Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě hodně odlišný Tarzan od toho, co vystupuje v úžasných knihách E.R.Burroughse. Tato disneyovka potěší na duši, i když nepatří mezi ty nejlepší. Jane v podání Minnie Driver je prostě kouzelná a říkejte si co chcete, ale sloni jsou nejlepší africká zvířata vůbec :-) Ze Sabora jde opravdu mráz po zádech a vůbec ta akce je na disneyovské poměry na jedničku. Dokonce i Claytonova smrt je docela otřesná. Film samotný bych nejspíš ohodnotila ***, avšak za krásnou hudbu Phila Collinse musím jednu * přidat. Strangers like me má krásný text, Son of man je neskutečně nabité energií a You'll be in my heart pohladí rozechvělou duši. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Prostě ten typ filmu, který milujete v šesti letech... ale taky v patnácti nebo ve dvaadvaceti. Objektivně by to asi bylo za 4*, ale z každé Collinsovy písně v soundtracku mám husí kůži (a neuměla bych vybrat jenom tu jednu, která si zaslouží Oscara). Další důkaz pro tvrzení, že studio Disney bylo v devadesátých letech na vrcholu, kterého už asi nikdy nedosáhne. P. S. A po kdovíkolikáté repríze musím pochválit i ten český dabing včetně zpěvu Petra Muka. Tady se prostě povedlo úplně všechno. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NATURAL BODYBUILDER* Kreslený Tarzan má stehná štyrikrát väčšie ako ja, ale je tiež pravda, že nabehá toho oveľa viac ako ja. Bicepsy má trikrát väčšie ako ja, ale je tiež pravda, že zavesený na lianách strávi oveľa viac času ako ja. O jeho bujnej hrive a opálenej pokožke sa vyjadrovať nebudem, len ticho závidím (i keď Photoshop dnes dokáže zázraky). Je to rozprávka zameraná najmä na akciu - toľko skákania a behania a zachraňovania a bojov nahustených do tak krátkej minutáže možno vidieť len v béčkových akčných filmoch - a preto logicky nedostáva priestor príbeh. Treba uznať, že na všetky tie parádičky, ktoré Tarzan predvádza, sa pozerá so zatajeným dychom a vypúlenými očami, lenže nič viac, azda okrem príležitostných vtipných situácií a replík, rozprávka neprináša. Dokonca aj nepriateľ pôsobí ako milý sused z vedľajšieho bytu a je premohnutý akosi príliš rýchlo a príliš ľahko. Verdikt v 1 vete: Akčná rozprávka s jednoduchým príbehom, určená skôr pre najmenších. 28.04.11 ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Já ty staré disneyovky prostě miluju. Tohle je za mě jeden z nejkrásnějších a aktuálně možná i jeden z nejlepších animáků ever, který táhne nádherná animace, sympatické postavy, jednoduchej a přesto krásnej příběh o dospívání a nalezení sebe sama a HLAVNĚ vyníkající hudba a vztah mezi Tarzanem a jeho mámou. Že mě ti dva dojmou hned v prvních dvaceti minutách filmu jsem opravdu nečekal. Škoda jen že dnes už se tyhle animáky s touhle animací a srdcem tolik netočí. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak se na film odehrávající se v divoce tepoucím srdci afrického pralesa sluší a patří, vyznačuje se nespoutaně dynamickou a dravou animací. Tarzanovo vyprávění se tím stává lehce koukatelným nejen pro dětské, ale i odrostlejší publikum. V porovnání s ostatními Disneyovkami je "Tarzan" vyjímečný a zvláštní především tím, že zde tradiční písničky nezpívají hl. postavy (jak je obvyklé), ale pouze "vypravěč(?)". Závěr? ... pravděpodobně nejlepší Disneyovka od druhé poloviny devadesátých let. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V jedné ze scén Tarzana napadne levhart a poraní jeho hruď drápy. V následující scéně už není žádné zranění patrné. (Horryx)
  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)
  • V jedné ze scén Tarzan pokládá mrtvého levharta před Kerchaka. Když ale po chvíli celá gorilí skupina odchází, levhartí tělo nikde neleží ani není nikým odnášeno. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama