Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (119)

misterz 

všechny recenze uživatele

Je nad slnko jasné, že Matteo Garrone patrí k súčasným veľkým režisérskym hviezdam talianskeho filmu. Je to patrné aj tu - nádherná kompozícia jednotlivých scén, pekná kamera, výrazné postavy, vynikajúce herecké výkony... Na druhú stranu mám ale trocha problém s obsahom, hlavne so záverom. Takmer celý film bol v tomto smere dobrý, už som si premýšľal nad pointou, myšlienky dával do súvislosti s realitou čo nás obklopuje keď.... keď prišiel záver a mne nič z toho nedalo zmysel. Vôbec som nič nepochopil, jediné na čo som sa zmohol bolo pozerať sa na obrazovku ako taký puk. Žiaden zmysel, žiaden význam... nič som si z toho neodniesol. Inak chcelo sa mi veriť, že Marcello bol dobrý a slušný človek (keď si odmyslíme tie drogy) a v súvislosti s ním ma preto napadla jedna pekná myšlienka - to najhoršie čo sa môže stať, je naštvať slušného človeka. Alebo ako sa vraví... hrniec raz vykypí. Tak rád by som dal aspoň štyri hviezdy, no nemôžem. Ten záver bol na môj vkus vážne dosť čudesný. 69/100 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně neotřelé a originální téma, které je někde bohužel realitou, je divákům podáno hezky realisticky a bez filmových mainstreamů. Od začátku zajímavá a docela poutavá story jednoho městečka, které je "terorizováno" feťákem. Nic převratného a světoborného, ale dívalo se na to celkem hezky, některé scény dost napnuly a zamrazily a život hlavní postavy byl zajímavý. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Asi pocházím z jiného vesmíru, jelikož hlavní hrdina, "dobrák od kosti", se kterým tu většina uživatelů sympatizuje, mi byl odporný stejnou měrou jako onen nezřízený násilník. Dobré srdce? Ale kdeže. Lítost? Ani v nejmenším. Někoho tak blbého, aby člověk pohledal. Když sledujete jednání hlavní postavy, tak vás napadne označení 'retard', doslova vás irituje. Takový hlupák, neschopný predikovat následky svého jednání, už vzbuzuje doslova pohrdání. Slaboduchý Marcello spíše než dobrým srdcem oplýval strachem a vychcaností. Ten vůl dostal co zasloužil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorého keď obrátite môžete ísť rovno na pole pluhovať, ten frňák to je čistá rezná časť, takzvané lemeše. Napriek tomu si získa publikum, pretože je dobrým človek, ktorý je poznačený okolnosťami. S tyranom sa dá vysporiadať ale aj šikovne. Čo je zároveň nádejou, keď človek pozerá na to, kto mu vládne. ()

InTerrre$ 

všechny recenze uživatele

City western adaptující příběh Davida a Goliáše. Ovšem vítězství Davida není sladké, ani hořkosladké, ale hořké. Garrone ukazuje sestup Marcella do pomstychtivosti neuvěřitelných rozměrů. Marcello Fonte i jako neherec dokázal zkřížit Buster Keatona a Petera Lorrema s nepříjemnou drásavostí diváckých očekávání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v Ríme, no exteriéry obchodu a pláží sa natáčali v Kampánii, severozápadne od Neapola. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2018 na Cannes FF. (Varan)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama