Reklama

Reklama

Důkaz muže

  • USA Measure of a Man
Trailer 1

Obsahy(1)

V létě roku 1976 musí nejistý a obézní čtrnáctiletý Bobby Marks přetrpět další strastiplnou rodinnou dovolenou u jezera Rumson. Jeho letní brigáda, v rámci níž se stará o honosné sídlo samotářského, tajemného a velice náročného dr. Kahna, je vyčerpávající. Bobbyho rodiče jsou na pokraji rozvodu; sestra Michelle naléhá, aby jí kryl záda během tajných schůzek s místním hezounkem; a jeho nejlepší kamarádka a spřízněná duše Joanie na měsíc odjíždí, aniž by mu řekla proč. K tomu všemu ještě jeden z místních pomatenců zaměřil svou nenávist vůči bohatým "dovolenkářům" právě na Bobbyho. Toto léto připomínajícího horskou dráhu plnou emocí přinese řadu ponaučení, odhalí skrytá tajemství a přiměje Bobbyho pochopit to, kým je, a v čem spočívá skutečný důkaz muže. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se dokonale hodí k létu, která těm v české zemi kraluje s intenzitou nebývalou. Jinak už to slovo "léto" zní hrozně pozitivně a pro nás co už dávno nemají prázdníny jsou to jedny z nejhezčích vzpomínek na takový to dospívání, alespoň tedy u mě a tenhle film tak nějak to "léto" jak ho mám uložený v sobě má a vstříc divákovi jde určitě i báječný soundtrack. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DŮKAZEM MUŽE JE SCHOPNOST NAVIGOVAT NA SPRÁVNÉ POBŘEŽÍ I V TÉ NEJDRSNĚJŠÍ BOUŘI." Myslím že vím přesně, o co v tomto filmu šlo a je zajímavé sledovat, jak se to tvůrcům nedaří. Pohodový film o jednom létě, které se stalo nezapomenutelným? Zapomeňte, tu více, tu méně zoufalá snaha nějak to všechno udržet pohromadě, nakousnout vše, co nakousnout šlo a nakonec se z toho vyprdolit jako tuleň po obrně - tak to ještě leda. 40% ()

Tomas182 

všechny recenze uživatele

Film, který by měl vidět každý dospívající člověk s nízkým sebevědomím. Na filmu se mi nejvíce líbily 2 věci. 1. je za mě super soundtrack, který mi k filmu sedí jako prdel na hrnec. 2. je scéna s ptákem :D to jsem si pouštěl snad desetkrát dokola a budu ji mít hodně dlouho zarytou v paměti :). Ve filmu je vidět že každý člověk je tím na co se cítí :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický námět městského kluka outsidera, který na léto jezdí na venkov a je z toho celej otrávenej a nešťastnej. Jenže při letošním příjezdu na venkov pomalu zjišťuje, že něco pomalu končí a něco dalšího pro změnu začíná. Nevím proč, ale samotnej příběh mi doslova sednul. Prostředí amerického státu Rhode Island mi přišlo překrásné a připomínalo mi krásné dětské chvíle u rybníku kousek od Žďáru, kde jsem prožil dětství. Donald Sutherland, coby mentor, byl také naprosto perfektní. Přišel s celou řadou myšlenek a rad do života, které může říct jenom někdo, kdo už ze života okusil hodně. Mně se to prostě líbilo. Nemyslím si, že by film měl vidět každý dospívající člověk s nízkým sebevědomím. Film je spíš o klukovi, kterému končí dětství a začíná dospělost spojená se zodpovědností...a tím momentem si prošel každý z nás. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve státu Rhode Island v USA. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. dubna 2018 na filmovém festivalu ve Phoenixu (Arizona, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama