Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

tron 

všechny recenze uživatele

„Panovník, ktorý sa nevie ovládať, je nanič.“ To ale bola poťapenosť! Výnimočne zlá rozprávka. Nočnú moru pripomínajúci Matej Landl, triky ako z roku 1996, agresívne z koľají vyhodený Milan Ondrík, príšerné scény, otrasné dialógy a nezastaviteľne nevydarený scenár búrajúci základné rozprávkové pravidlá (napr. čo sa týka učenia detského diváka slušnosti a férovému správaniu, viď. zákerne zmanipulovaný súboj o srdce princeznej, ktorého sa tu dopúšťajú kladné postavy). Neodpustiteľná Emília Vášaryová. Na jej „pele mele, nech sa to všetko rýchlo takto mele“ nikdy nezabudnem. A Ondřej Vetchý? Neviem, asi mu imponovala možnosť zahrať si kráľa, ale toto fakt nie, nabudúce odporúčam klásť väčší dôraz na scenár. Dievča si dá dlhé vlasy pod čapicu a už ju všetci majú za chlapa (Fantaghiro oproti tomu bola Peter Sellers). Kladne by som ohodnotil snáď len peknú prírodu a vcelku fajn Dominiku Morávkovú-Zeleníkovú. ()

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Jen úcta k českým vánočním pohádkám mi brání v tom dát odpad. Nějaká holka v homo-zoofilním počinu, kde Magda Vašáryová neustále opakuje "lulan, lulan" (romsky pele). Do historie novodobých českých pohádek se tato sračka zapíše jako ta, která položila základ politiky korektních pohádek. Což znamená, a to si fakt nedělám srandu (počítám tak do dvou tří let), že v pohádkách bude úplně normální sňatek prince s princem nebo princezny s princeznou. Nebo já nevím - prince s nějakým chasníkem anebo princezny s nějakou děvečkou. Anebo chasníka s chasníkem a děvečky s děvečkou. Ale nic, dávám odpad. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

To už musí být člověk umělec, aby dokázal sesmolit takovou slátaninu. Když vynechám příšerné postsynchrony, nesympatické herce (Oľhová by mohla hrát spíš smrtku), hudbu, která se k filmu vůbec nehodila (např. při krocení koně naprosto mimo) a vesničanku, co učí prince střílet z kuše, pořád mi zůstane urážející patlanina bez hlavy a paty. Já se nedokážu vžít do myšlenek dnešních dětí, ale myslím, že trocha přímočarosti by neuškodilo. Tady si berou od každé pohádky něco, vymýšlí úplně ZBYTEČNÉ kličky, které mají nulový smysl (tedy krom prodloužení stopáže) a dopadá to tak, že pohádka skončí a já mám v hlavě vymeteno a vůbec nepobírám, o čem to vlastně bylo. Nevím, jestli byl horší věneček či tohle, ale jasným vítězem letošních Vánoc je Korunní princ. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čím to, že všechny nedávno točené pohádky jsou takové nemastné a neslané? Filmaři na rozdíl od jejich předchůdců, kteří museli často zuřivě improvizovat mají prachy, mají k dispozici krásné exteriéry i interiéry, digitální efekty, nejeden hrad a zámek se dnes skví nejen novou fasádou a zrevitalizovaným parčíkem,.. Je i dost fešných princezen z řad mladých hereček za které by nejeden obyčejný Honza šel do bitky s baziliškem, ale nic prostě není ono. Nebo je to tím, že člověk zestárl? Věřím, že ne a že je to prostě jen a jen v levých rukou režisérů a scénáristů. OD Anděla Páně jsem dlouho nic pořádného neviděl a zklamal i Svěrák... Tak holt budu čekat dál. Jestli mne tu v této pohádce něco potěšilo, tak účast mé oblíbenkyně Szidi Tobias. Leč bylo to jen na okamžik, než otevřela coby královna ústa. Její neskutečný hlas byl totiž pohříchu předabován Ivanou Chýlkovou... Pche, nic proti Ivance Chýlkové, ale takovéto barbarství provedené na mé dvorní šansoniérce neodpouštím! Dvě šipky z kuše jsou za tuto koprovoudukci tak akorát! * * ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Lidé v pohádkových kostýmech konverzují (dále jen LVPKK), LVPKK, LVPKK, zakouzlí se, LVPKK, LVPKK, tančí se, LVPKK,LVPKK, kouzlo, LVPKK,LVPKK, střílí se z kuše, LVPKK ... dále už nedokoukáno. Úplně bych se ve filmech vyvaroval námětu - žena převlečená za chlapa. Buď je totiž neskutečně dementní nepoznat, že je to holka, v opačném případě by museli sehnat hnusnou mužatku. Nicméně sečteno podtrženo = výpovědní hodnota většiny současných pohádek je LVPKK. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme sa objavila aj 9-ročná dcéra režiséra Juraja Nvotu, Marína. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Časť mužských postáv šľachticov na koňoch vo filme dablujú ženy. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Pôvodne sa mala rozprávka volať Izabelino tajomstvo, no tvorcovia napokon zvolili iné meno. (ambron)

Reklama

Reklama