Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (699)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto dokonaly. Vetsina takle starejch ceskejch filmu je na jedno brdo a cloveka nebavi je sledovat, ani kdyz je vidi poprve, ale tohle je proste skvelej film, na ten se da divat furt. Pribeh je dokonala parodie na westerny, herci jsou vynikajici, Kopecky je skvelej zaporak a Fiala, i kdyz vypada trochu teple, je taky skvelej. Navic neni nouze o skvelou hudbu, rvacky, hlasky ani strileni. A kamera je hodne zajimava. Jakoby Lipsky vybral to nejlepsi z westernu a natocil to v komedialni podobe. Skvely. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych se napil tý kolafoly nebo co to bylo za sračku, co tam Joe poměrně tvrdým kapitalistickým způsobem každýmu vnucoval bych se bavil, ale takhle u pivečka se žádná grande legrande nekonala. Nicméně herecké výkony zejména panů Hlinomaze a Kopeckého ruku v ruce z krásou Olgy Schoberové dělají z filmu koukatelnou záležitost. Rád bych zmínil, že právě tento film znamenal zelenou českému kaskaderství. Parta kolem Jardy Tomsy hned na začátku své "profi " existence předvedla vynikající kaskadérské kousky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som dosť opatrný pri zaraďovaní komédií, paródií a iných "ľahkých" žánrov do mojej Top 100. Našťastie u Limonádnika je opatrnosť úplne zbytočná. Je to jeden z mála filmov, ktorý, podľa mňa, prekonáva i svoju literárnu predlohu. V tvorivom tíme dali o sebe, okrem režiséra a hercov, výrazným spôsobom vedieť aj kameraman, trikári, kaskadéri a ďalší. Hudobná zložka, poskladaná z chytľavých melódií a priliehavých textov, je jednou nohou trojnohého stolíka. Napriek tomu, že Limonádnik je kultom, legendou, stále sa ešte nájdu diváci, ktorí ho považujú za priemerný western so zbastardeným koncom. Asi pijú málo kolalokovej limonády. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe aneb nejvíc gay postava československého filmu. Pokud se divák přenese přes morální dokonalost našeho (anti)hrdiny Joea (stejně nevěřím, že tuto postavu někdo může mít rád) a HerrGott hity, tak především zásluhou nekompromisního zlouna Hogofoga, jehož vybroušený ostrý humor, mě nemohl nechat chladným, se budete minimálně uspokojivě bavit. Posuďte sami, srdce cynika musí zaplesat: Malá dívenka- "Pane já vás převedu" Hogofogo (hrající slepého starce) "Jedeš spratku, Herodesa na tebe". Prostě takový milý, český, laskavý humor. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Karel Gott, který propůjčil v písních hlas Karlu Fialovi, se k filmu dostal tak, že filmoví tvůrci sháněli zpěváka, který zpívá tak, že to zní jako angličtina, ale není to angličtina. Někdo si vzpomněl na Gotta, který v té době zpíval v kavárně Alfa, a protože tehdy anglicky neuměl, zpíval jazykem, který angličtinu vzdáleně připomínal. A tak vznikla píseň „Sou fár tu jú aj mej“, ke které napsal text scenárista Brdečka – jinak jeden z mála československých tvůrců dobře ovládajících cizí jazyky. Text napsal ve fiktivním anglicko-mexickém dialektu. (sator)
  • Limonádový Joe vznikl v polovině čtyřicátých let jako parodie na rodokapsy, šestákové romány z Divokého západu a vůbec jako odezva na brakovou literaturu USA. (ČSFD)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama