Reklama

Reklama

Outcast

(seriál)
Trailer 6
USA, (2016–2017), 15 h 42 min (Minutáž: 44–55 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hrají:

Patrick Fugit, Wrenn Schmidt, Philip Glenister, David Denman, Reg E. Cathey, Brent Spiner, Melinda McGraw, Debra Christofferson, Gabriel Bateman (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Po tom, čo Kyle (Patrick Fugit) napadol svoju manželku a od súdu dostal zákaz priblíženia, sa vráti do svojho rodného mestečka Rome v Západnej Virgínii. Obyvatelia si ho pamätajú ako osamelého chlapca, ktorého jedinou blízkou osobou bola jeho matka, až dovtedy, pokým ju neovládla zvláštna choroba, ktorá u nej spôsobila záchvaty agresie a doviedla ju takmer až do hrobu. Veriaci obyvatelia Rome veria tomu, že nešlo o chorobu, ale o posadnutie diablom. Kyle stále netuší, na ktorú stranu sa má prikloniť, a aj to je jeden z dôvodov, prečo sa do Rome vrátil. Snaží sa nájsť odpovede, ktoré by mu pomohli napraviť zruinovaný život, ale namiesto toho nachádza stále viac otázok. Rozhodne sa otvoriť duchovnému svetu a spojí sa s reverendom Andersonom (Philip Glenister), ktorý ho zasvätí do každodenného boja medzi dobrom a zlom. (Marceloo)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (32)

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT Outcastu šlape. Je vtahující, strašidelný, napínavý i plný překvapivě nedebilních charakterů. Proč tedy zatím ta opatrná sedmička? Jsme na začátku. Wingard si střihl pouze hodinový úvod, Kirkman předává režisérské otěže dalším adeptům. Teprve druhá a hlavně třetí epizoda jasně ukáže, kterým směrem se bude parádně rozehraný seriál o intrikujících démonech ubírat. Dočkáme se strhujícího a na sebe navazujícího hororového dramatu, nebo prachsprosté ždímačky okoukaného monster-of-the-week efektu? Satan s námi! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že v televizní adaptaci do hlavních rolí obsadili přirozenější ksichty a ne exoty jako v Preacherovi. Kyle Barnes je obyčejný týpek, který si nese svoje břímě a prakticky neví, která bije a reverend Anderson je takový americký Stellan Skarsgård, což se zde opravdu hodí do krámu. Je to mírně rozvláčné a chce to špetku trpělivosti, v těch pravých momentech vás to však chytne a vy pak budete usínat při rozsvíceném světle. Komiksová předloha mě chytla krapet víc, ale dám tomu ještě šanci ve druhé sezóně, zbyde-li čas. Za zmínku také stojí povedená úvodní znělka a ambientní ruchy z dílny Attica Rosse. /// 2. sezóna /// Ne, tohle nepůjde. Po pěti epizodách nad tím definitivně přerážím hůl a posílám tuhle nehorázně utahanou nudu do zapomnění. Sžíravá hutnost výborné komiksové předlohy se Foxům z téhle adaptace nějak vypařila a zůstalo jen u suchého dialogového šustění papírem a nezajímavého přecházení z místa na místo. A je to škoda, protože Robert Kirkman vážně umí a s jiným tvůrčím týmem (případně kabelovkou) u kormidla z toho mohla být stejně mrazivá nálož jako na papíře. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál vykazuje mnoho nadstandardních prvků. Prvků, které z něho dělají originální a propracovanou podívanou. Bohužel tím čím seriál je (drama/hororem o vymítání nadpřirozených sil) si podřezává pod sebou větev. Díky temnému nádechu a rozvláčnému tempu se tam zase tak moc neděje (i toho vymítání není zase nejvíc) a to může působit nudně. Za sebe oceňuji opravdu chytlavý přístup a kameru. Také sex bez podprsenky (tedy ne typický americký pod dekou ve tvaru Z nebo oblečení), trošek přiměřené krve a v rámci možností i logiky (ono v seriálu o nadpřirozenu je nutné brát tu logiku s rezervou). Také jsme celkem hodně vnímal kolísavou kvalitu jednotlivých epizod. První byla pecka... ta druhá byl celkem propad... atd. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak nejak rozmýšľam, čo je pri tomto novom Wingardovom výtvore, hlavný problém. Asi to bude počet epizód, respektíve to, že skrz ne je dej trochu nešikovne vystavaný a nevie si ujasniť priority. Ide o príbeh na pokračovanie, ale postavy až moc blúdia v kruhu; z ústredného tajomna sa dozvedáme až moc málo a navyše hodne pomaly. Takmer mi to pripomínalo detektívne seriály, kde sa v každej časti rieši iný prípad. O čo ide vieme len vážne v náznakoch a aj to minimum, ktoré nám je odhalené, sa dozvedáme až z posledného dielu. Niekoľkokrát scenár zabočí do vyslovene slepej uličky (celá tá vec s Grace Zabriskie, alebo Fugitovou matkou), čím diváka nechcene mätie. Chápem, že išlo o budovanie sveta Outcastu; chápem, že išlo o budovanie atmosféry. Ale ten svet by bol vybudovaný dostatočne aj mať o tri-štyri epizódy (a postavy) menej. Atmoška detto. Na druhú stranu, niekoľko scén je bez preháňania vynikajúcich (vyháňanie, celá dejová línia s Fugitovou ženou a dcérou, pomsta za znásilnenie, aféra na púti, decko v pivnici, záver prvej série...). Najlepšie mi príde, sústrediť sa práve na ne. Miernemu sklamaniu sa neubránim, na S02 sa každopádne teším, a snáď to naťahovanie dostane nejakého opodstatnenia. 70% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl poměrně zdařilou vějičkou. A to navzdory přítomnosti "knihovníka" z příšernosti známé jako Buffy: Přemožitelka upírů... Ale další díly dávají samotnému seriálu silné rány na solar. Obávám se, že poslední díl první série, bude zvednutým pravým hákem, jenž snímku uštědří K.O.... Inu, 20%, jedna hvězda a 4- . Smutné to vysvědčení pro seriál, který mohl mít velký potenciál. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • Mestečko Rome v Západnej Virgínii v skutočnosti neexistuje. Seriál sa natáčal v mestečkách Rock Hill, York a Chester v Južnej Karolíne. (Marceloo)
  • Seriál je vytvorený na základe komiksu s rovnakým názvom. (Marceloo)

Reklama

Reklama