Reklama

Reklama

V koutku srdce

Obsahy(1)

Čerstvě propuštěný vězeň Danny, který stále musí nosit kotníkový náramek, se usadí v ošuntělém hotelu provozovaném svobodnou matkou Laurence. Souhlasí, že vymaluje jeden z jejích pokojů výměnou za měsíční nájem, a také se nechá zaměstnat jako myč nádobí v nedaleké čínské restauraci. Danny, který se touží schovat před světem a zůstat stejně čistý jako kuchyně, jíž pečlivě drhne od špíny a nečistot, se rád drží stranou. Ale Laurenceina dospívající dcera Clara, jejíž táta je ve vězení, zoufale potřebuje otcovskou autoritu, a tak se Danny velmi pozvolna této role ujme. Když je pak Clara napadena, Danny zareaguje jediným způsobem, jaký zná, a znovu se dostane do potíží. (Cinemax)

(více)

Recenze (31)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Springsteenova píseň Straight Time zase trochu jinak. S poklidným nástupem, civilním pojetím a nepříliš explicitním násilím. Někdo si v tom najde tu tíhu při hledání důvěry a zařazování se do „normálního“ života, někdo v tom uvidí jen pomalé, emočně vyprahlé drama, jehož třetinu stopáže zabere umývání nádobí v čínském bistru. Živočišnému Møllerovi ta vlastní kriminální minulost kouká z očí a pro podobné role drsňáků se zapáleným doutnákem agrese je jako stvořený. Jeho výpad do otevřených dveří auta nechal vzpomenout na vybrané způsoby Velkého Chrise v podání Vinnieho Jonese.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Danny je propuštěn, ale má "obojek" na noze a tak musí sekat dobrotu. Krom toho ještě supluje tatínka jedné drzé -náctileté holce, jejíž otec také bručí. Chrání ji tak vehementně, takže když je Claře ublíženo vyřeší vše po svém a divákovi je hned jasné, za co nejspíš Danny seděl ve vězení. Moc zajímavý příběh jednoho neotřelého vztahu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roland Møller je zárukou kvality a byť to má tvrdý Dánský rukopis, tak je to nakonec film Francouzsko-Belgický. Čerstvě propuštěný vezeň by rád začal čestně a znova, ale připlete se opět do problémů s nepěknými následky. Surové drama, kde nechybí znásilnění i mrtvoly a díky parádnímu Møllerovi se na to kouká dost dobře. 7/10. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Přesně dle mého gusta. Přímočarý, jednoduchý příběh, který tu byl asi 100x, ale ta poctivost mě vždy spolehlivě dostane. Dobrá hudba a zatím v každém filmu, v kterém jsem na něho narazil, výborný výkon Rolanda Møllera. No jo, když má člověk charisma a umí hrát, tak je to radost pohledět. Hned mi dal zapomenout na vyzobanou slunečnici Vašuta, který mi pokazil svým neskutečným neherectvím i 2 minuty v netflixovském seriálu Threadstone. Málem jsem se osypal. Jsem zvědavý, co Roland předvede v Janu Žižkovi od dalšího tragéda Jákla. Snad to trochu pozvedne. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film v červených číslech, ale ve skutečnosti je to číslo chladnější. Nikoliv mrazivě. Téma je klasické, podání bez velkých emocí a volným tempem. To tempo by nevadilo v určitých částech, kde navozuje vetší "filmovost". A jsou zde pěkné pasáže. Ale zrovna tak film s nálepkou mrazivého thrilleru potřebuje i trochu výbušného ohně. Konec dobrý, ale zase to podání - jako když vlak dojede na konečnou a všichni jen vystoupí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama