Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubař Dr. Flanke (Vlastimil Brodský) z Postupimi je ceněn pro svou nesobeckou ochotu pomoci ve všech situacích. Ve svém volném čase se český rodák stará o hokejový tým a je po uši zamilovaný do Biggi Koch (Jana Brejchová). (sator)

Recenze (4)

sator

všechny recenze uživatele

Pro východoněmeckou televizi podle Česko-německého scénáře natočil Vorlíček nenáročnou komedii se spoustou českých herců. Zubař Dr. Flanke (Vlastimil Brodský) z Postupimi je ceněn pro svou nesobeckou ochotu pomoci ve všech situacích. Ve svém volném čase se český rodák stará o hokejový tým a je po uši zamilovaný do Biggi Koch (Jana Brejchová). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá kuriozitka, ale jako film je to slabé, přehrávané, udivilo mne, jak paní Brejchová vypadá po většinu filmu unaveně ne jako krásná ženská. Julie herečka nikdy nebyla, její předností spočívaly spíše v ochotě ukázat a vyjít vstříc, (žila nějakou dobu s mým přítelem, znal jsem ji trochu) a tom, že zamlada byla hezká, tady je jí 25 let. Zmíněná Ursula Staack zde hraje ve 37 letech a je to taková boubelka, no, nic víc mne k ní nenapadá kromě toho, že to je rodačka z Varnsdorfu. O zápletce nemá moc smysl mluvit, taková slabší nezávazná komedie ve stylu raných osmdesátek lehce crazy, pan Lipský si asi trochu upravil scénář M Petzolda do ruky, ale nic moc to není. Dost žertování na téma nahý zadek, to by u nás asi tehdy nešlo, ale nechybělo mi to. Prostě si mezi Adélou a Karpaty střihnul zahraniční natáčení za slušné peníze, nic nepokazil, ale taky nic nezáří. Moc pozitiv, které zmiňuje Nina jsem tedy nenalezl. Ale jsem napsal v úvodu, zajímavé kuriozitka to je, pokud máte rádi český film, mrkněte se na to, je to na youtube. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších snímků Oldřicha Lipského, ale je roztomilé vidět Vlastimila Brodského - Sebastiena - trhat lístky kopretiny a mluvit německy... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Televizní film Aber Doktor! dnes patří z pohledu televizního archivu DDR do kolekce Agnes Kraus. Nicméně pro nás na východě se jedná o jedinečnou příležitost vidět celou řadu Čechů při práci venku. Lipský nejen režíroval, ale je také spoluautorem scénáře, na hudbu Svobody nezpívá nikdo jiný než Gott - a v hlavních (ač dabovaných) rolích sehrávají svou rutinu Brejchová, Brodský a Jurištová. Celý příběh i jeho fungování je naprosto identické s našimi soudobými filmy. Brodský je roztržitým zubařem, který se pro lásku k Brejchové dokonce naučí plavat, Jurištová je její dcera, která má příležitost ukázat několik piruet na bruslích. Kolem toho všeho pobíhá vdaná panička, její žárlivý manžel a dva nezbední kluci, kteří jen tak mimochodem otupí brusle původnímu manželovi Brejchové a tento zcela vypadne ze hry. Sem tam nechybí záběr na odhalené poprsí Jurištové nebo Ursuly Staack, ve výsledku nic ale mládež nezkazí a já si opět mohu jen pomyslet cosi negativního o tom, proč ani tento počin nevídáme na našich obrazovkách. Zajímavostí a pozitiv je tu požehnaně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama