Reklama

Reklama

Mládí v Oregonu

  • USA Youth in Oregon
Trailer

Skvělý Frank Langella hraje Raymonda Engersola, komplikovaného a zatvrzelého lékaře v penzi, který na oslavě svých osmdesátých narozenin oznámí, že chce spáchat legální asistovanou sebevraždu. Potřebuje si proto najmout řidiče, aby ho odvezl přes celou zemi do Oregonu. Úkolu se nakonec zhostí jeho zeť (Billy Crudup), který je přesvědčen, že si to Raymond někde mezi předměstím New Yorku a Oregonem rozmyslí. Na tragikomické výpravě je doprovází Raymondova žena (Mary Kay Place) a další rodinní příslušníci, které nabírají cestou, včetně odcizeného homosexuálního syna (Josh Lucas) ze Salt Lake City. Je to královsky dysfunkční rodina, jejíž členové se pod tíhou patriarchova přání zemřít nedokáží chovat právě nejzpůsobněji. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (13)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podobné příběhy jsem ve filmu zažil už několikrát. U žádného jsem se ale asi nesetkal s tím, že by hlavní postava chtěla umřít dobrovolně. A Frank Langella to k tomu odehrál naprosto bravurně. Celou tu dobu jsem totiž přemýšlel, co se mu honí hlavou. A musím říct, že to ve mně zůstalo i po skončení filmu. Jedno z těch zajímavějších amerických nezávislých dramat… ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak nevyužitý potenciál že až....s dojímavým záverom, ktorý, mňa osobne, v kontexte videného ani trocha nedojal. Výborní Billy Crudup a Alex Shaffer (od Win Win konečne v nejakom filme) a Frank Langella (ktorý ani trocha nevypadá na 78). Dámy prepáčia, boli len do počtu. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film o jednej rodine, kde rozhodnutie jedného jej člena rozladí značne vibrácie a celý jej chod, čoho dôsledky výustia v dosť kvalitný road trip , na ktorého konci možno uroniť slzu. ''Komédia'' v podtitulku k názvu filmu rozhodne neznamená uletené scénky, ale skôr veľmi vyzrelý, konverzačný humor. P.S V jednej z hlavných úloh sa objaví i Josh Lucas s excelentným vstupom na jednu študentskú párty (závesy) a kedže nie je uvedený v záhlaví k filmu, jeho vystupovanie ako i charakter, ktorý hral, boli pre mňa výborným prekvapením a skvelým bonusom. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pojedeme se mrknout, jak se děda zabije." Nechci si hrát na chytráka, ale kdyby mladí nevystavovali fotky svých pohlavních orgánů na netu, kdyby střední generace nekomandovala svoje děti i rodiče a kdyby příslušníci nejstarší generace mohli zemřít dle svých přání, tak by na světě bylo líp. Alespoň já chci zemřít svobodně a to dřív, než se začnu nekontrolovaně pomočovat. A co se týká Mládí v Oregonu, tak musím přiznat, že se mě dotklo, ale nikdo z rodiny mě nezaujal natolik, abych se do toho slzavého údolí někdy vracel. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Za příběh, téma a několik slovních přestřelek a pohlazení bych filmu dala maximum bodů, taky za herecký výstup Raye v podání Franka Langelly. Za profily vedlejších postav, spoustu hluchočasu a mrňavou dramatičnost se mi chce dát míň. Na jednu stranu musíte souhlasit s nárokem na právo ukončit svůj nemocný život, na druhou stranu mrzoutská, panovačná a hrubá povaha Raye vás vede k oplácení bezohlednosti. Přejede celé USA, aby se vrátil do místa svého dětství a přijel se rozloučit s samoumírajícím přítelem z mládí a ustoupil ze svého požadavku asistovaně samoumřít. Umírňuje se, neboť uvědomuje, že musí s rodinou žít, když rozpoutává tolik vzteku. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama