Reklama

Reklama

Tři chlapi na cestách

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé Ouplavic se vydávají na dvoudenní zájezd, jehož součástí je nejen exkurze do západočeských zemědělských závodů a plzeňského pivovaru, ale také návštěva Karlových Varů. Mezi účastníky nechybějí ani děda Potůček a jeho syn, předseda místního družstva, který se právě nachází v osobní krizi. Je přesvědčen, že na vedoucí funkci už nestačí, a chce se jí vzdát. Napsal výpověď a předal ji k doručení synu Vendovi, který zůstává doma. Zatímco většina družstevníků se těší na neobvyklé zážitky, někteří se vydají na cestu s poněkud smíšenými pocity nebo zcela neodpočinkovými záměry. Například žárlivá paní Nedomová jede jen proto, aby dohlédla na manžela a zabránila jeho případným záletům. Energická Eliška Kacířová se chce v okolních družstvech co nejvíc přiučit, protože se chystá kandidovat na předsednictví. Nečekané starosti musí řešit i půvabná Renatka, kterou se snaží okouzlit výřečný řidič autobusu, zatímco ona se marně pokouší přimět k hovoru mlčenlivého Honzu. Ouplavičtí zažijí nejen spoustu veselých příhod, několik trapasů a nedorozumění, ale s pomocí moudrého dědy Potůčka vyřeší také několik sporů. Nedomová pochopí, jak hloupá byla její žárlivost, Renatka si to rázně vyřídí s řidičem i Honzou a otec Potůček má možnost srovnat si vše v hlavě. (TV Nova)

(více)

Recenze (89)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To byl nešťastnej nápad s tou kamerou.. To sme mu neměli kupovat !!" ;) Jeden by vyplakal celý ne Potůčky, ale rovnou potoky slz, když vidí ty normalizační a agitační socialistické obludnosti, jaké čas od času vyzvracel i takový geniální mazák jako Oldřich Lipský.. Ani ne tak Koňská, jako spíš prasečí, opera, která páchne Dietlem na míle daleko.. Nejspíš od něj Lipský chytil nějakou tu tvůrčí Ouplavici.. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Tři chlapi na cestách je komedie z roku 1973,kterou natočil Oldřich Lipský.Ukazuje nám,jak se tehdy lidé z vesnice bavili a také jejich obyčejné starosti a problémy.Je to ukázka toho,jak to v té době chodilo na vesnici.Dnes se může zdát,že je to hloupý film,ale vesnice tak skutečně žila..Tomuto filmu předcházel seriál Tři chlapi v chalupě.Tento byl vysílán televizí živě.Bohužel při požáru většina dílů shořela.V roce 1963 byl natočen stejnojmenný film. ()

Reklama

quiz 

všechny recenze uživatele

Naprosto tupá "lidová komedie" jenom pro otrlé masochisty. Vždy jsem považoval pana Lubomíra Lipského za cosi nemastně-neslaného, který se dokáže pitvořit o stošest jenom proto, aby se zavděčil svým chlebodárcům tím, že údajně "umí". Potom to taky vypadá, že si svůj honorář opravdu zaslouží. Ale co, já na bráchu a brácha na mě...až posléze a značně později přišel Zdeněk Troška i ta role se pro něho opět našla a v kinech bylo opět narváno....."oslovil mě režisér Troška a nabídl mi roli, kterou jsem s vděčností přijal..." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Každý specifický a kvalitní režisér má film, ve kterém šlápnul vedle. Oldřich Lipský má na svém kontě tuhle rádoby komediální drganskou taškařici. Banda vesnických nýmandů a krav se vydá na výlet po krajích tehdejší socialistické republiky a mezitím se odehrávají jen těžko uvěřitelné situace, které měly být zamýšleny jako humorné, ale ve výsledku jsou trapné až hrůza. Nezachrání to ani parádní herecká elita, naopak je mě za aktéry hanba, že něco takového vůbec zahráli. Starej Potůček alias Lubomír Lipský byl napřesdržku. Když srovnám jiné Oldřicha Lipského filmy, tak bych absolutně nevěřil že to točil on, ale nějaký druhořadý asistent režiséra od dramaturga Ludvíka Tomana. A koukat na to sto minut je opravdu utrpení. Co mě ale opravdu pobavilo, byla vykradená melodie z nějakého dílu Vinnetoua, objevujíc se dvakrát během filmu. Vlastimil Hála byl zřejmě hodně inspirován :). ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Toto ma nudilo a nebavilo. Ani vtipné to nebolo. Ladislav Trojan ako syn Jana Skopečka, skutočný vekový rozdiel medzi nimi pár rokov. A Skopeček a Lipský detto...... Sledovať, ako Lipský pobehuje s dymiacou čiapkou na hlave po výrobnej hale, tak to mohlo byť smiešne asi iba v roku 1973. Na druhej strane dnes už nepredstaviteľná propagácia klietkového chovu sliepok, žijúcich na štvrť metri štvorcovom v klietke, alebo ukážka chovu líšok v klietkach 2x1 meter..... to by už dnes neprešlo....... Odpad si to nezaslúži, ale bolo to slabé..... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Filmová vesnice Opuplavice je vesnice Čepřovice v jižních Čechách. (sator)
  • Filmování probíhalo v Jižních Čechách - Volyni, Českých Budějovicích, Klatovech, Prachaticích, Domažlicích, Tachově, Plzeňském Prazdroji a hradech Přimda, Velhartice a Rabí. (M.B)
  • Děda Potůček (Lubomír Lipský) se ve filmu proletěl letounem L-60 Brigadýr. Ve scéně na letišti lze spatři i práškovací letoun Z-37 Čmelák. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama