Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (298)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom draka, ale především diváka z tohohle veledíla bolí hlava. Trapná snaha o pohádku, hodná tak akorát k mučení, dobrovolná projekce hraničí s masochismem a těžkým sebepoškozováním. V zájmu zachování vašeho duševního zdraví důrazně nedoporučuji! Hodnotit vlastně ani není co, naprostá ztráta času. 0/10. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Pohádka Když draka bolí hlava je ukázkou toho, jak hezky nacpat product placement i do středověkého vyprávění pro děti. Gott metatextově "patrí všetkým", a tak mluví slovensky a zpívá česky. O speciálních efektech se radši nezmiňuju, ačkoli zcela animované pasáže byly kouzelné. A přece je tu něco pro každého. Minimalisty potěší texty písní (o bolení hlavy je tu "au, au, au, to bolí", jako dračí hip-hop pak "hip hip hop, tančí hop hop hip"), pro hravé kartografy mapa země ve tvaru draka, pro lingvisty debata nad čučoriedkami a borůvkami a pro milovníky exotiky klokan. ()

Reklama

heczot 

všechny recenze uživatele

Nechápu tohle nízké hodnocení této pohádky. Jelikož je natočena blízko v naším okrese, místa, kde jsem byl a znám je všechny, tak bych dal samozřejmě lepší hodnocení, ale jak přirovnám jiné pohádky, tak bohužel zůstanu na těch 40%. Písničky z pohádky jsou skvělé. Nejlepší byla Vánoční píseň, kterou jsem si na vánoce pořád pouštěl dookola, nazpívala ji Zuzana Žáková, skvělá herečka, která dobře vystihla svou roli princezny. To, co se mi nelíbilo, byl drak, který vypadal, jak počítačově namalovaný, mohli tam dát živého draka, jako v pohádkách: Z pekla štěstí, Micimutr, nebo Korunní princ. Taky ten drak na počátku, co těm dětem vyprávěl, mohli úplně ominou a vymyslet něco úplně jiného. Další věc Gott mluvil slovensky a Magálová zase česky, ale chápu bylo to do děje, ale naopak zas mohli tam být jiní herci. Na konci zase Gott zpíval česky, to nechápu, ale nic proti, skvělá písnička: Láska je náš Drahokam. To, co se mi nelíbilo bylo jak drak čůral s chlapcem WTF ? nebo tancující skřet Blivajz u tyče na konci filmu WTF ? nebo ty kreslené obrázky si mohli taky odpustit. Děj jakotako dobrý, smrdící pracka, to byla taková novinka. Film byl natáčen na Zámku v karviné (Zápasy, princeznin zámek), Budatínský hrad v Žilině (Jankův zámek), Dolní Lomná ( lovili zde ryby), Hrčava ( slavnosti jarního a podzimního slunovratu, kde se scházeli oba království), Vendryně ( v zimě na jezírku bruslili princezna Adélka a Janko), Štramberk (zde byla jeskyně draka) a beskydy (lesy a krajiny). Pohádka shlédnutá v Třineckém kině Kosmos v předpremiéře 4. 10. 2018 . Kino bylo úplně plné, i další promítání bylo zcela plné. U nás pohádka byla oblibená, v předpremiéru přišli i hosté: Zuzana Žáková jako princezna Adélka nebo Petr Šiška z Třince. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady: slušná kamera, dost dobrá výprava (i když celkově se natáčelo myslím jen ve čtyřech lokacích), solidní animace (ale co ta tu dělá a proč?) a konečně princezna krev a mlíko. Pokud jde o negativa, přepíšu sem jen své nevěřícné výkřiky během projekce: Čech a mluví slovensky? Slovenka a mluví česky? Klokan?! Pštros? Disney?!!! Mrazík! Proč jsou královny o tolik starší než jejich manželé králové? Tanec u tyče, jako fakt?!!! Dialogy, mankote, dialogy! ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je zde jméno sponzorské cukrovinky, která se stále nabízí. Výtvarná a triková stránka vypadá jako z pravěku Studia Kamarád. Dětem se předkládá výuka jazyků včetně obstarožních vtípků o drevokocúrovi. Polovina filmu jsou folklorní slavnosti v krojích. Herci jsou toporní herci stejně jako dialogy. Jsou zde klokani, vtr, halušky, píseň „po roce – Vánoce – nemoce“ a celkově to nedává smysl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Jako rytíř se ve filmu krátce mihne i frontman legendární české rockové kapely Doga pan Roman Izzi Izaiáš. (rublik05)
  • Pohyby pohádkového draka ovládá několik lidí pomocí vysílaček, uvnitř je navíc schovaný herec, který hýbe jednotlivými hlavami. Jedna hlava mluví česky a druhá slovensky. Také herci jsou z Česka i Slovenska. Důvodem je natočení filmu v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama