Reklama

Reklama

Zabijáci v Čechách

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 2018, 7x25 min

Režie:

Jan Žáček

Obsahy(1)

1. Pomsta: Vrah Roubal toho spáchal hodně. Zůstaly za ním potoky krve a řada mrtvol. Některé vraždy mu dokázány byly. Jiné ne. Jeho okolí z něj mělo hrůzu. Bál se ho i soudce a proto mu dovolil málem uniknout spravedlivému trestu. V tomto filmu se vracíme především k drastické vraždě dvou Roubalových nepřátel, kterým ovázal nohy a krky smyčkami. Dvojice mužů, které odsoudil k smrti, se udusila tahem vlastní vahou. Působivě popisuje komisař Martin Kloubek.
2. Hodinoví vrazi: První republika. Dva bratři vtrhnou do hodinářského krámu. Umlátí majitele kladivem a železnou tyčí. Pak i jeho ženu v kuchyni a dceru v předsíni. Snědí připravenou večeři. Utíkají. Vražedné nástroje házejí do Vltavy. Ukradené předměty zakopávají na Vyšehradě. Postupně je rozprodávají. Kriminálka pracuje na 1 000%. Vrazi jsou dopadeni. Jeden z nich popraven. Druhý prchá z věznice. Působivě popisuje komisař Martin Kloubek.
3. Pro pár hadříků: Krátce po 2. světové válce. Lump pronásledovaný policií se ukrývá u polských hranic. Pašuje zboží, obchoduje s dalšími pašeráky. Má velmi slušné příjmy. Nestačí mu to. Naláká hezké látky chtivou ženu do lesa. Tam ji ubije sekyrkou. Okrade ji o peníze, které měla připravené na kšeft. Zase utíká. Chce si vybudovat novou existenci. Všecko propije a prokouří. A potom už... Zatčení a šibenice. Působivě popisuje komisař Martin Kloubek. (CS Film)

(více)

Recenze (2)

topi 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl díl o Roubalovi a ten mě připadal spíše jako instruktážní video pro lidi, kteří se chtějí naučit tomu, jak svazovat lidi do kozelce takzvanou "mafiánskou smyčkou." Roubalovy dvě vraždy dělaly jen jakési pozadí a další jeho mordy nebyly vůbec zmíněny. ()

GeminiK 

všechny recenze uživatele

To zpracování je otřesné. Když někdo působivě popisuje děj, vypadá to jinak. Pan Kloubek je toporný vypravěč, mluví mimo kameru, která ho často zabírá zespodu. Vypadá to jak dílo kroužku amatérských filmařů ze základní školy. ()

Reklama

Reklama