Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor přichází má chvíle!!! V tomhle filmu jsem hrál!! Jak jedou ty dvě nahaté holky na kole, tak ja byl ten mezi lidmi .Tenkrát to byla taková výstava k nějakému vyročí filmu.Já se tam samozřejmě šel kouknout a byl z toho hned můj první a zřejmě i poslední filmový štěk . Celkově je film , tak na 1*,ale za můj štěk dávám 2* . ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ohromný guláš. Zpočátku jakžtakž pevnými mantinely ohraničený scénář se zhruba v polovině zvrhne v nepředstavitelnou anarchii plnou výstupů kdekoho s kdekým a v lecjakých rolích, která bohužel nemůže tak úplně bavit. Jednotlivé (sebe)parodické střípky jsou povedené (Husité a Otakar Vávra, Miloš Kopecký coby doktor Štrosmajer a chirurg Miroslav Macháček, zraněný Marián Labuda, jehož na nosítkách vlečou Lasica se Satinským, protože "je jejich", dabovaný Kristián, rozmarně letní Rudolf Hrušínský....), ale dohromady jim to spolu nejde. Spojovací články toho všeho - výstupy Kaisera a Lábuse a "Kaisera" a "Lábuse" - se však povedly (kromě Oskarem zmíněné scénky bych ještě upozornil na lehce přehnaný, ale pro ně typický způsob, jakým ztvárnili vlastní dvojníky). Stejně jako banda mafiánů. Velká filmová loupež je na poměry českého filmu nevídaná záležitost. Zvláštně nepovedený snímek, jehož scénář psalo pět lidí, ačkoliv téměř celý vypadá jako narychlo uplácaná improvizace. Stejně jako mnozí ostatní si jsem téměř jistý, že by to celé dopadlo jinak, kdyby Oldřich Lipský žil o pár měsíců déle a žezla se neujal Zdeněk Podskalský. Dvě a půl hvězdy nakonec zaokrouhluji nahoru i za tu závěrečnou píseň s textem Zdeňka Borovce. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to ztřeštěná komedie, kterou někteří považují za totální blbost, já ten film obdivuju. 🤍 Ať už z toho důvodu, že se ve filmu objevilo neuvěřitelné množství herců, nebo že se na filmu vystřídali dva režiséři (Oldřich Lipský bohužel během natáčení zemřel, a tak režii převzal Zdeněk Podskalský) anebo už jen díky tomu, že ✨ve filmu Oldřich Kaiser a Jiří Lábus hrají sami sebe✨ a jenom tenhle fakt naznačuje, co se asi bude dít a jak moc super to bude. Dalším důvodem je naprosto dokonalá hláška hned v několika prvních minutách, když Saskii Burešové při příjezdu herců uletí scénář. Její komentáře stojí za to: „Z auta nám vyskočil i Ivan Vyskočil.“ - miluju. 🤩 Takže pokud máte rádi dvojici Kaiser & Lábus ve filmu, ve scénkách, hrající svoje vlastní dvojníky nebo jen obyčejně je dva, rozhodně doporučuju! 🙌🏻 ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nic proti Zdeňku Podskalskému, patří k mým oblíbeným režisérům, ale tento snímek je jím poznamenán. Oldřicha Lipského v něm jaksi nepoznávám. Celkem nepovedená koláž jakoby poplatná pokleslému vkusu diváků béčkových filmů. Jenom z úcty k Oldřichu Lipskému dávám 3*. Jinak by i dvě byly až dost. Ten film mě tak zklamal, že jsem si ho ani nekoupil do mé filmotéky, ve které mám jinak spoustu filmů režiséra Oldřicha Lipského, i když byl k mání za pouhých 39,- Kč. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kaiser s Lábusem by si zasloužili lepší filmový památnik, než tento slepený filmový prd (asi se hodně inprovizovalo). Sice je v něm opravdu pár dobrých nápadů, ale zpracování je přímo mizivé. Kdo víj jak by Velká filmová loupež dopadla, kdyby předčasně neumřel pan Lipský. Ale podívat se na to dá, hlavně má na tom zásluhu přímo hvězdné obsazení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se mihne i režisér Václav Vorlíček, a to v roli číšníka ve scéně v hospodě, kde Lambas (Jiří Lábus) popíjí s kumpány pivo. Pronese přitom směrem k Lambasovi: "No tak, jak sme Tě to učili?" což je odkaz na seriál Arabela (od r. 1979). (offlineman)

Reklama

Reklama