Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (697)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe aneb nejvíc gay postava československého filmu. Pokud se divák přenese přes morální dokonalost našeho (anti)hrdiny Joea (stejně nevěřím, že tuto postavu někdo může mít rád) a HerrGott hity, tak především zásluhou nekompromisního zlouna Hogofoga, jehož vybroušený ostrý humor, mě nemohl nechat chladným, se budete minimálně uspokojivě bavit. Posuďte sami, srdce cynika musí zaplesat: Malá dívenka- "Pane já vás převedu" Hogofogo (hrající slepého starce) "Jedeš spratku, Herodesa na tebe". Prostě takový milý, český, laskavý humor. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe aneb nejzábavnější "product placement" v dějinách kinematografie. Nejzábavnější mi přišly ty zašité nápisy v pozadí, to nemělo chybu. Karla Fialu bych nechal Milošem Kopeckým zlihovnatět do zlihovněna a Olga Schoberová patří mezi naše nejkrásnější herečky od dob příchodu Slovanů do české kotliny až do širého budoucna (aby ne, když se objevila na titulní straně časopisu Playboy). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je vlastně úžasné, že v zemi, kde se vůbec netočily westerny, vznikla takhle vymazlená westernová parodie. Výborné je nejen obsazení, ale třeba i výprava, kde jsou všechny nápisy v angličtině, což tehdy v socialistickém Československu rozhodně nebylo samozřejmostí. Na animovaných vsuvkách se podíleli Jiří Trnka a Břetislav Pojar. A také je to základ české kaskadérské školy. Ale hlavně je to pořád i poletech komedie k popukání. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tuplovaný oposum Brdečka a páchnoucí skunk Lipský stvořili spolu s pekelným zmetkem Fialou, perfidní rachomejtlí Fialovou a se salátem,který prohrál Kopeckým parodii parodií kterou jim může závidět i prašivý kojot John Wayn i kdyby s ním cloumal supercloumák a v báru by houstl dým a on nad likérem snil tohle je komedií šampióóón.To je tutovka! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie, více než dobrý film. Jedna z nejlepších českých komedií. Jen nevím, který svět nám ji tak závidí, jak se kdosi zalyká v komentáři... Zase ty naše mýty, že... :-) Vynikající film by tyhle berličky nepotřeboval. Leč vynikající film to není. Škoda. Ale nezapomenutelný je. Rád bych dal čtyři a půl hvězdy. Pět ne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Waldemar Matuška (Kojot Kid) sa dostal do filmu tak, že si ho režisér Lipský vyhliadol v divadle Semafor, kde práve v tej dobe hral chuligána. Prvýkrát sa s režisérom stretol v hoteli Palace, kde prišiel v kovbojskom oblečení, načo režisér prehlásil: "No áno, tak to je jasné, toho ani nemusíte prezliekať." (Raccoon.city)
  • Prvý film z Československa, ktorý sa uchádzal o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Bohužiaľ nebol nominovaný do prvej pätky. (Raccoon.city)
  • V izbe Tornádo Lou (Květa Fialová) bol zavesený nad mosadznou posteľou zarámovaný nápis "Tvrdá práca prináša úspech", čo bolo pionierske heslo z čias dobývania Západu. Pri premietaní na Sansebastianskom festivale, keď sa objavil tento záber, zaznel z americkej lóže obrovský výbuch smiechu. Známy režisér Nicholas Ray sa ohromne bavil. Pôvodne mal nad posteľou visieť svätý obrázok. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama