Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andělsky nevinné Hell´s Kitchen řízené korupcí, neadekvátnost trestu vůči zločinu a ztráta dětských iluzí a neposkvrněnosti. Nit motivu pomsty ve stopách Edmonda Montechrousta Dantese se na konci stáčí do přesného kruhu. A Spáči? Dál budou spát při rozsvíceném světle, někteří navždy a snad pokojně.. Sleepers mi přišli jako mix Příběhu z Bronxu, Shawshanku a Tajemné řeky a co si budeme nalhávat, všechny tyto tři filmy měly lepšího režiséra, než je Levinson, nicméně abych Barrymu nekřivdil, bariéra mezi jeho stylem a mnou byla u adaptace Carcaterrova „maybe true story“ takřka nepatrná. Za dvojakou scénu dotazovaní svědka obhajoby žalobcem bych ho dokonce i pochválil, i když padre Bobby si to za svůj výkon zaslouží víc.. Když máte levý profil sadistického pedofila a pravý úchylného pederasta, to se vám to hraje, že pane Bacon.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Kvalitný film. Silné herecké obsadenie a dej, ktorý sa vyvíja a kľukatie, pričom má dobrý spád a zachycuje veľmi širokú časť životov hlavných hrdinov pútavo a zaujimavo. Vtipné a nekompromisne tvrdé životné situácie a ich vplyv na vývoj a rast štyroch chlapcov podané veľmi emotívne. V malých okamihoch jemne zdlhavé pasáže trošku spomaľujú tempo, na druhej strane má film množstvo veľmi silných miest a tak je celkovo náboj filmu výborný. Bacon, Hoffman a De Niro sú vynikajúci. 4.5* ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Spáči. Film, po kterém se snadno neusíná ani těm, kdo se nepotýkají s vrozenou insomnií. Spáči. Příběh z pekelné čtvrti, jež se ve výsledku ukáže jako bezpečnější a morálnější prostředí než místo výkonu takzvané spravedlnosti. Spáči. Moderní verze Hraběte Monte Crista, vzdávající svému vzoru přesvědčivější hold než stejně zamýšlený Verneův Matyáš Sandorf. Spáči. Důkaz, že dobro mohou zastupovat stárnoucí mafián se slabostí pro holuby a tváří Vittoria Gassmana, De Nirův kněz s hlubokým pochopením pro své zvlčilé ovečky a ochotou ve jménu pravdy odpřísáhnout lež, Hoffmanův irský právník se slabostí pro skotskou a Pittův obhájce bojující za vlastní prohru, zatímco stvůry vystupující z temnot nesou pověření státu a všeobecnou důvěru ve schopnost pře/vychovávat mladé. Spáči. Životní pouť čtyř přátel, kterým nebylo souzeno vyrůstat se zmrzlinou a štěňaty, dospívat s cigárem a holkami a stárnout s pivem a fotbalem, ale čelit hrůzám své minulosti s vědomím, že jediný způsob, jak nad ní zvítězit, je nepustit si ji nikdy více k tělu - ale jediný čestný způsob, jak s ní bojovat, je vzkřísit ji i se všemi jejími démony. Spáči. Studie pomsty v šarlatové, jíž schválí i nejzásadovější zastánce tvrzení, že protivenství je třeba nastavit i druhou tvář, a která chutná nejlépe za studena, ale mráz z vašich životů nezažehná. Spáči. Duchovní dítě autora, který to možná sám prožil (a přežil) a možná ne, režiséra, který je podle mě skvělý a podle jiných ne, a herců, jejichž výkony mě v případě Pitta a Driverové překvapily a v případě De Nira, Hoffmana a Bacona ne. Spáči... opravdu je to už dvanáct let, co jsem to viděla poprvé? Na monitoru počítače byli stejně působiví jako tehdy na velkém plátně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dětská část (2/5 filmu) - velice solidní drama, úderná atmosféra a zajímavé rozjetí příběhu. Dospělácká část (3/5 filmu) - těžko uvěřitelná, zadrhávající, divně vyznívající, zdlouhavá a rádoby chytrá kriminálka. Ta druhá část filmu mi bohužel nesedla, v celkovém pohledu to na tři hvězdy bude, ale jak říkám, z mého pohledu se nejedná o žádnou pecku, ten film je prostě takový předvídatelný a nemá moc čím překvapit, navíc se to celé ke konci až moc vleče... 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo s excelentním hvězdným hereckým obsazením. Kevin Bacon coby sadistický a perverzní dozorce Sean Nokes zde předvádí patrně největšího zmrda svého bohatého hereckého rejstříku. Ten chlap má prostě "ksicht" stvořený pro podobné role. Stačí jediný jeho pohled, a je Vám jasné, co za slizouna a čur*ka to je. Stejný pocit jsem měla také při pohledu na Douga Hutchisona a jeho roli odpudivého Percyho v Zelené míli. Dále jsem si nejvíce užívala mladičkého Brada Renfra. Scény byly výborné a mrazivé, zvláště při vzpomínkách. Ovšem za nejsilnější okamžik celého filmu považuji poslední dvě závěrečné scény ze soudní síně. Zvláště ta první, kde Dustin Hoffman vyslýchal dotyčného strážného z nápravného ústavu, byla dokonale strhující, mrazivá a dechberoucí. Závěrečný happyend se sice konal, ale oproti předchozím událostem působil spíše smutně a nostalgicky. "To bylo naposled, kdy jsme byli všichni spolu..." ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)
  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama