Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

choze 

všechny recenze uživatele

Popis Johna Wicka 2 očima dítěte: "Je to o pánovi co střílí jiný pány do hlavy a zastřelí jich hrozně moc a fakt všechny do hlavy." Svátek pro fandy akčňáren. Hravá žánrová stylovka s údernou, choreograficky nápaditou a přehledně natočenou, jedním slovem LUXUSNÍ akcí. A s velmi sympatickým obsazením. První polovina mě moc nebavila, ale ta druhá je fakt jízda. Bezďácký gang pobavil. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hezčí lokace než jednička a tupější děj. Jak jsme mohli vidět, profesionálním zabijákem je v ulicích New Yorku každý popelář, socka, busker a somrák. Porušit pravidla se nevyplácí, a to ani v případě, kdy jste z čarodějnic nejmocnější Baba Jaga a dokázali jste opakovaně, že ve správné ruce je tužka mocnější pistole. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

O chloupek lepší než jednička. Kdyby to nebylo postavené na jedné osobě, klidně by se dalo založit tradici jako jsou Bondovky. Ingredience tu máme - v každé vyspělé zemi je oáza s fullservisem, dokonale vybaveným Q a krejčím jak z Kingsmana. Velmi zapracováno na paralelním vesmíru, ve kterém se příběh odehrává, a ještě o něco více přikomiksováno - což je ale u mne minus. John přestává být unikátním fenoménem, což je na škodu též. Osobně mi nostalgicky chybí postava přítele (v jedničce dle mne W. Dafoe hrál M. von Sydowa). Na druhou stranu, nechybí zde drobet logiky a karmy (a špíny), týkající se hlavního protagonisty. Vizuálně a stylem libové. Tak v souhrnu, viz první věta. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ani si nějak nevybavuji, v jakém momentě přišel John v jedničce o auto, že se objevilo na začátku dvojky kdesi v garáži u Rusů. Co si však určitě vybavuji, je skutečnost, že měl ke svému Fordu Mustang 1969 abnormálně láskyplný vztah. To divák pochopí prakticky ihned i ve druhé části, kdy šéf ruské mafie vyslechne krátký telefonát od Wicka - U tibjá majá mašína! To však není jeho jediný problém. Opět se ukazuje, že odejít z branže není tak jednoduché. Zabijácká branže má svá pevná pravidla a ta se musí dodržovat protože jinak by se mafiání ,,chovali jak divoši'' :-) jak vtipně podotkl skvělý Mc Shane .-))). (Také se vám vybavila reklama s Clooneym na Nespresso? .-). A tak musí John Wick znovu nasadit zásobníky, obléct si neprůstřelné sako a s klouby tvrdými jak ocel jít zase zamačkávat ohryzky a vysazovat ploténky krčních obratlů všem, kteří mu půjdou po krku...a v nejhorším mu bude stačit i tužka... Dvojky bývají většinou slabší, ale tady to neplatí. Opět si tu užijeme opravdu pořádnou porci akce i jemný mafiánský humor, který mně fakt bavil. Jako nejlepší scéna u mně zabodovala ,,tlumičová'' přestřelka v turniketech metra, kde mezi Wickem a střelcem a jejich tichými kulkami v klidu procházel dav lidí. To že se střílí bylo znatelné jen z tiše odprýskávající omítky za zády obou střelců! No a samozřejmě přestřelka na Petříně v bludišti!!! :-) . A jako třešnička na závěr, většina filmu se odehrává v nádherných kulisách Říma a jeho antického podzemí. Po nudném filmu Láska soudruhu jsem si tímto velmi spravil chuť. A navíc konec dal příslib pokračování. A pokud bude třetí část, chci ji vidět! 4 zlaťáky. * * * * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, je to hodne dobré, ale nie tak ako prvý diel, za to záver je vynikajúci. Chapter Two ma iný príbeh, nie horší, ale iný a tak trochu je to aj cítiť, pretože už to nie je taká strhujúca jazda ako v prvom Wickovi. Dvojka je o dobrých dvadsať minút dlhšia a je jasné, že tu bude aj viac dialógov, ktoré celému filmu nehrajú úplne do tempa. Na druhú stranu aj keď to nie je tak strhujúca jazda ako minule, rozbieha sa tu zas príbeh a to je rozdiel medzi prvým a druhým Wickom. To čo bolo v jednotke spomenuté a čo nás tak bavilo, bolo zahalené tajomstvom. Tu sa to tajomstvo zabijakov odhaľuje, rozširuje do hĺbky a šírky, a celý film už funguje inak. Stále je to však svojím spôsobom príbeh o pomste a to hlavné je, že vynikajúca akcia znova nechýba, v niektorých častiach dokonca prekonáva prvý diel. Taktiež Keanu Reeves je znova fantastický a po tomto filme mi je jasne, že on ho nehrá, ale on ním je! To čo bolo brilantné v prvom diely je brilantné aj tu a znova vás to zarazí do sedačky. Akcia spolu s vynikajúcim Keanu Reevesom zostáva rovnaká, len sa mení ton a prostredie filmu. Obľúbený soundtrack: John Wick Reckoning. 90% - 5* ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Po súboji so sumo zápasníkom si John Wick (Keanu Reeves) vezme jeho pištoľ CZ P-09. V ďalšej scéne v metre má však zrazu pištoľ Smith & Wesson SW1911SC. (ČSFD)
  • John Wick (Keanu Reeves) v Římě navštíví znalce vín, tzv. Sommeliéra (Peter Serafinowicz). Tento Sommeliér se také kromě vína vyzná zejména ve zbraních, ovšem na jeho krku si můžete všimnout zvláštní medaili na řetězu. Jedná se o tzv. „tastevin“ - historickou stříbrnou misku určenou pro ochutnávání vína a zkoumání odstínů bílých a červených odrůd, používaného dodnes. Přesněji jde o burgundský typ s kroužkem, který se dá zavěsit okolo krku. Nejstarší vyobrazení tastevinu je na freskách v Pompejích. (Bertramm)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama