Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá komédia dvoch klasikov. Na vtedajšiu dobu zaujímavé dielo plné dvojzmyslov a narážok. Samozrejme nie všetko sa súčasníkovi zdá vtipné a mladším ročníkom dokonca zastarané, ale film má čo ponúknuť aj dnešnému divákovi. Či už ako nostalgická spomienka na časy minulé, či už ako sentimentálne ohliadnutie na to akými klasikmi Lasica a Satinský boli. Naivné opisy dennodenných úkonov, či futuristické "bežné" veci (a hlavne fľaška rumu priviazaná reťazou) vyčaria aspoň letmý úsmev. L+S mali samozrejme aj lepšie filmy. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Film nabízí spoustu humorných situací. Konfrontace mimozemšťanů s lidmy, kteří musí být asi hodně technicky vyspělí a chytří, když se k nám na planetu dokázali dopravit, zároveň ale nechápou skoro nic. Hezky a mile pospané jak tu vlastně žijeme. Pokud návštěva z jiné planety vypadá jako dvojice Satinský-Lasica, tak to jsem uplně v klidu. "Zatraceně zkurvená práce". ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tento film patří ke klenotům české/československé kinematografie. Dvojice pánů Lasica a Satinský alias obludy v komedii provázané "Máme na vás jednu otázku,...", "Jsem křišťálová studánka,...", "Na Zemi žijí lidé...", "Neměl byste pro nás nějakou zasranou zkurvenou práci?" a dalšími humornými scénkami pod taktovkou pana Lipského. A jak napsal Iggy, pozornější si zde všimnou třešničky pro obdivovatele Járy Cimrmana. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podle mě černý kůň české komedie. Vynikající dvojice Satinský - Lasica, ale i například Luděk Sobota ve svém posledním dobrém filmu dělají z filmu kvalitní zábavu. Ovšem ne tak kvalitní, aby tomu tak bylo po celou téměř stovku minut, poslední circa čtvrthodince docházel značně dech. I přesto jsem se bavil královsky, hlavně při prvním poznávání, během návštěvy samoobluhy, průzkumu veřejného mínění, ukradení auta, jeho následné nalezení atd. O nálepku "skvělé" si též řeklo hodně hlášek. Jednu z nich jsem zařadil na konec příspěvku. A nelze též nezmínit zajímavé poselství filmu. Nakonec dávám pět hvězd, není to sice tak skvělé, jako třeba Jáchym, Mareček atd., ale na 67 procent a modré označení to také není. "Maminko, maminečko, nudle ne, jenom nudle ne." Kdo viděl, pochopí. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Skvělé - škoda postavy Jiřího Menzela, celej film jsem nepochopil míru karikatury nebo reálnosti, nějakej, jakejkoliv pevnej bod, který by mě pomohl si o něm cokoliv myslet, respektive, nějak překonat dobu, po kterou je na plátně. Jinak ti dva jsou úplně božanský, taková dvojka se už jen tak nenajde, i fyziognomicky k sobě parádně sednou. Nějak jsem moc nepochopil, jak je možné, že tenhle film vzniknul, protože míra jeho kritičnosti ke společenskému zřízení - jakože odehrávat se film na londýnském předměstí, nebo někde v USA, tak chápu - ale pražské sídliště - no, nerozumím. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Film dosť osobne zblížil Jiřího Menzela (dr. Jánský) s dvojicou Milan Lasica (A), Július Satinský (B). Pozval ich k sebe na byt a tam im púšťal filmy na videokazetách zo svojej bohatej zbierky, čo bola v tej dobe drahá a ojedinelá záležitosť a Milan Lasica v jednom rozhovore uviedol, že vtedy videl film na videu po prvýkrát. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se na pražském sídlišti Jižní město v oblasti mezi Milíčovským vrchem, Milíčovským lesem, stanicemi metra Háje, dříve Kosmonautů, a Opatov, tehdy Družby. (Ampi)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama