Reklama

Reklama

No No Sleep

Krátkometrážní / Experimentální
Japonsko / Tchaj-wan, 2015, 34 min

Recenze (4)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých Tsai Ming-liangových meditácií a preformatívnych duchovenstiev je No No Sleep najpestrejšie, najsmutnejšie a najfunkčnejšie zamyslenie nad súčasným stavom vecí. Scéna v kúpeloch a jazda metrom, kedy pozorovateľ z jeho point of view sleduje mihajúce sa mesto za oknom sú vizuálne a rytmicky bezchybné. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale proste ma už takéto slow cinema asi omrzelo. Mám rád pomalé dlhé zábery ale tuto mi neprišlo zaujímavé takmer nič. Akurát pekne zafarbené mesto a pohľad z metra, ale aj to je vďaka samotnému mestu a nie štylizáciou tvorcov, takže originalita nulová. Úprimne, nudil som sa. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cesta na západ 2. O poznání depresivnější, v tom slova smyslu, že nikdo zpomalit nedokáže a ti, kteří to umí, jsou na to sami a nikdo je v tom nepochopí. Myšlenka vlastně stejná, jen už teda maličko vnuceně podaná (u Cesty na západ totiž bylo kouzelné, že ji jen předložila a to bylo všechno) a Tsai si tu bohužel neopustil svoji novodobou zálibu v zobrazování nahých chlapů, takže jednu scénu jsem musel doslova přetrpět. Jinak ale tahle filmová meditace má podobné kouzlo jako jednička, co se záběrů a jejich délky týče a dokonce se vše snaží někam posunout a nevykrádat se, ale z Tsaiových středometrážních meditativních experimentů mi víc než No No Sleep sedí Yu shen dui hua, které sice vypadá jako amatérský film, ale zároveň je propracovanější, hlubší a přitom stejně dlouhé. 3* ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zase ten červený mnich vlekoucí se hlemýždím tempem. Omývání se, ležení v bazénu, pak na lůžku v boxu a převalování. Vizuální efekty, nic víc. Snad meditace, ocení asi zasvěcení. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama