Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá co říct (jediné sdělení nese pár informačních titulků ze závěru). Jen ukazuje bolest a snaží se vás dojmout. První polovina je alespoň pozoruhodně strukturovaná. Vyprávění se neposunuje vpřed, ale jenom - často pomocí zvukových můstků - propadá do sebe (jako člověk na drogách). Pak ale tvůrci fragmentární, výrazně subjektivní naraci, střídající flashbacky otce a syna, bez opodstatnění opouštějí a zbytek je konvenční misery porn s hrozným výběrem hudby a křečovitými herci (Chalamet umí hrát skvěle, ale potřebuje pevnější režijní vedení, tady místy působí jako špatný imitátor Roberta De Nira), kteří namísto normálních vět říkají s vážnou tváří hlášky jako „Chyběls mi víc než Slunci chybí Měsíc“. Přiznávám ale, že na konci se mi chtělo brečet. Kvůli promarněným dvěma hodinám života, které už mi nikdo nevrátí. Možná jsem přehnaně přísný, ale proti tomuhle typu filmů, které něčí skutečné neštěstí využívají ke strašlivě laciné a samoúčelné exploataci, mám silnou averzi. 20% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů o závislosti. Tentokrát sází hodně na rodinné vazby, které jsou – hlavně mezi otcem a synem – zdánlivě přímo ukázkové. Jenomže snímku se moc nedaří ukázat, že i naprosto perfektní život, který má a ke kterému je díky své inteligenci a talentu předurčený hlavní hrdina, může být pořádným balvanem na krku. Sledujme neustálé upadání do závislosti a postupně čím dál zoufalejší snahy z ní vybřednout, další pády a nové naděje i zklamání. Přesto mi snímek přišel nezúčastněný, odtažitý. Jako bychom se dívali očima někoho, kdo celou tuhle kalvárii sleduje dalekohledem jako vzdálenou krajinu. SHRNUTÍ: Závislost si nevybírá. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Viac ako samotný film potešili Song to the Siren od Tima Buckleyho a Sound and Vision od Davida Bowieho. To som bola v excitovanom stave. Pesničkový soundtrack celkovo stojí za pozornosť. Nestretnú sa často mená ako Amon Tobin, Mogwai, Sigur Rós, Zola Jesus, Sampha, Aphex Twin na jednom mieste... Už som vymenovala všetkých? My radio work is showing. //Inak, príde mi absurdná jedna vec spojená s týmto filmom. To, že toto má byť Chalametova životná rola, tak bol film propagovaný. Srsly, veď má len 23. Nepochybujem, že má toho ešte strašne veľa pred sebou.// (Lumiere - 15.1.2019) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj velmi pekne spracovany namet drogovej zavislosti z pohladu rodicov, ktori sa neskutocne trapia, predovsetkym otec, nadherne zobrazena laska otca k synovi, ktoremu zda sa niet pomoci...Silne, dojimave, plne emocii...Aj ked sa uz tema drogy a teenegeri tolkokrat opakuje, napriek tomu mozem povedat, nebol to zbytocny film, ma svoje posolstvo...Nominacia mladuckeho Chalameta zasluzena, ale zasluzil by si ju aj jeho herecky otec, Carell - obaja boli perfektni!!! Trosku mi vadilo to caste preskakovanie, trosicku to miatlo, inak som spokojna. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Steve Carell pro mě v tomto filmu naprosto exceluje. Je pro mě ukázkou, že tyto role pro něj jsou stvořené. Zní to až zvláštně, když je to dospělý chlap, ale přijde mi to,jako by "dospěl". Protože tenhle film je skvělý, i když (SPOILER) nejsem zastáncem happyendů - film bych ukončila cca 20 minut před pravým závěrem. Ale je to tak krásně "těžký" a reálný snímek. "Boj" ať už v realitě či mimo ni, ukázka volby, možností a ať už máme vše, co můžeme ke "kvalitnímu" životu mít či ne, je to jen na nás a je tu v nás, jak budeme v životě pokračovat, co budeme dělat a pokud vás to uvnitř "drásá", tak i když máte materiálně vše, můžete dopadnou i takto.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama