Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (116)

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek robustnej dvojhodinovej dĺžke (ktorá nemá konca kraja napriek slušnému, hoci krátkemu, akčnému finále) pôsobí scenár strašne skratkovito a zároveň epicky a pritom zmätene, čo je fakt zvláštny paradox. Laikovi, ktorý nie je expert na Vidocqua (čo v našich končinách nie je skoro nikto), nebudú jasné ani len základné veci, napr. prečo celý Paríž o hrdinovi hovorí ako o žijúcej legende, za čo sa Vidocq vlastne chce (a komu) pomstiť (toto je vážne čudné, lebo miestami to pôsobí dojmom, že by to chcelo byť novým Grófom Monte Christo) a načo tu je Olga Kurylenko (a jej orientálny sluha). Napriek nude a sklamaniu nemôžem dať len 2* kvôli peknej atmosfére, výprave starého Paríža a solídnemu Vincentovi Casselovi, ktorého mám rád už od Purpurových riek (a ktorý tu vyzerá ako Wolverine). ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra snímku Vládce Paříže je srovnatelná s francouzským skvostem Bídníci, ale tím veškerá podobnost končí. Příběh bohužel nestojí na extra pevných základech a tím pádem působí poněkud roztříštěně. Kromě toho se v průběhu děje vytrácí i počáteční napětí. Mou veškerou pozornost si nakonec po zásluze získal charismatický Vincent Cassel, což ovšem nestačí, abych nadšeně vyprávěla, jaký že úžasný film jsem to viděla. (70%) ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Výpravný film s velkými ambicemi. Skutečně pěkná výprava a nejednou zdařilá atmosféra. Po dlouhé době, možná dokonce poprvé, je Vincent Cassel skoro sympaťák. Ovšem co je to naplat, když v rozhodujících chvílích nám dělá hlavní hrdina školácké chyby. Každopádně začátek působil velmi slibně - třeba zrovna scéna na trhu... škoda :-( ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám rád hlavního herce, tak film mi přišel tak nějak dějově plochý, poctivá akční honička s pokusem o dobovou atmosféru je sice zábavná, ale kouzlo Vidocqa, tedy ten háv dobrodružství a tajemna je pryč. Barevné filtry mi přišly strašně tmavé a připadalo mi, abych si vzal na sledování speleogickou helmu, jak občas nebylo ve filmu vidět. Moje hodnocení asi taky částečně ovlivňuje, že jsem to neviděl v originále. Věřím, že ve Francii se dají najít i lepší tituly, ale když se tady dekády pěstuje neinformování masové veřejnosti, co se točí zajímavého v Evropě, latinské Americe, Asii, tak je pak obzor diváka značně zúžen. Systematická práce a médium o světovém dění ve světě filmů, seriálů na seriózní úrovni prostě chybí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama