Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nezáživné, nudné, low-budget béčko, ktoré lákalo Pedrom Pascalom, ale tam to aj zostalo. Nemalo to čo ponúknuť, žiaľ. Ani neviem za čo dávam tie dve hviezdy, pretože film mi vyfučal ihneď po zhliadnutí z hlavy a teraz po dvoch rokoch som si musel kvôli komentáru osvetliť aspoň rýchloposuvom pár okamihov. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Pro takovehle filmy mam slabost. Low budget scifko se silnou myslenkou, originalni premisou a hutnou atmosferou.Indie z toho kouka temer v kazdem zaberu ale i tak to je vizualne nabusene a zvlastne poeticke. Napeti tu funguje, Pedro je skvely a na Sophie budeme muset zacat davat pozor. Od Chrise a Zeek si strasne rad dam dalsi celovecerak. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po stránce příběhové se samozřejmě nejedná o nic světoborného. Vlastně jde jen jen o další dva protivníky, které extrémní okolnosti donutí spolupracovat a že se jedná o malou holku a vesmírného tuláka na klišovitosti nic nemění. Výrazně nahoru film tahají Pedro Pascal a talentovaná Sophie Thatcher, mezi kterými funguje báječná chemie, takže jejich rozhovory, byť často triviální, působí překvapivě zábavně. A pochvalu si zaslouží i prostředí. Ono se sice jedná o obyčejné lesy, ale jsou nasnímané tak, že působí tak nějak zdravě jedovatě a to se mi líbilo. Fajn debut. 70% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Plíživé, minimalistické, low budget, ale velmi dobré naturalistické sci-fi s trochu jiným Pedro Pascalem, než jak ho známe z Narcos a s hodně silnou debutantkou Sophie Thatcher. Doporučuji všem, co od sci-fi nečekají spektákl, tohle je spíš chladivé survival drama (poněkud nadupaný popisek distributora moc nesedí). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)
  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama