Reklama

Reklama

Jesus Christ Superstar Live

(divadelní záznam)
  • USA Jesus Christ Superstar Live in Concert (více)

Obsahy(1)

V říjnu roku 1970 spatřila světlo světa první nahrávka zcela nové a do té doby neprovedené rockové opery, kterou její autoři, skladatel Andrew Lloyd Webber a textař Tim Rice nazvali Jesus Christ Superstar. Jevištní premiéra se konala na Broadwayi o rok později. Během půlstoleté existence se dílo dočkalo mnoha překladů do různých jazyků včetně češtiny a vznikla hned dvě filmová zpracování (1973 a 2000). Dnes vám program ČT art přináší americké koncertní provedení, které bylo natočeno v předvelikonoční atmosféře v roce 2018 v historických prostorách Marcy Avenue Armory v Brooklynu před publikem čítajícím 1500 lidí. Vysílalo se pak o pár dnů později, přímo na Velikonoční neděli. V roli Ježíše vystoupila megahvězda, držitel devíti cen Grammy John Legend, jako Herodes pak zazářila rocková stálice Alice Cooper. V roli Kaifáše poznáme vynikajícího muzikálového zpěváka Norma Lewise, kterého jsme mohli vidět např. jako Javerta v koncertním provedení Les Miserables a který se mimo jiné stal prvním afroamerickým představitelem titulní role v muzikálu "Fantom opery". (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

soviczka 

všechny recenze uživatele

Jak pěkná by to byla inscenace, kdyby do role Ježíše obsadili někoho s odpovídajícím rozsahem, kdo si nešlape na jazyk a nekření se u zpěvu, jako by se snažil udržet v ústech zubní protézu... Plusové body dávám za Jidáše, Piláta a Heroda Alice Coopera. A kněžské kostýmy. A teď mi vraťte Kamila Střihavku. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

dve hvezdy....za Alice Coopera...to ostatne bol len komparz....on jediny ukazal,co to znaci headliner,hviezda,frontmen....koniec koncov vo svojej tvorbe to ma jaksi v naplni prace....rasova ideologia sa uz dostala aj sem....tak to sa desim co nas este caka.....ja nedelim ludi na ciernych a bielych....ja delim ludi na dobrych a zlych,blbych a mudrych....atd,ale Kristus asi nebol cierny,no co uz Black Live Matters mozno este napacha vela zla....John Legend bol ale fakt slaby a napisal by som to aj keby bol beloch,cinan alebo eskimak....aby si novodobi humanisti nemysleli,ze som zaujaty....hodnotim spev a umelecky dojem a nie farbu pleti.No a Z toho mi vyplyva,ze John Legend by Kamilovi Strihavkovi nemoho robit ani predskokana....Strihavka bol o nekolik levelov vyssie ...a ked som uz nasral tych anti rasistov,tak aj vyzorom....co je na tom zle....Jezis predsa nebol cernoch,tak sa nemate preco urazat,ze sa mi paci viac postava stvarnena bielym spevakom. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tady se vážně řeší barva pleti? U natolik stylizované umělecké formy, jakou je opera??? Ještě že se Maria Callasová nedožila podobně zdrcující kritiky za to, že si v poslední Pucciniho opeře dovolila zpívat čínskou princeznu Turandot, přestože ona sama je běloška - no fuj!... John Legend mě příjemně překvapil, od zpěváka, který vkusně propojuje rhythm and blues se soulem do výsledného pohodového popu, jsem nečekal, že si celkem slušně poradí i s expresivními pasážemi Ježíšova partu. Z velkých hvězd se tu dále objevuje Sara Bareillesová jako Maří Magdaléna - která nezklame, ale na nepřekonatelnou Yvonne Ellimanovou to nestačí - a Alice Cooper v jednom pěveckém čísle jako Herodes. Ostatní zpěváky jsem neznal, nejvíc mě zaujal démonický Norm Lewis v roli Kaifáše. Režie inscenace je nápaditá a režie televizního záznamu toho umí využít a ještě přidat něco málo navíc. -------- V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název Tim Rice And Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar Live In Concert; režie Alex Rudzinski; divadelní režie David Leveaux. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Ježíš je jeden z mých nejoblíbenějších muzikálů. Některé scény byly vizuálně skvělé. Po pěvecké stránce to bylo taky celkem dobré, nejvíc se mi líbila Máří Magdaléna, Jidáš a Alice Cooper jako Herodes.... Nicméně nemůžu si pomoct, ale když se řekne Ježíš, tak pořád vidím před očima verzi z roku 1973, která mě chytla za srdce mnohem víc. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vizuálně mě to zaujalo, vcelku osvěžení od naší doslova urousané, mastňácké verze 95, ovšem pěvecky bída s nouzí. Mizérie nejen v roli Ježíše, ale především v roli Jidáše. Opět se ukázalo, že verzi Střihavky s Bártou a Brichtou mám navždy pod kůží, ta kvalita je o několik levelů jinde, chlapi tehdy nenormálně zaváleli a můžou být pyšní. Dali to na pána. Na stranu druhou byl mnohem hezčí pohled na Saru Bareilles v roli Máří Magdalény, kterak jednak nádherně pěje, ale také se na ní dobře kouká. Což se o naší nehezké, nesympatické "doprdelescovidemprotoženejdůležitjšíjeabymilidinaživotleskalivícnežzdravívícnežcokoliamůjkamarádmělcovidazadvadnymunicnebylotakžedoprdeledoprdeledoprdelesvámsevšemikteřímátenemocinemocnéastarépříbuznéjebatnavásjávezprávachnechciocoviduposlouchatužnicaneumímsivypnoutrádioanitelkuprotožejsemúplnětupáošklivázapšklávystihovanávyzobanáslunečníce" rozumbradě, která sice odvyje cokoli, říct nedá. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama