Oldřich Lipský byl opravdu na komedie veleodborník, ale tahle parodie patří k mým nejoblíbenějším. Tolik hlášek, tolik skvělých herců - byla to doba, která v čechách komediím velmi přála (ono se nic jiného taky točit nedalo).(5.1.2003)

Není to vůbec špatný film, ale v porovnání s jinými Lipského komediemi jde o celkem slabý odvar. Je to ztřeštěné, je to plné výborných hlášek, je to skvěle zahrané a líbily se mi kresby Kájy Saudka. Ale ani to mi úplně nestačilo, aby mě to nějak víc chytlo, bavilo a měla třeba chuť si to někdy pustit znovu.(30.7.2010)

My jsme všichni Gogo. To myslím mluví za vše...(15.5.2003)

V KAPSE TÉ POSLEDNÍ MRTVOLY JSME NAŠLI KONCEPT TELEGRAMU. ZAJÍMÁ VÁS TO?(10.8.2002)

Vtipná komedie o nenápadném novináři, v jehož bytě se začnou hromadit mrtvoly. Spousta legendárních hlášek jako třeba : "My jsme všichni Go-Go."-"Netušila jsem, že je to tak běžné příjmení." nebo "Dej fem ten fek, fem vek." a následně "Tak teď je to fifty-fifty."-"Nedělej si z něho srandu !"(26.7.2002)

Hodne povedena a neskutecne zabavna parodie na mafianske filmy. Hlasky jako My jsme vsichni Gogo, Tady rucnik, mydlo konci vstoupily nezapomenutelne do historie.(7.8.2002)

Ve filmu dostane pani Rosůlková na otázku " Vy jste taky Gogo?" odpověď "My všichni jsme Gogo." A je to pravdivá odpověď, protože koncert humoru a zábavy v podání těch nejlepších interpretů pod taktovkou Oldřicha Lipského udělá z každého diváka úplného Goga. Čtyři hvězdičky nestačí, drahoušci .(1.10.2007)

Opravdu vydařený kousek...(12.7.2008)

Režisér Oldřich Lipský nejdřív pojal úmysl natočit detektivní komedii podle románu jugoslávského autora Nenada Brixiho 'Mrtvým vstup zakázán'. Přizval k tomu Miloše Macourka a ten z toho přes Lipského nedůvěru k takovému nápadu udělal tuto oslnivou comicsovou crazy komedii, která patří k tomu naprosto nejlepšímu, co u nás v rámci žánru bylo natočeno.(20.2.2003)

Skvělá komedie od génia komedie Oldřicha Lipského. Skvělé obsazení, výborný scénář a atmosféra. Ani se mi nechce věřit, že tohle se podařilo natočit v roce 1970.(17.11.2007)

Bláznivá česká komedie, ve které exceluje Lubomír Lipský, ale hraje zde i plejáda dalších hvězd filmového nebe.(16.4.2007)

Tohle je krapet podobnej pripad jako Adela, taky takova pocta zanru a ackoliv je tu vic skvelejch hercu a vic hlasek, tak mam Adelu proste radsi. Jinak pribeh je fakt skvelej a zaverecna akce v garazich nema v ceskym filmu obdoby. Co se tyce hercu, tak mladej Lipskej v roli trouby nema chybu a dokonce i ta Bohdalova je tu jakz takz snesitelna, ale tady jde hlavne o to neuveritelny mnozstvi vedlejsich postav ztvarneny skvelejma ceskejma hercema, tady je skutecne snad tak cca 20 hvezd, pricemz kazdej ma nakou pamatnou scenu. Ale jak uz sem rek na zacatku, i pres tu haldu kultovnich hlasek a scen mam Adelu radsi.(11.9.2007)

"nesmysl pane komisaři! já vim, proč to dělá.. nejdřív mi vyštval nájemníky suzafonem a teď mi je rovnou vraždí...!!!":-))))(13.12.2007)

Třetí hvězdičku za Káju Saudka, který tady odvedl kus parádní práce, a za komiksy, jinak mě to ale - stejně jako předchozí spolupráce tandemu Lipský -Macourek, ZABIL JSEM EINSTEINA, PÁNOVÉ - moc nenadchlo. Čekal bych promakanější scénář a ne jen že odevšad budou automaticky padat mrtvoly a mnohé gagy mi přišly ohrané nebo ne nejlíp podané nebo oboje, i když nějaká ta hláška by se našla a herci jsou dobří. Ze všech Lipského parodií bezvýhradně uznávám jen JOEA.(8.10.2009)

Mariánsko, dobrodružná, comixová komédia. Aj keď to môže znieť kadejak divne, šlape to ako hodinky a je to SKVELÁ zábava. bravo.(20.6.2005)

Těžko říct, jestli se mi víc líbily Saudkovy komixové malůvky (včetně nápisů boong, prásk, wraaagh), herecké výkony (nezpomenutelný fiflající Kemr), či tuny hlášek, které na nás duo Macourek - Lipský valí skze celý film: podle týhle čáry bys měl bejt už dávno mrtvej, dej fem ten fek, Gogo (dávno před Novou), ručník - mýdlo a mnoho dalších.(29.10.2005)

Opravdu mi nejde do hlavy, jaktože něco takovéhleho mohlo vzniknout v době počátku normalizace. Naprosto brilantní parodie na brakové komiksové detektivky i tak trochu na svět zamořený komiksem. Příběh tak krásně klišovitý, podaný tak krásně vlídně a směšně, právě tak jak jsme u Oldřicha Lipského, otce české parodie, zvyklí. V hlavních rolích doslova excelují Lubomír Lipský jako neprůbojný (?) učitel George Camel, Jiřina Bohdalová coby energická novinářka Sabrina, Josef Hlinomaz jako hromotluk Gogo, František Peterka jako by gangsterům z USA z oka vypadl, František Filipovský svou rolí policejního komisaře připomíná Louise De Funése, Jan Libíček je kouzelný jako nemotorný ukrmený policajt a další. Na takovéto zábavné filmy a jejich tvůrce můžeme být právem hrdi.(28.5.2006)

Nápady a nespoutatelně rozvernou rozpustilostí charakterizovaná parodie přerůstá své původní poslání a mění se ve svébytný film, jehož kvalita spočívá v dokonalém přetavení původní komiksové matérie. Rafinovanost, s níž si režisér i scénárista (Miloš Macourek) pohrávají s divákovou fantazií i bránicí, často bere dech. Řada replik, citovaných hojně spolukomentátory, zlidověla. Kontrast nadsazené směsi něžnosti a bezbrannosti takřka chlapecké u hlavního hrdiny i prvoplánového plání jeho ženského idolu překonávají už jen orgie znepřátelených gangů. Nápad a jeho provedení by určitě nadchly i Jaroslava Haška nebo Jiřího Hausmanna. V každém případě se jedná o jednu z nejvýraznějších českých veseloher všech dob, které se nedá téměř nic vytknout. Naopak se zdá, že výčet jejích předností je téměř bezbřehý. A - jak tu čas od času konstatuju - téměř s určitostí nadčasový.(20.10.2007)

Dej fem ten fek ty jedno Gogo, protože jinak ručník zavolá mýdlo a pan Kejml po dvou huhu koktejlech zase někoho zaije.(4.4.2009)

Čím více se mrtvol hromadí, kdykoliv George Camel otevře dvěře, tím je více zábavy. Rozhodně se nebudete nudit, i když film je starší než mnoho z nás.(17.9.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 7 9 12