Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Do čeho jsem se to pustila mi došlo až ve chvíli, kdy se přede mnou rozlehla nekončící bílá krajina. Víc monotónní to už snad být nemůže, říkám si. Jenže Mads se po pár minutách, kdy váhám, jestli tahle jeho role nebyla vyloženě hloupost, rozhodne, že to tak nenechá a začne se s tím sněhem prát. A najednou zapomínám, že kolem nic není, najednou mu fandím a prožívám každý jeho krok. S průměrným hercem bych do toho nešla. S Madsem si to klidně zopakuji. Silné 3* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen je výborný takřka ve všem, já ale na ty one man show nikdy nebyl (Al is lost s Redfordem jsem protrpěl úplně stejně), ačkoliv jsem doufal, že si Ledové peklo přece jen užiji o něco víc. Ale zkrátka je to jen obyčejný survival, u něhož štáb musel protrpět ledasco a muselo to být skutečné peklo, ovšem nepodařilo se to úplně přenést na mě. Možná se na podobné filmy musí zkrátka člověk správně naladit. Pokud podobné žánrovky vyhledáváte, Arctic rozhodně bude jednou z těch lepších. PS : hůře hodnocená Hora mezi námi se mi líbila více ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mráz zalízá v zimě za nehty se i Arctic začne stávat po nudnějším začátku pěkně nepříjemnou a bolestivou záležitostí. Mads trpí, úpí, zkouší znovu a znovu porazit nemilosrdnou zimní pustinu. Je odhodlaný se nevzdát bez boje. Čekal jsem větší filmový zážitek, ale dostatečně silný příběh se dostavil. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen proti kose (i té, co drží paní v černém).. Stejně jako v Chandorově Vše je ztraceno hrají hlavní role jedna herecká persona, strohost výrazových prostředků a důraz na procedurálnost. Výsledkem je óda na lidskou houževnatost, nezlomnost a sílu porvat se s mocným protivníkem, který proti nám v podstatě nic nemá. Dění kolem Redforda mi tehdy přišlo naléhavější a osobnější, tady se u posledního záběru nebylo nutné ptát jestli, ale odkud.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)

Reklama

Reklama