že láska k bratrovy, která je oplácena, je daleko cenější než peníze.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Mam taku otazocku ... to DVD co teraz vyslo (14.6.2010) je aj v slovenskom dabingu alebo iba v ceskom? Lebo zhanam Rain Mana so slovenskym dabingom a nejak sa k nemu nikde neviem dostat ... neporadi niekto?

na příspěvěk reagoval John_R.

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

knihu neznam.. a film je urcite dobry.. me osobne moc nesedl, ale podle vetsinoveho konsenzu se evidentne libi a pres vsechny vyhrady jeho kvality uznavam :-)

calisto

calisto (hodnocení, recenze)

čítala som knihu, ktorá bola fantastická, a preto o to viac sa bojím filmu - ktorý som nevidela..Naozaj ten film stojí za to viac ako jeho knižná predloha?

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Jsem tu jediny, koho Rain Man zas az tolik nezaujal? Jiste to je herecky koncert Dustina Hoffmana (ackoliv tvrdim, ze v Absolventovi byl daleko lepsi). Urcite to ma skvelou hudbu, ale jinak. Par dni po shlednuti a moc si z toho fil,mu nepamatuju..dojem ve me taky zadny nezanechal..

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Zemřel muž, podle kterého se točil film Rain Man

Jitta Holmanova, Jenišovice
Úterý, 22.prosince 2009, 08:03:56 | Souhlasím | Nesouhlasím | +15

jO JE MI MOC LÍTO,BYL TO VYNIKAJÍCÍ HEREC-ČEST JEHO PAMÁTCE.
Haha

Sten2

Sten2 (hodnocení, recenze)

Největší záhadou tohoto filmů zůstává neučást v IMdb v TOP 250...

zliteonit

zliteonit (hodnocení, recenze)

Opravdový velkovilm. Spojení herců Dustin Hoffman a Tom Cruise se opravdu povedlo. Skvěle napsaný scénář a režie. Podívám se na něj tak dvakrát do roka. :)

TedTonks

TedTonks (hodnocení, recenze)

Tento skvělý film jsem sledoval s nadšením. Perfektní výkon Dustina Hoffmana v roli aukustického Raymonda musel zaujmout každého. Tom Cruise se sice do role také vžil perfektně, ale na Hoffmana by asi měl jenom Heath Ledger s Jokerem. Scénář byl úžasný, ale herci tomu jen dodali šťávu. A díky této kombinaci má  mě tento film 5 hvězdiček.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

a hlavne má to jeden z najgeniálnejších najuchvátnejších a najkrajších hudobných motívov aký bol kedy zložený(hans rulezz)

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

Pěkné, lidské, přesto jsem to měl zkažené tím, že všichni říkají jak je to skvělé a dokonalé:-/

 (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelně lidský film. O výkonu Dustina Hoffmana zde bylo napsáno téměř vše. Při sledování filmu jsem nemohl uvěřit, že Hoffman je ve skutečnosti normální člověk a že svou postavu pouze hraje. Hoffman by si zasloužil ty 4 Oscary sám o sobě. Mile překvapil i Tom Cruise, které udájně Hoffman během natáčení nabádal k co nejlepšímu výkonu.

sovisek

sovisek (hodnocení, recenze)

Tenhle film ve mě cosi zanechal. Dustin Hoffman ve svojí životní roli. Herci, režije, hudba a námět filmu sou exelentní! Vřele doporučuji všem......akorát toho Rain Mena mu měli nechat :((

Tammi

Tammi (hodnocení, recenze)

dlasi spicka mezi filmy, film je vyborny, ma vybornou myslenku a oba hlavni predstavitele, se predstavili skvele, nema to chybicku...

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Těžko hodnotit jinak. Jak Dustin, tak Cruise jsou zde výborní. Dustin lepší.

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

moviepill: nevím zdali jsi to opravdu myslel jako příspěvek do diskuze nebo jako komentář... doufám, že první možnost je správná

moviepill

moviepill (hodnocení, recenze)

Fenomenálny výkon Dustina Hoffmana je (aspoň pre mňa) najvyšším vrcholom povedomého filmového ľadovca, ktorý pláva medzi inými výbornými, slabšími i vyslovene slabými ľadovcami a ľadovčekmi. Pri stretnutí s niektorým z nich vám alebo stuhne krv v žilách, alebo vás zahreje pri srdci, čím sa ten-ktorý ľadovec roztopí a priblíži k vám svoj impozantný dych. Bravo, Rain Man!

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama