Reklama

Reklama

The Devil's Candy

Trailer

Obsahy(1)

Maliar Jesse (Ethan Embry) sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Ešte horšie však je, že sú na nich zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Novinka od režiséra Seana Byrna, který má na starosti vynikající exploitation The Loved Ones, ale s tímhle dílem mne příliš nepotěšil. Spíš než horor bych dal filmu označení Thriller, většinu času se zde nic nestane, gore zde vlastně není vůbec, stojí to tedy pouze na atmosféře, která začne nabírát na otáčkách především v závěru, přesto jsem si jist, že kdyby záporák místo pistole měl břitvu či sekeru, tak je finále mnohem zajímavější. Zaujme heavy death metalová muzika, která se zde hodí, ale jinak nemám příliš, co chválit. Žádný zvrat se zde neobjeví a fakt, že se film odehrává většinu stopáže ve tmě, mě docela iritovalo. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesympatický Jesse, na kterého není rozhodně spolehnutí, maluje zvrhlé obrazy, jako by mu vedl ruku někdo jiný. Hm, trochu mi to připomnělo skvělý Kingův román Ostrov Duma Key. Celý film je ale takový divně křečovitý, postavy celkově bez sympatií a pixelový oheň k tomu. Tedy záchranná akce byla hodně sci-fi, hlavně po výbuchu. Metal fajn, i když k některým pasážím moc nesedl. Queens Of The Stone Age, Pantera a samozřejmě Metallica, jelikož dcerka je fanynka. Vizuálně pěkné bylo klipovité střídání záběrů na vznikající obraz a práci pošahance, byť gore se divák nedočká.... Snadno zapomenutelný kousek. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca metalová muzika, to je to hlavné, pre čo sa oplatí tento snímok pustiť. Ani herci neboli najhorší. No ale ten dej... hrozná zlátanina o akomsi nesympatickom tlsťochovi, čo stále chodil v červenej teplákovej súprave asi rýchlosťou 2 metre za hodinu, s ktorým si nevedel nikto rady a ani ho nevedel nikto nájsť. Zjavil sa s tým svojim šuchtavým krokom vždy keď potreboval a každého zložil. No neviem... nebavilo. Až na ten koniec - aspoň priemerné home invasion. 50/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rodinný satanský horůrek a velká fandovská reklama na Metallicu. Na nízkorozpočtový poměry dívatelný, herecky neurazí, ale stejně nijak nesplnilo očekávání na základě hajpu na Rajčatech jako nějakýho pekelnýho heavy metalu... vůbec, záporák tuctový a je to jen nevýrazná, neoriginální, průměrná polo-amatéřina čistě pro žánrový geeky/ sběratele (já býval). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Devil's Candy“ má v sobě hodně zajímavých prvků, které jsou na první pohled zřetelné, ale které společně vytvářejí ještě o něco silnější dojem. Je to hudební složka, je to obrazová složka a je to celkově scénář, který rozhodně dovede překvapit a nenudí. Originalita v hororu existuje, i když je třeba v tom, že se na celkem klasické téma někdo podívá novým způsobem. Tohle se ve filmu „The Devil's Candy“ povedlo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Sean Byrne poslal ukážku filmu trash metalovej skupine Metallica a vďaka tomu dostal licenciu na použitie dvoch skladieb z ich tvorby. (Marceloo)
  • Režisér Sean Byrne sa rozhodol obsadiť mladú Kiaru Glasco do postavy Zooey Hellman, po tom, čo na castingu po skončení hororovej scény začala spievať skladbu "Let It Go" z Disneyho filmu Frozen (2013). (Marceloo)
  • Režisér Sean Byrne považuje farbu oblečenia postáv vo filme za nesmierne dôležitú. Záporná postava Ray Smilie (Pruitt Taylor Vince) má na sebe teplákovú súpravu červenej farby, ktorá reprezentuje spojenie s diablom. Biely pás na nej symbolizuje čistotu a čierny pás zase temnotu. (Marceloo)

Reklama

Reklama