Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Batman: The Killing Joke." Som celkovo spokojný, no asi aj trošku sklamaný. Sú tu veci, ktoré rozhodne stoja za to, no na druhú stranu sú tu aj momentky, ktoré mi prišli trošku divné. Najviac ma ale irituje, že tu máme film, ktorý rozpráva dva príbehy. V prvom máme Batgirl, ktorá sa dostane na okraj svoje priepasti v boji proti mladému zloduchovi s menom Paris Franz. Áno, tak sa reálne volá a musím povedať, že je to trošku vtipné. Je tu scénka, ktorá je podľa mňa maximálne mimo a je tu iba preto, aby sme mali konflikt medzi ňou a Batmanom. Plus nie celkom chápem ako to súvisí s druhou časťou filmu. No a tam začína byť film aj trošku viac zaujímavý. Joker je proste skvelý padouch a hoci sú tam veci, ktorým som asi úplne nerozumel, tak je to skutočne dobre spracované. Animácie sú podľa mňa trošku mix. Kombinácia CGI s ručnými animáciami funguje celkom dobre, no miestami som mal pocit, že menej CGI by neuškodilo. Aspoň pre moju chuť. Záver filmu je vynikajúci a rovnako sa mi aj páči, že je to drsné, krvavé a človek cíti všetko čo sa tu deje. Priznávam, že som si tento filmu užil viac ako marcové Batman V. Superman: Dawn Of Justice, ale aj tak si myslím, že to mohlo byť silnejšie. Minimálne v prvej polhodine filmu. Hodnotenie: B- ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Od tohto legendárneho príbehu v Rkovom kabáte sa čakali zázraky, ale tie žial neprišli. Úvodná Bat-sex invencia mi nevadila, ale skôr sa jej nepodarilo nejako normálne nadviazať na časť silne čerpajúcu z komiksovej predlohy. Potenciál príbehu a Rkového spracovania nebol vôbec využitý, a v druhej polovici to už bola len nuda, napriek tomu, aké zásadné veci sa tam riešili. 50% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal a je mi vlastne úplne jedno o čom bola, pretože toto čo som videl mi úplne stačí. Bavilo ma to od začiatku do konca, takže nemám za čo strhávať body. Bavila ma úvodná story medzi Batgirl a Batmanom, bavil ma fantastický Joker / Batman v podaní opäť skvelého Marka Hamilla / Kevina Conroya, bavila ma temná atmosféra s dobrou hudbou a bavil ma dospelejší, vážnejší a drsnejší ton celého animáku. Stručne a jasne za mňa veľká spokojnost. P.S.: nevypínajte to hneď ako vyskočia záverečné titulky. Oblúbený soundtrack: Bats and Babs Cross the Line, Rooftop Regrets. 90% - 5* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překroucená verze pro děti s několika extrémně drsnými momenty, díky kterým (na to dceru nechám koukat až v 18ti) finále nedává smysl. Kameňák je příběh o tom jak Batman poruší své jediné pravidlo, ne o tom že se zasměje vtipu. Animovaný Návrat Temného rytíře ukazuje že to jde i lépe. Mnohem, mnohem lépe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $3,775,000 Tržby Celosvetovo $ 4,460,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,450,180Tržby za predaj DVD v USA $2,791,420 ║ slabé a nevýrazné, miestami doslova nuda /40%/ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Batmanův počítač v Batcave s nejrůznějšími obrazy Jokera je jeden velký odkaz na historii této postavy v průběhu let. Můžeme vidět filmové verze Jacka Nicholsona a Heatha Ledgera, mrtvé publikum z Batman: Návrat Temného rytíře, Jokera s Harley Quinn anebo třeba mrtvého Jasona Todda. (TwoFace)
  • Poté, co Mark Hamill namluvil postavu Jokera ve videohře "Batman Arkham Knight", prohlásil, že kvůli zatížení a namáhání hlasivek už tuto postavu nebude nikdy dabovat. Výjimku byl ochoten udělat jen v případě, že by šlo o zpracování legendárního komiksu "Batman: The Killing Joke". A tak se i stalo. (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama