Reklama

Reklama

McQueen

Trailer 4

Obsahy(1)

Příběh Alexandra McQueena je moderní, leč poněkud gotická pohádka o obyčejném chlapci z dělnického Východního Londýna, který spoutal vlastní démony a stal se globální hvězdou módního návrhářství. Film McQueen sleduje mimořádný osud jednoho z nejvýraznějších umělců našeho tisíciletí, který v 27 letech stanul v čele Givenchy, aby následně založil svou vlastní úspěšnou módní značku. Ukazuje divokou krásu a odvážnost jeho originálních modelů, které šokovaly veřejnost a nadchly zástupy celebrit od Lady Gaga po Sarah Jessicu Parker, a současně nahlíží do niterného světa inspirativní i zmučené duše radikálního génia. Skrze rozhovory s jeho nejbližšími kolegy a přáteli, rodinou i s návrhářem samotným poprvé rozkrývá i jeho osobní traumata, která silně ovlivnila jeho tvorbu a zřejmě mu také předčasně zkrátila život. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (23)

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Dokument McQueen je dojemným i extravagantní sondou do světa módy, ale ne jen to. Je také pohledem do koutů lidské duše vyjimečného a kreativního člověka. Geniální britský návrhář s vizáží skinheada a citlivou duší malého chlapce. Absolutní talent od Boha a vnímání vnitřních běsů i demonů , které úžasný Lee Alexander McQueen utišil, až svým dobrovolným odchodem z tohoto světa. Fenomenální dokument o ikoně světového formátu. ()

yanw 

všechny recenze uživatele

Nezaměňovala bych podmanivost objektu s kvalitou dokumentu, byť evidentně se podařilo za sebe naskládat velký objem extrémně zajímavého materiálu, pro mě osobně ale jaksi bez řádu a bez hlubšího vhledu. Příležitostné pokusy o analýzu působí ploše a nahodile (inspirovalo Ho to či ono, ovlivnila Ho taková či onaká událost, říkají postupně jednotlivé mluvící hlavy - s výjimkou záběru na blízkého spolupracovníka kousajícího si nehty, když přijde řeč na tragický konec života návrháře, jako by z obrazu vystupovaly emoce jenom ze záznamů přehlídek a samotného McQueena). V kontrastu s jakousi plytkostí dokumentární práce je překombinovaný předělový lebkový vizuál, který sledujeme bez vysvětlení dlouhé minuty a až z titulků se mimochodem dozvíme, že je (jen některé?) vytvářel McQueenův synovec. Pro téma ale jednoznačně stojí za vidění. ()

Reklama

mazic 

všechny recenze uživatele

moda pro mě znamená rozchod a změnu dívky. vždy u té nové se dozvím, jak ta předchozí mě oblékala totálně nevkusně. přitom já bych stále chodil v té pubertácké 100x propálené mikině ve které jsem ztratil panictví. Jo ty víš, žes mi jí vyhodila ty!!! a já ti to nikdy neodpustil!!!!!!! jinak jsem si potvrdil názor na modu jako na něco totálně povrchního, co dělají zfetovaní buzíci objevující svou sexualitu. děkuji TV Mall za ukázku zdarma.... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný ničím výnimočný autobiografický dokument, ktorý hovorí o živote, pohnútkach, osobnom živote a aj osobnej tragédii známeho módneho návrhára. To je ale tak všetko. Pokiaľ nie ste fanúšik módy, je to pre vás zbytočné, a pokiaľ ste, tak si aspoň prídete na svoje a ponoríte sa na dve hodinky do vôd showbiznisu ako takého. Mne to nič nedalo. 50 % ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

"Vášeň, oddanost, hněv, strach, naprostá úzkost" - dokument popsaný ve zkratce. V roce 2010 přišel svět o neuvěřitelného módního vizionáře. Nebál bych se ho nazvat Steve Jobs of fashion industry. McQueen byl neuvěřitelně jedinečný a dokazuje to každou svou kolekcí, každou větou, kterou v dokumentu pronese. Bohužel, díky nepozornosti svých nejbližších, svůj život ukončil. Zařadil se tak po bok mnoha dalších, kteří prohráli svůj boj s depresí (namátkou z poslední doby Chester Bennington, Kate Spade, Tony Scott, Rick Genest, Avicii..). Samotný dokument je poskládaný z nahrávek za McQueenova života, z rozhovorů jeho nejbližších, módních přehlídek atd. Perfektně poskládáno do šesti aktů jako divadelní hra. Naprosto dokonalý je pak i hudební doprovod, kerý má na svědomí Michael Nyman. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2018 na Tribeca FF v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Herní Grand Theft Auto míří do kin

Herní Grand Theft Auto míří do kin

14.10.2018

Salon Pictures, společnost, která produkovala oceňovaný dokumentární počin McQueen Iana Bonhôteho, oznámila práce na novém celovečerním dokumentu o herním fenoménu Grand Theft Auto. Snímek ponese… (více)

Reklama

Reklama