Reklama

Reklama

Nobunaga Concerto

  • Japonsko 信長協奏曲 (více)
Trailer

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach, jak bych byla ráda, kdyby nenatočili tenhle film, ale celou tuhle epizodu vysílali v rámci seriálu jako jeho 12. díl. To by bylo tak moc lepší! Celé to má pořád dost seriálový look, takže film je o to dost chudší. Bojové scény nebyly vůbec zajímavé, sice se tvůrci snažili a jejich snaha jde rozpoznat, ale i tak to nebylo nic moc zajímavého – nepřekonalo to seriálovou produkci. Když už to jde do kin, čekám přidanou hodnotu, ale kromě natáhnuté délky filmu nic navíc nebylo. Zbytečně dlouhé, konec byl bez pořádného impaktu - v podstatě vyšuměl do ztracena. Ačkoliv bylo velmi zajímavě udělán vztah mezi Nobunagou a Micuhidem, jejich konec byl správě historicky nehistorický, a objevení Williama Adamse mě málem položilo do kolen, tak je to pořád dost průměrný film, který má pár zajímavých špeků. Seriál je lepší, film je slabší. Jako závěr celého příběhu je to slabé, průměrné, i přes to skvělé obsazení. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná o něco málo horší než celý předcházející seriál, ale jako závěr příběhu je to určitě nepostradatelné vyústění. Jen tam už tolik nebyl prostor pro nějaké komické nebo odlehčené chvilky, protože se to celé točilo okolo toho dramatu, kdo koho vlastně ve výsledku zabije. Musím uznat, že konec nebyl tak předvídatelný, jak se mohlo zdát při posledním dílu seriálu, celé se to trochu víc zamotalo. To je přesně to, čeho si vždycky cením u propracovaných manga příběhů, které jsou často předlohou pro japonské filmy a seriály. Podle mého to nakonec dopadlo moc hezky. Potrpím si na idealistické konce, které však nejsou klasickým happy endem, kde všichni žijí spolu šťastně až do smrti. Takže tohle se mi líbilo. (Viděno na palubě letadla společnosti Lufthansa.) ~(3,7)~ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Za mě super a jsem rád, že film vznikl. Dokonce si myslím, že je to lepší takto, s odstupem, protože se jedná o děj, který v reálu probíhá devět let po konci seriálu a nemám rád, když se na konec seriálu šroubuje apendix "po devíti letech". Takto to vyšlo i v reálu s odstupem a já jsem vděčný, že jsem se alespoň na dvě hodiny mohl do světa Nobunagy vrátit (seriál jsem viděl na začátku roku). Seriálový vzhled bitev mi nevadí, protože je to alespoň se seriálem kompatibilní (bitvy ani v seriálu nestály za mnoho, ale akceptoval jsem). Úplně v pohodě 4*. ■ P.S. Kicho mi bylo líto a současně jsem obdivoval. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CJoDVzkQeeE ()

Reklama

Reklama