Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další rozměr pro tvůj monitor. Magazín o tvořivosti a počítačových hrách. Moderují Matyáš Valenta a Dave Fišer. DVA3 (dva na třetí) je magazín o kreativním přístupu k počítačovým hrám. Věnuje se těm hrám, které nenechají vaši tvořivost na pokoji a stanou se jí dobrými parťáky. Jako příklad tu může sloužit fenomenální Minecraft, ale DVA3 se věnuje i spoustě jiných her a jejich dalším rozměrům. Co všechno se dá ve hrách vytvořit? Jak to souvisí s reálným světem? Jak můžu svoje znalosti využít ve hrách a zkušenosti z her v životě? A jak o tom všem komunikovat s ostatními? (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když v září 2013 začalo vysílat Déčko, objevil se na něm pořad Zet Box - měl cca 25 minut, uváděli ho Matyáš Valenta a Naomi Adači (Adachi?), a byl o hrách (PC i deskových), zajímavostech pro teenagery všeho druhu (zajímavostí, ne teenagerů... ačkoliv...), a vyznačoval se mimo jiné dost hroznou ruční kamerou v moderátorských spojovačkách mezi reportážemi. Tento pořad skončil na Vánoce 2013. O necelé dva roky později se objevuje o poznání propracovanější a vyhraněnější záležitost "Dva Na Třetí", kterou uvádí - mimo jiné - Matyáš Valenta a Naomi Adači (Adachi?). Dovolil bych si říct, že Déčko moudře pochopilo, že nemá šanci reinkarnovat/aktualizovat Game Page, protože primácký Re-Play je prostě jiná liga, a soustředilo se při svém zjevně omezeném rozpočtu na herní segment "Minecraft a jiné tvořivé/neobvyklé logické hry" (přičemž občas se vyskytne i nepříliš lichotivá recenze;)), aniž by se pouštělo do nějakých větších akcí než jsou rozhovory s význačnými členy Minecraft komunity, letsplayery atd. Pořad naštěstí není jen o tom, má přesahy hlavně do současného online světa teenagerů, zabrousí tu ke comicsu, tu k parkouru (v Minecraftu jsou parkourové mapy, věřte nebo ne), a tak všelijak podobně. Háček asi je, že průměrný zástupce cílové skupiny má podle mě nějaké Déčko naprosto na salámu, ale to je problém spíš pro programové oddělení než pro mě jako diváka;) Faktem je, že pořad stojí na moderátorech, a ti jsou do jednoho sympatičtí, schopní, a povětšinou i přirození a vtipní (a jak si tak vzpomínám na svá pubertální léta, taková Naomi možná nejednoho diváka přitáhne;)). Takže za mě, i když jsem Minecraft nikdy ani nezkoušel, a pokud mi někdo řekne, že je booktuber, odpovím mu něco jako že "Aha, takže blog o knížkách na webkameře má vlastní slovo? Good for you..." - což znamená, že jsem starý, proč si to nepřiznat;) - vcelku žádný problém (snad jen kromě užívání příšerného genderotvaru "hostka"). Rozhodně lepší než produkce průměrného youtubera... 70% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Bohužel odpady nejsou jen některé filmy, pořady nebo seriály. Odpad můžou být klidně i samotní recenzenti. Nekteří hodnotitelé prostě nechápou, jak k hodnocenému pořadu vlastně přistupovat. Pořad na Déčku určený pro děti moderovaný velmi mladými lidmi nejspíše nemůže zaujmout dvacetileté klacky co místo aby naháněli holky, tráví svůj prázdný prašivý život na Twitchi. Nejste pro tohle cílová skupina, a tak hodnotíte jak hodnotíte ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty odpady - vždyť je to tak cool, jak jen si to veřejnoprávní televize může dovolit. Zajímavá témata, scénáře psané s nějakým vhledem do těch nových fenoménu, sympatičtí moderátoři, vtipný fóry. Tenhle typ pořadu, za tyhle peníze, nevím co mohli udělat líp. Když to srovnám s Magionem nebo Oázou, tak je mi poprvé líto, že jsem vyrůstal v devadesátkách. Jako jasně, běžný uživatel ČSFD si to asi nepustí, ale 23% si to fakt nezaslouží. ()

HenryX018 

všechny recenze uživatele

Nástupce skvělého pro mě dnes již nostalgického Zet Boxu není vůbec špatný. Během krátkého dílů se dozvíte o nejnovějších hrách. Také každý díl má nějaké téma - takže se jeden díl zaměřuje na Programování další na Hudbu ve hrách atd... Je to samozřejmě mířeno na mladší diváky. Oproti Zet Boxu se zde nezaměřují na aktivity mimo hry, což je celkem škoda, jelikož v Zet Boxu se probírala animace, Yoyování atd. a moc rád bych to viděl i zde. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama