Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (230)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Oldřich Lipský natočil mnoho kvalitných filmov, ktoré sa zapísali do dejín tuzemskej (československej) kinematografie. Niektoré takmer až zľudoveli. Ako príklad uvediem tituly: "Jáchyme, hoď ho do stroje", "Marečku, podejte mi pero!", "Limonádový Joe" alebo "Adela ešte nevečerala". Avšak sci-fi komédia "Srdečný pozdrav zo zemegule", ktorú zrežíroval v roku 1982, dozaista nepatrí ku jeho špičkovým dielam. Pôsobí to veľmi rozpačitým dojmom. Scenáristicky by to nebolo ani tak špatné, ale hlavne vďaka absolútne nevhodnému hereckému obsadeniu to celé skončilo takmer v odpade. Jiří Menzel bol dobrý režisér, ale ako herec bol značne nepresvedčivý a rušivo toporný. No a dvojica obsadená do hlavných úloh návštevníkov z inej planéty, v podaní Júliusa Satinského a Milana Lasicu, bola hotová katastrofa. * ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Scifi komedie v ČR. Když jsem to zjistil, nemohl jsem tomu uvěřit, ale nakonec dávám 80 %. Výborní herci Lasica a Satinský. Jinak už si toho moc nepamatuju, viděl jsem to před „dávnými“ lety a jsem rád, že tento pátek 11. 7. 2008 vychází tento film na DVD a já si oživím vzpomínky. Tak jsem to dnes 12. 7. shédl podruhé v životě a musím uznat, že je to skoro dokonalé scifi. Ted vedci kdesi v Americe mohou přemýšlet jestli ufoni létají v talířích, nebo v kontejnerech, či pivních sudech. Měním svoje původní hodnocení a ze tří hvězd posunuji na čtyři. Nejvíce se mi líbilo, jak si mimozemšťané S+L nás zaznamenávají, přišlo mi to jako, když nás vidí někde v ZOO. Hláška nakonec. „Co to děléte kolego? Pracuju. No jo, ale ono to nepracuje“ :-). ()

Reklama

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi ukrad auto,nekdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, ja celej život pracuju, já celej život nežeru, já se na to..... někdo mi ukrad auto... Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" Ja nemám čas na nic reagovat já jdu na schůzi........ Nastupujem umneleckou drahu tudíííž se vám na práci můžem vysrát .Hlášky parádne 😁😁😁 ()

Micione 

všechny recenze uživatele

„Zprávy z planety Země: Planetu ve skutečnosti ovládá tvor, který se pohybuje na čtyřech kolech. Nazývá se automobil. Je nejpočetnějším tvorem na planetě. Automobil je hlučný, pohodlný a vydává intenzivní zápach. Lidé přesto žijí s tímto tvorem v dokonalé symbióze – odstraňují mu z cesty různé překážky ( jako například stromy ) a budují pro něj stavby nazvané dálnice“ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak halt zase půjdu jednou proti proudu. Mně se to totiž skoro vůbec nelíbilo. Humor byl místy až trapný a ač mám docela Satinského a Lasicu rád (Lasicu víc protože na stará kolena se pustil i do swingu s Bratislava Hot Serenades), tady mi jejich účast prostě nesedla. Vůbec netuším zda se jindy geniální scénárista i režisér pan Lipský pokusil pomocí jakého trojského koně v podobě opravdu pitomého scénáře kritizovat způsobe kam až to dovedla tehdejší moc v rámci budování a jak jí záleží na ekologii. Skoro to totiž tak vypadá a leckdy se tenkrát skutečně podařilo lecos schovat do úplné blbosti, než se pokoušet v nějakém vážnějším tónu něco zcela nepokrytě a seriózně kritizovat. To většinou ani filmaři nedotočili, nebo se to pak nemohlo pouštět.  A proč by tím trojským koněm nemohli být dva ufouni přiletivší si v popelnici? Ničemu nerozumí, činnost lidstva jim přijde zajímavá a zvláštní po všech stránkách ať už jde o sex, trávení volného času u TV, chození do práce nebo rozvoj krajiny.... Do toho lze beztrestně schovat vše. Na mne ten místy až dementní humor ale prostě nefungoval. Kdybych si měl vybrat tyto dva pány v komedii taktéž kritizující poměry, tak to raději v komedii Vážení přátelé ano, která je jen o 7 let starší.  Ovšem to je zcela jiný level humoru. Co jsem považoval za pěkné abych jen nehaněl byly animace pana Jiránka.  Dávám za dvě vysílání kalkulačkou s anténkou domů * * ()

Galerie (14)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama