Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (699)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hogo Fogo mezi parodiemi i westerny. U filmů Oldřicha Lipského mne pro komentář málokdy napadne něco smysluplnějšího, než použít některou z filmových hlášek. Takže noci začínají být chladné, tož si beru teplé prádlo (samozřejmě černé, neboť mstiteli sluší lépe tato) a skrze Fatamorgana Walley si to namířím rovnou do "Kloboukového Města" na pořádnou lihuprostou alkoholickou Whiskolu, po jejíž konzumaci vyléčím sobě rány, šoky, kuří oka, pomiluji Arizonskou pěnici zadarmo, odstřelím svým prokladě nízko u boku zavěšeným "smithandwessonem" nějakého toho vrtáka a nakonec snad vyhraji na burze 5 milionů? - ne, miliard dolarů. A vůbec, "žabaři, žádná mrtvola." Tak servus, blonďaci. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že málokdo z vás Joea neviděl a nedokáže si vzpomenout alespoň na jednu nezapomenutelnou scénu, jichž jsou zde mraky. Proto nemá smysl cokoliv komentovat. Ten kdo viděl, ví jaká je to sranda a ten kdo ne, měl by to honem napravit. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, RAiken, Aiax, MartinNDL, Daae ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže tentokrát iba za štyri. Je to vtipné, kultové, legendárne a satirické, ale na čistých päť hviezd tu chýba jeden stratený náboj v zásobníku. Asi mi najviac vadil "zombie" prekombinovaný koniec, kde sa už ani na klasickú hrdinskú westernovú smrť nemôžete spolahnúť. Kopecký je prototypom záporáka crazy komédií. To je ale termín, vlaste vlastný iba hercovi jeho formátu. Aby nedošlo k nedorozumeniu, štyri hviezdy sú vysoké hodnotenie. Nechcem sa dostať do nejakej prestrelky, ktorú by som neprežil. Nemám doma totiž kolalokovú limonádu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nevím, dlouho jsem odolával, a nakonec jsem lehce zklamaný. Ne že bych chtěl znevažovat filmařské umění Oldřicha Lipského nebo herecké výkony, ale prostě mi to celé nějak nesedlo. Docela y mě zajímalo, jak na tento film reagovali třeba v Americe. Docela se mi líbila práce s barevnými filtry. Je tam spousta známých hlášek. "Whisky to je moje gusto." :D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovNávštevnosť v Česku: 4.556.352Bláznivá westernová smršť čo nemá v našich končinách obdoby! _Pre mňa najlepší Český film!_ ...projekciu tohto filmu som si fakt užil a nesmierne. Takto dobre spracovaný film sa len tak nevidí, v tomto filme sa nájde s každého rožku trošku a hlavne mi moc lahodila grotesknosť scén. Famózne dielko akých sa moc v našej kinematografii nenájde. /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Květa Fialová (Tornádo Lou) vzpomínala, že s filmem objížděli i letní filmový festival v bývalé NDR, ale němečtí diváci se filmem naprosto minuli a dokonce v některých případech po českých tvůrcích házeli co měli po ruce. (sator)
  • 1.3.1955 sa konala vo vtedajšom pražskom Divadle estrády a satiry, terajšom Divadle ABC, premiéra dramatizácie hry, ktorej autormi boli Jiří Brdečka a Oldřich Lipský. Na javisku sa spievalo a tancovalo a Limonádníka predstavoval tenor Rudolf Cortés. Inscenáciu doplnila štylizovaná módna prehliadka, jednou z troch modeliek bola aj Věra Chytilová. Dielo malo až 450 repríz. (Raccoon.city)
  • Jiří Brdečka vôbec nebol priaznivcom westernových rodokapsov. A ako neskôr spomínal: "Vytvoril som westernovú postavu limonádnika iba čisto pre peniaze a aby som nemusel umývať vagóny, začal som písať tento príbeh na pokračovanie. Keď som vytvoril túto postavu, mal som 23 rokov a vôbec ma ani len nenapadlo, že bude mať taký úspech. Neskôr veľakrát v živote som bol z toho trochu nešťastný, pretože som urobil oveľa viac vecí oveľa serióznejších vecí, ktorí taký úspech nemali." [Zdroj: Stream.cz]
    (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama