Reklama

Reklama

Linie obrany

  • Čína Zhong hua ying xiong (více)

Obsahy(1)

Mladý voják čínské armády Jet (Jet Li) přichází na sklonku druhé světové války do Tsing Tao, aby se poohlédl po novém životě. Jednou v noci se stane svědkem toho, jak arogantní americký důstojník Hans zraní svou bezohlednou jízdou nevinného chodce. Jet se mu vydá na pomoc, ale dostane se do potyčky se skupinkou amerických vojáků. Ačkoliv Jet muže přepere, je jimi nadále pronásledován, pouští se tedy do boje o život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

sniper18 

všechny recenze uživatele

je to celkom dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý po návrate z vojny zistí, že sa toho veľa zmenilo, pretože tam zostalo množstvo amerických vojakov, ktorí sú namyslení a ničoho si nevážia. Spracovanie nie je zlé, aj kvôli krátkej dĺžke má rýchly spád, takže záver príde onedlho, ale je až príliš obyčajné a jednoduché. Väčšinu času sa film zameriava len na amerických vojakov, ako sa zabávajú neprimeraným spôsobom, čo im miestni obyvatelia musia tolerovať a na hlavného hrdinu, ktorý sa tomu väčšinou násilím bráni, ale aj tak si uvedomí, že tým trpia hlavne miestni. Akcie tu nie je až tak moc a aj tá je skôr priemerná. Súboje sú natočené celkom dobre a pôsobia aj pomerne reálne, ale majú len priemernú choreografiu, všetky sú len v štýle jeden na jedného a navyše sa Jet Li prakticky stále bije len s dvomi tými istými protivníkmi. A tak aj ked´ je Jet Li vo výbornej forme, táto akcia patrí do jeho podpriemeru. Najviac sa mi páči dobre zvládnutá úvodná bojová scéna z vojny alebo záverečná akcia, kde už sú súboje o niečo nápaditejšie a zaujímavejšie. Herecké obsadenie ma okrem Jet Liho už výraznejšie nezaujalo a réžia tiež nie je ničím výnimočná. Na tento film sa dá bez problémov pozrieť, dokáže pobaviť, ale Jet Li má množstvo omnoho lepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 61%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsný akční nářez, ve kterém by v reálném životě praskaly kosti snad hned v prvním souboji. Jet Li odvádí dobrou práci jako bývalý voják, který se vrací do své čínské vlasti, kde si díky poválečné situaci Američané mohou dělat co chtějí. Jet Li se však proti amíkům postaví a má plné ruce práce, aby si zachránil alespoň svůj vlastní život. Souboje nejsou nic podle pravidel, všichni do sebe neuvěřitelně mlátí, rotačky a veletoče létají vzduchem v řádu desítek za souboj. Film nenabízí mnoho oddechových scén a čím se blíží k závěru, tím je vážnější a vážnější. Hudba: Hiou De-Jian a Qu Xiao-Song. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák s povedenými souboji. Příběh je přímočarý a jednoduchý stejně tak i postavy ale je jasné, že v tomto typu filmu nepůjde o postavy nebo o příběh ale hlavně o akci. A té je zde dost. Hlavně co se týká soubojů. Ty jsou opravdu povedené a chvílemi se tváří docela reálně. Pro fanoušky Jeta Li povinnost pro ostatní slušná nenáročná zábava. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

V roce 1986 Jet zdaleka nevěděl, že je nazačátku kariéry mezinárodní hvězdy. To, že se ujal režie byla skoro drzost pro klučíka, který se v branži nepohyboval tak dlouho, ale příběh udržel až do konce, zápletka, která je standartní, předvídatelná a veskrze hongkongwoodská mu fungovala jako docela slušná kulisa soubojů. Akční choreografie je samozřejmě nadstandartní, protože o tu v Zhong hua ying xiong jde především. Na sklonku 80.let už hongkongská produkce dost ztratila dech a ve srovnání s ostatními filmy natočenými před Once Upon Tsuiho Harka je tohle ještě hodně dobré. Dvě hvězdičky za rvačku v baru a závěrečnou bitku, protože mám Jeta moc ráda. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jetova režijní prvotina atmosférou i pojetím hodně připomíná klasiky s Brucem Lee. Jinak se ale jako režisér moc nepředvedl, když se nedokázal popasovat s nevyváženým a přihlouplým (američani jako nevyzpytatelní záporáci) scénářem a musí tak zachraňovat hodně v akčních scénách, které jsou naštěstí velice slušné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jet Li si po zásahu v jednej z boxerských scén zlomil nos. Na každom filme po tomto je vidieť na nose malú jazvu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama