Reklama

Reklama

Time to Love

Čína, 2015, 109 min

Obsahy(1)

Zhang Xiao Wen (Ivy Chen) je moderní žena, jejíž duše omylem cestuje zpět v čase do dynastie Qing, kde se probouzí v těle mladé dívky Ruo Xi. Jako Ruo Xi se setkává s ambiciózním čtvrtým princem Yin Zhengem (Tony Yang) a jeho temperamentním bratrem, čtrnáctým princem Yin Tiem (Shawn Dou). Téměř okamžitě jí jeden z nich ukradne srdce. Ovšem ani Xiao Wen nezná své skutečné city. (Miike)

(více)

Recenze (5)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy romance s kapkami komediálního žánru, kterou ke značně ukouslým čtyřem hvězdám posouvá nejen výkon, roztomilost a bezprostřednost, showmanství Ivy Chen, ale i dvojice soupeřících nápadníků Shawn Dou a zejména Tony Yang v neobvyklé roli cool kalkulujícího prince. Dívka z moderní doby se dostane na dvůr dynastie Qing, aby zjistila, že vybrat si svého prince je docela těžká a ošemetná záležitost. Vysoká technická úroveň zpracování (vynikající záběry celků, polocelků, nájezdy kamery z perspektivy) samozřejmostí, potěší i několik dobře zvládnutých akčních scén, výprava celkově. Některé hudební momenty vynikající, jiné působí až příliš výrazně skoro kýčovitě, jakoby přebíjely obraz. Moc patetické, nabubřelé, do romanticky pohádkové fantasy atmosféry by se možná hodilo občas skromnější aranžmá, než buracející symfonický orchestr hrající do plných. Ale to je jen můj dojem, samotné OST (Kubert Leung) je celkově dobré, jen bych některé momenty editoval, nebo nechal ztvárnit trochu skromněji, méně dramaticky, než aby to znělo jako peckovní stopa pro velkofilm. V loňské a letošní dosavadní bídě na čtyřhvězdičkové filmy si tento čtyři hvězdy zaslouží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Di Song vytvoril veľmi zaujímavý mix žánrov. Máme tu fantasy, historický film, romancu, komédiu a dokonca je okorenený aj politickou drámou. Kupodivu sú všetky žánrové pravidlá dodržané a všetky relatívne fungujú. Len ich je tam na mňa príliš veľa. Súčasný čínsky film využíva všetky moderné spôsoby točenia. Time of Love je kaleidoskopom krásnych obrázkov a niektorých skvelo nasnímaných a spravených scén. Dokonca sú tam prvky akejsi úsmevnosti aj sympatií voči hrdinom. Ale viem si predstaviť, že keby tam bolo nakopených menej žánrov, vedel by som si ich jednotlivo užiť viacej. V zásade mu nemám čo vytknúť. Je to dobre spravený film a určite je hodný zapamätania. Mne ale bohužiaľ veľmi nesadol. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nevyváženosť s filmu len tak tečie, nie kvapká podotýkam, ale tečie. Romanca je to obstojná, ako komédia - je to proste ázijský prístup ku komike, ako dráma to má niekoľko dobrých drsných momentov a akčných scén, ale všetko je to hodené do kotla, ktorý sa odstavil príliš skoro z varenia. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka i rozšafná harlekýnka, poutavá fantasy a zároveň napínavá politická hra. Japonské snímky lákají svým půvabem, jakousi přirozenou křehkostí, nápaditostí kostýmů, barvitostí scénáře a pestrou mozaikou charakterů A Čas milovat nezklamal. Archetypální postavy ožívají v originálním prostřední, věčné téma je zasazené do nekonvenčního rámce mísícího prvky, v němž i kýč získává zcela ojedinělou, neohranou podobu (například ve scéně s kolotočem). Všem, kteří mají rádi onu neuchopitelnou atmosféru provoněnou pohledem gejš, jasem sakur a výkřiky samurajů, vřele doporučuji :) ()

Reklama

Reklama