Reklama

Reklama

Maniak

(seriál)
  • USA Maniac
Trailer 3
USA, 2018, 6 h 26 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Nekonvenční klinický test, sblížení dvou účastníků, lékař s nezdravou fixací na matku a emocionálně komplikovaný počítač. Co víc si přát? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (96)

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Na tie 4 to stačí. Maniac je totiž originálny svojím pojatím (80. roky zmiešané s blízkou budúcnosťou), nie ale tak originálny príbehom, ktorý je zaujímavý a pokladá otázky, na ktoré sa ale dozvieme pomerne vlažné odpovede, ale vo výsledku mi to vlastne ani tak nevadilo. Emma Stone opäť nesklamala, Jonah Hill prekvapivo veľmi dobrý, herci mali celkom výzvu meniť polohy doslova zo sekundy na sekundu a to je proste fajn. Fukunaga si to pekne všetko zrežíroval a priniesol nekonvenčný komorný patvar, ktorý príjemne odsýpa. Veľmi príjemne a sebavedomo. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ono to celé vôbec nebolo zlé, také uletené sci-fi. A skvelé herecké duo v podaní Jonaha Hilla a Emmy Stone. Paradoxne tie kratšie epizódy boli lepšie ako tie dlhé, aj keď si myslim že seriál mohol ponúknuť ešte viac. O niečo lepší priemer. Som zvedavý čo režisér Fukunaga predvedie v novom Bondovi. 4* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tie A B a C pilulky by sme potrebovali asi všetci. Pretože každý nejakým spôsobom potrebujeme bojovať so svojimi vnútornými démonmi. A aj keď je jednoduchšie veci nechať tak ako sú, tak je treba nakoniec urobiť tú konfrontáciu, aby sme sa pohli z miesta. Pre tých, čo môj úvod nepochopili odkazujem - "Čeknite si to." "Maniac" je pre mňa asi zatiaľ sériou roku. Vynikajúci nápad s výbornými hlavnými hrdinami, dobre napísanými postavami a scénkami, ktoré ma skutočne dostali. Za seba poviem, že najlepší diel je pre mňa predposledný. Nechcem to nejako výrazne rozoberať, lebo si myslím, že túto mini-sériu je treba vidieť a spoznať na vlastné oči. Jediné čo ešte poviem, že nikdy nezabudnem na vetu: "Sometimes people leave. And we don´t know why." Verím, že viacerí to pocítili na vlastnej koži a je to myšlienka, ktorá sa ma úprimne silne dotkla. Bez debaty najväčší seriálový zážitok roka a vysoko odporúčam. Hodnotenie: A ()

Script 

všechny recenze uživatele

Dobře. Krapet víc přilepšuji, ale má to svůj důvod. :D Začátek je poměrně na diváka pomalý a krapet divný. Občas se tam vyskytují prvky, které vám připadají dost ujetý, ale postupně tato minisérie nabírá takovou hloubku, že si ty hlavní protagonisty zamilujete (především postavu Emmy Stone ale i ostatní si oblíbíte). Závěrečné rozuzlení je strašně dojemný. I slza ukápla a to se mi moc nestává. :D Z toho důvodu to musím vyzdvihnout a rád si to někdy i znova zopakuji. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Originalita a imaginace dostaly na všech semaforech zelenou. Naštěstí. Maniac vám buďto neskutečně sedne, nebo si jej převážně protrpíte - střední cesta dle mého neexistuje. Zaujaly mě již první tři kapitoly, které sice neoplývají strhujícím tempem, ale rozhodně vyvolají zvědavost. Od čtvrtého kousku skládačky se již prazvláštní stroj plný bizarnosti, humoru a vážnějších momentů rozjede naplno. Poslední tři kapitoly jsou strhující a emočně nadmíru funkční. Chválím tradičně vynikající Emmu, Jonaha Hilla (moc se spolu nemusíme, ale zde příjemně překvapil) a Justina Therouxe, který si přinejmenším dvě kapitoly ukradl zcela pro sebe. Za mě vážně lahůdka. P. S. Ten soundtrack! ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • Na konci titulků každé epizody můžeme slyšet Owena (Jonah Hill) křičet: „Annie, jsem jestřáb! (MeanWhile)
  • V několika epizodách můžeme najít odkaz na knihu „Don Quijote“ od Cervantese. V této knize bludný rytíř bojuje s vlastními halucinacemi a snaží se zachránit svět, stejně jako Owen (Jonah Hill), který si myslí že je zvolený (k záchraně světa). (MeanWhile)
  • V seriálu nejsou žádné smartphony. Každý telefonát je skrze pevnou linku. (MeanWhile)

Související novinky

Bond našel záporáka

Bond našel záporáka

02.03.2019

Na bondovské frontě zdá se konečně vše šlape, jak má, kamery se brzy rozjedou, a tak je na čase se podívat na obsazení. Producenti podle všeho momentálně vybírají herce do čtyř rolí. Hlavní záporák,… (více)

Bond našel režiséra

Bond našel režiséra

20.09.2018

Kolem pětadvacáté bondovky se toho v uplynulých týdnech dělo víc, než na co jsme běžně u bondovských produkcí zvyklí. Film, který zatím nemá název, a jehož hlavní hvězda Daniel Craig (Odpor) se už… (více)

Reklama

Reklama