Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (230)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomický příběh s ekologickým poselstvím. Výlet Jiřího Menzela do civilizací poznamenaného lesa je něco, na co se nezapomíná. Srdečný pozdrav ze smetiště posílají mimozemšťané Lasica se Satinským. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film není o mimozemšťanech, ale o lidech. No nedívá se na nás zrovna pěkně. Navíc mile působí originální kreslené ztvárnění v podání Vladimíra Jiránka. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tato komedie nedosahuje kvalit jinych filmu Oldricha Lipskeho, ale presto vzdy pobavi zajimavym komentarem mimozemstanu Lasicy a Satinskeho. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ve chvílích jemně se vznášejícího nadhledu nad nepochopitelností konání moderního člověka z opravdu vnějšího pohledu kouzelné a vtipné. V okamžicích s velkou nadsázkou ironizujících vztah dnešních lidí a přírody trefné a tragikomické. V mezičase však povětšinou tupě groteskovité a fraškovité. S výjimkou "Zprávy o stavu civilizace" šedě průměrné. Silné ***. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lasica/Satinský boli skvelou dvojkou, ale tento film im nesadol (až na ten kontajner prepáčte vesmírnu loď). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

99% slovenských komiků si představuje humor tak, že postavě je třeba v první řadě odoperovat mozek, následně ji vybavit libovolnou vadou řeči a orazítkovat "Maďar" nebo "Záhorák". Nezbytnými rekvizitami jsou valaška, láhev borovičky a jadrná mluva. Takový humor to nemá snadné, jako nic, co se snaží prodrat k divákovu srdci hýžděmi. Pánové Lasica a Satinský byli z jiného těsta. I oni ze sebe programově dělali pitomce, ale pitomce vybavené určitým vzděláním. Byli rozkošně vtipní tím, jak si každou systémem vštípenou informaci nebo znalost vyložili zcela po svém. Takže nápad, aby právě oni hráli naivní UFOny, chodili a glosovali rutinované lidské úkony, byl ohromný. Neumím si představit lepší protagonisty. Jiná věc ale je, že Srdečný pozdrav ze zeměkoule je zbytečně překombinovaný. Chvílemi připomíná jevištní dialogy L+S, často je jiránkovskou lamentací nad stavem světa, na jednom místě se dokonce improvizuje (L+S se ptají lidí z ulice, jak by reagovali na návštěvu mimozemských civilizací), v poslední třetině je to divoká crazy... No, Oldřich Lipský natočil i vyrovnanější filmy, ale ani na tento by se nemuselo zapomenout. 60% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, který nám zasílá jakési ekologické poselství. Dvojice mimozemšťanů Lasica se Satinským jsou skvělý. Jinak celkem zábavný výsměch tehdejší technice a přístupu k odpadu..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane doktore, Vy jste naprosto průměrný, bezvýznamný člověk. Blahopřeji Vám." Proč doktor Jánský? Proč debil Vaněrka? Proč si nevybrali mne? Já jsem ještě průměrnější a ještě bezvýznamnější. A taky jsem ochoten s nimi ukrást Trabanta, potěšit je výbuchy, seznámit s Osvobozenou domácností, vyplnit jakýkoli dotazník, provést vědecký výzkum a poradit jim, kterak vyplnit hlášení, aby to ufoni pochopili. A měl bych pro ně i nějakou tu "zatracenou zkurvenou" práci, aby poznali slast ze zapojení do pracovního procesu - https://www.youtube.com/watch?v=-SQAwVHUERk. Tohle je dle mého skromného názoru nedoceněné geniální dílo, ale to asi bude tím, že pocházím z galaxie NGC 4414. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Skvělá dvojice Lasica & Satinský, Luděk Sobota asi v poslednim filmu, kde byl ještě k smíchu a né k pláči a jako bonus hláška Zdeňka Srstky "Kopnul bych je do prdele.". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tento film patří ke klenotům české/československé kinematografie. Dvojice pánů Lasica a Satinský alias obludy v komedii provázané "Máme na vás jednu otázku,...", "Jsem křišťálová studánka,...", "Na Zemi žijí lidé...", "Neměl byste pro nás nějakou zasranou zkurvenou práci?" a dalšími humornými scénkami pod taktovkou pana Lipského. A jak napsal Iggy, pozornější si zde všimnou třešničky pro obdivovatele Járy Cimrmana. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ty automaty na snídani jsou super! Asi bych si nepochutnala, ale hrozně moc bych si tu atrakci užila! Nestárnoucí a vtipná sci fi jednohubka, ozdobená hláškami, které oceňuji až jako dospělá. "Jak byste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" "Nechte mě, já nemám čas reagovat na nic, já jdu na schůzi" .... "hele, řekni, miluješ mě? Hele slyšíš? Budeš mi psááát?" ........ "Promiňte pánové, neviděli jste tady profesora Cimrmana?" :-)) ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o přistání dvou přitroublých ufounů v plechovém kontejnéru (na místo talíře), na Zemi v podání Lasici a Satínského. V parodickém duchu a se skrytou utopickou propagandou, budování komunismu. Jak výstavba panelákových městských králíkáren je prý naprosto dokonalá. Jednu hvězdičku dávám jen za pěknou scénu s Luďkem Sobotou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jestliže ve vesmíru platí stejné zákony jako na Zemi, pak by eventuální obyvatelé jiných planet museli zákonitě zblbnout jako my." V tomto filmu ožil svět Vladimíra Jiránka, do té doby známý jen z kreslených vtipů a filmů. Město je jedno velké sídliště, automaty vydávají jídlo a pití všeho druhu, obří skládka dělí město od přírodní rezervace s pevnou otevírací dobou, v níž za peníze zurčí automatická křišťálová studánka a medvědi stojí frontu na jídlo. Opravdu dobré, navíc když ústřední postavy hrají Milan Lasica a Július Satinský. Typický Jiránkův humor se dobře doplňuje s Lipského bláznivinami... Jen to bývalo mohlo být kratší, aby zmizelo pár hluchých scén. Tři a půl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Oldřich Lipský natočil mnoho kvalitných filmov, ktoré sa zapísali do dejín tuzemskej (československej) kinematografie. Niektoré takmer až zľudoveli. Ako príklad uvediem tituly: "Jáchyme, hoď ho do stroje", "Marečku, podejte mi pero!", "Limonádový Joe" alebo "Adela ešte nevečerala". Avšak sci-fi komédia "Srdečný pozdrav zo zemegule", ktorú zrežíroval v roku 1982, dozaista nepatrí ku jeho špičkovým dielam. Pôsobí to veľmi rozpačitým dojmom. Scenáristicky by to nebolo ani tak špatné, ale hlavne vďaka absolútne nevhodnému hereckému obsadeniu to celé skončilo takmer v odpade. Jiří Menzel bol dobrý režisér, ale ako herec bol značne nepresvedčivý a rušivo toporný. No a dvojica obsadená do hlavných úloh návštevníkov z inej planéty, v podaní Júliusa Satinského a Milana Lasicu, bola hotová katastrofa. * ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

V hodnocení filmů jsem došel k číslu 1978. Proč je toto číslo důležité bude drobné tajemství. Byl jsem zvědavý na jaký film toto číslo vyjde. A vyšla náhoda a symbolika, protože v několika zaběrech se objevuje panelový dům, ve kterém jsem prožil část dětství. Navíc ukazuje jak zdejší sidliště vypadalo, i když někdy zkresleně, tak velká skládka tu nikdy nebyla i když ten kopec co hrál skládku vznikl navážkou ze základů panelových domů. A proč 5 hvězd protože Lasica a Satinský jsou výborná komedialní dvojce jako Laurel a Hardy, Voskovec a Werich, Pegg a Frost atd. Navíc ta lokalní nostalgie. ()

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama