Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (699)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský byl prostě mezi našimi režiséry opravdový bůh. Nepamatuji si snad na žádný jeho film, který by mě snad nějak zklamal. Tato westernová parodie se stala nesmrtelnou, stejně jako sám tvůrce. Mělo to slušný příběh, písně i kvalitní herecké výkony – takže co víc si může divák přát. Snad jen trochu Kolalokové limonády… Květa Fialová a Olga Schoberová byly úchvatné a Karel Fiala jakbysmet. Takže „palec hore…“ a na tento klenot československé kinematografie se vždy podívám rád znovu. O tom sakra žádná… ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"PLIVNU NA JEHO RAKEV!" - "JÁ TAKY, ALE JAK HO DO NÍ DOSTAT?" - "JSTE PŘECE MUŽ!" - "JSME PŘECE MUŽI." Kouzelná westernová parodická groteska s hravou kamerou a střihem (filtry, rodokapsové ilustrace a spousta nápadů, co projdou ale jen v grotesce, např. celá přestřelka Joea s Hogofogem převlečeném za černocha), brilantními dialogy ("JSEM TVOJE! KDYŽ DOSTANU Z TÉ PROVIZE ASPOŇ 4 PROCENTA!" - "ALE MILÁČKU, KLIDNĚ I 4 A PůL!"), hláškami (v podstatě každá druhá věta), písničkami a gagy a ozdobená nezapomenutelnými hereckými výkony Fialy jako ultrakladného neprůstřelného Joea, Kopeckého jako největšího českého filmového padoucha Hogofoga a Hlinomaze coby Grimpa a půvaby Květy Fialové a Olgy Schoberové ("JSI ŽENA NEBO ANDĚL?"). "A CO ZA TO?" - "VŽDYŤ VÁS MILUJI." - "NO PRÁVĚ. TO MĚ TEPRV BUDE NĚCO STÁT." ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský by si zasloužil všechny řády a oceněný, jaký tahle naše republika má, protože za totality dokázal natočit asi nejlepší filmy, co u nás vznikly. Limonádový Joe je jeho nejlepší kousek. Musím se přiznat, že i já jsem jako malá pokládala tenhle film za hrozně vážný - a obstál i v tenkrát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že málokdo z vás Joea neviděl a nedokáže si vzpomenout alespoň na jednu nezapomenutelnou scénu, jichž jsou zde mraky. Proto nemá smysl cokoliv komentovat. Ten kdo viděl, ví jaká je to sranda a ten kdo ne, měl by to honem napravit. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, RAiken, Aiax, MartinNDL, Daae ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Prvý záber, ktorý natáčal Karel Fiala (Limonádový Joe), bol záber, ako pozerá do 100 metrovej priepasti naklonený v ostrom uhle. Kvôli bezpečnosti mu dali parašutistickú vestu, ku ktorej bola ešte pripevnená železná páka, ktorá hercovi siahala až po lopatky. Toto všetko bolo uchytené lanom. Navyše mal ako druhé istenie dva remene, ktoré mal okolo pásu. Ako neskôr prezradil, aj tak sa bál a bolo mu trochu nevoľno. (Raccoon.city)
  • Pri skúškach ako Josef Hlinomaz (Grinpo) otĺkal hlavu Zdeňka Srstku (bitkár) o koleno, v skutočnosti sa ho vôbec ani nedotkol. Natáčali túto scénu asi 10x, ale neúspešne. Režisér Oldřich Lipský sa už nahneval a povedal, že až to teraz nebude dobré, tak si pozície vymenia, čoho sa Hlinomaz zľakol. Následne sa scéna podarila natočiť a Hlinomaz skutočne udieral Srstku do hlavy tak silno, že ten, keď skončil záber, bol úplne zblbnutý a tak omráčený, že keď vstal, sa mu tak točila hlava, že skoro zvalil kameru. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama