Reklama

Reklama

Rudi na záletech

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Rakousko-Uhersko, 1911, 4 min

Obsahy(1)

Záletník obtěžuje dámu na navigaci. Sleduje ji do říčních lázní. Obleče si dámský koupací úbor, ženy ho však objeví a vyženou. Je pronásledován davem a z lázní vykázán. Před vchodem se ho dáma, kvůli které aféra vznikla, ujme a odcházejí spolu... (oficiální text distributora)

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je to na stejné úrovni, jako Kříženeckého Párkař a lepič plakátů. Problém ale je, že ten je skoro o 15 let starší, byl prvním českým pokusem o grotesku a měl sotva minutu, zatímco tohle má minuty čtyři a kreativní a "zábavné" je to zhruba podobně... Ale beru, nedělali to filmaři, ale divadelníci, co se jen o něco takového pokusili. Jen to pro mě není dostatečný důvod pro vyšší hodnocení. 2* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Kamera 6/10/// PLUS: možnosti si pohrát s hudebním doprovodem u tohoto snímku funguje skvěle MÍNUS: doprovodná hudba je důležitou součástí, bez hudby to není ono, dochovaly se jen dva filmy ze čtyř./// Shrnutí: tento snímek jsem poprvé viděl při přednášce ve škole a k jeho němé verzi pustili spolužáci hudbu Time od Hanse Zimmera, to byl potom teprve dramatický zážitek. Doporučuji. S původní hudbou vyzní snímek komediálně./// Celkem 70%/// ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

První česká filmová společnost Kinofa produkovala v roce 1911 výrobu čtyř krátkých grotesek, v nichž sehrál hlavní roli všestranný umělec a bohém Emil Artur Longen. Uvážíme-li skutečnost, že nám do dnešních dnů zbyly z celé série pouze dva tituly (druhý je Rudi sportsman), je to o to více radostnější zážitek. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Pitoreskní komická postava Rudiho vzešla z nápadu režiséra Antonína Pecha a pražského kabaretiéra E. A. Longena, který si vystřihl i hlavní roli. Záletník Rudi tajně šmíruje objekt svého srdce na plovárnu v Podolí (Majzlíkárnu), kde se převléká do dámského „koupacího úboru“ a odchází do bazénku vyhrazeného ženám. Jeho kamufláž je však brzo prohlédnuta. Masová honba za šmírákem vrcholí happyendem před vchodem do plovárny, u kterého již na Rudiho čeká vysněná slečna. Vedle koupaliště Pech točil na Novém Městě a Žofíně. ()

Zajímavosti (6)

  • Film natáčala produkčná spoločnosť Kinofa v lokalitách Prahy. (Raccoon.city)
  • Exteriéry si filmári zvolili ako ulicu pražského Nového Města, ostrov Žofín a Podolí, cementárňu a plaváreň vo vtedajšej dobe známu pod menom Majzlíkárna. (Raccoon.city)
  • Zastavený dav vo filme sa chová chaoticky, akoby nevedel, ako ďalej znázorňovať násilie a hľadá odpoveď pohľadom do kamery (do tejto doby herci aj komparz inak veľmi usporiadane rešpektujú „tabu kamery“). Snímke sa stalo osudným nedostatočný režijný výklad komparzistom, ktorí v závere zlyhávajú a bavia so svojou prítomnosťou v diegezii. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama