Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie. Vytříbený humor, výborné herecké výkony (mého srdce šampion je samozřejmě Horác Badman alias Hogo Fogo ;-)), legendární písničky, zajímavá kamera a nápadité kostýmy. Vždycky mě navíc dostanou hrátky s naší milou češtinou: "Hnusný chlípníku, chlípný hnusníku. Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru, mexický dolar velikosti kakaové skvrny." ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Lipský byl opravdu génius komedie. Podařilo se mu natočit naprosto bezchybnou parodii, kterou nám závidí celý svět - snad kromě NDR :-). Notoricky známá fakta o tomhle filmu mi zásluhou jeho vydání na DVD byla výrazně doplněna. Historka o povinném nošení hřebíků do práce (na stavbu dekorací) všech zúčastněných na filmu jen dokresluje v jakých podmínkách film vznikal. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak čo si dáte, páni pištoľníci? Pohár nealkoholickej Kolalokovej limonády alebo poriadneho panáka kvalitnej pálenky? Ja hovorím, že: "Whisky, to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto, kdyby ji můj táta pil, byl by tu žil mnohem dýl, když se ve skle leskne whisky, tak má barman dobrý zisky, život se dá zkrátka žít, jen když je co, jen když je co, jen když je co pít. Tu láhev baculatou, tu pestrou vinětu, tu whisky temně zlatou pije i Manitou, kdo chce se státi mužem, ten whisky pije rád, a proto všichni můžem společně zazpívat: Whisky, to je moje gusto..." http://www.youtube.com/watch?v=wtAVCVMKpD0 **** ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Díky mnoha talentovaných tvůrcům vznikla tato klasika, která neztrácí svůj lesk ani po létech. Pravděpodobně v Arizoně ve Stetson City se odehrává jeden z nejlepších československých westernu s nezapomenutelnými hláškami, kvalitními písněmi a sympatickými herci. Jednomu z nich Karlovi Fialovi je věnován tento komentář jako pocta. V den napsaní tohoto komentáře 3.10. 2020 zemřel. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PLIVNU NA JEHO RAKEV!" - "JÁ TAKY, ALE JAK HO DO NÍ DOSTAT?" - "JSTE PŘECE MUŽ!" - "JSME PŘECE MUŽI." Kouzelná westernová parodická groteska s hravou kamerou a střihem (filtry, rodokapsové ilustrace a spousta nápadů, co projdou ale jen v grotesce, např. celá přestřelka Joea s Hogofogem převlečeném za černocha), brilantními dialogy ("JSEM TVOJE! KDYŽ DOSTANU Z TÉ PROVIZE ASPOŇ 4 PROCENTA!" - "ALE MILÁČKU, KLIDNĚ I 4 A PůL!"), hláškami (v podstatě každá druhá věta), písničkami a gagy a ozdobená nezapomenutelnými hereckými výkony Fialy jako ultrakladného neprůstřelného Joea, Kopeckého jako největšího českého filmového padoucha Hogofoga a Hlinomaze coby Grimpa a půvaby Květy Fialové a Olgy Schoberové ("JSI ŽENA NEBO ANDĚL?"). "A CO ZA TO?" - "VŽDYŤ VÁS MILUJI." - "NO PRÁVĚ. TO MĚ TEPRV BUDE NĚCO STÁT." ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Limonádový Joe (Karel Fiala) používa vo filme zbraň Smith & Wesson New Model No.3, Horác Badman alias 'Hogofogo' (Miloš Kopecký) Remington 1866 Derringer, Grimpo (Josef Hlinomaz) Rast-Gasser M1898 a Winchester 1892 Saddle Ring Carbine. (Raccoon.city)
  • Prvý film z Československa, ktorý sa uchádzal o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Bohužiaľ nebol nominovaný do prvej pätky. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama