Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ve finále to bylo dobrý. Asi by neuškodilo, kdyby to bylo o nějakou půl hodinu kratší, je pravda, že se to občas vleče, za což ve finále strhávám jednu hvězdu. Na druhou stranu se jedná o poctivý příběh advokáta, který jako Matt Murdock bojuje za práva nevinných a špatně odsouzených. Děsivá je především statistika na konci, kdy každý devátý je v USA špatně odsouzený, což je do nebe volající. Kromě příběhu lze pochválit také hlavní horce, Michael B. Jordan se konečně dostal do první ligy a jde mu to skvěle vedle zkušeného Jamieho Foxxe. Naopak Brie Larsson jsem v tomto filmu nedokázal přijít vůbec na chuť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní soudní drama s výborným Michael B.Jordanem a Jamiem Foxxem! Jamie Foxx je obviněný z vraždy 18 leté dívky a hrozí mu smrt elektrickým křeslem, ale Jamie Foxx tvrdí nevinu, důkazy jsou nepřímé a spíš to vypadá na rasistické odsouzení a Jordan jakožto začínající právník udělá vše proto, aby mu zachránil život. Film plyne pomalejším tempem, ale sbírání důkazů mě bavilo a finální soudní rozstřel má sílu, tlak i emoce, takže za mě spokojenost. Fanoušci soudních dramat by měli zbystřit. Ve vedlejší roli potěší i milá Brie Larson.8/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedělám si iluze,že i v dnešní době by na jihu US&A nejraději černochy honili v prostěradlech a následně je nechali sklízet bavlnu,ale i přesto bylo za poslední dobu těch filmů o utlačovaných černoších,kteří jsou vždycky a za všech okolností nevinní víc než dost.Navíc hodně jich bylo až moc prvoplánových a ani od Just Mercy jsem vlastně nic víc nečekal.Naštěstí se ale moje obavy nepotvrdily a byť i tohle je hodně o těžkém údělu černocha v Americe,je to v prvé řadě nadstandardní soudní drama,které ty svoje hlavní myšlenky netlačí nijak na sílu.Hodně tomu pomáhá opět velmi dobrý Michael B.Jordan a správně civilní Jamie Foxx...70% ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Masakr. Od zacatku vite (doufate) jak to dopadne, ale stejne na konci mate co delat, aby slza neukapla.... :-) Politicka korektnost je velky tema poslednich let. Casto se lide dneska divi, proc jsou cernosi tak podrazdeni na zdanlivou (v ocich kritiku) diskriminaci. Kouknete na tohle. To neni jih USA v 50. letech, teda 70 let zpatky. To je rok 1988-1993. A jedna z postav ve filmu byla osvobozena az 2015. 2015!! Po 30 letech v cele smrti. Jen proto, ze byl cernoch. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrné, skutečně ničím vyčnívající, dobové soudní drama, s tématikou, která je právě v tomto subžánru snad nejvyužívanější, tedy boj za rovnoprávnost afroameričanů s tehdejším ne zcela regulérně fungujícím soudním systémem, jenže opakuji, takovýchto podobných příběhů tu bylo už vážně kvantum, a Obhájce nevinných nepřináší v jakémkoliv ohledu vážně nic nového, ojedinělého, nápaditého, výrazného, či překvapivého, navíc zde ale bohužel nezafungovali ani další dva zásadní parametry, nutné pro působivost tohoto typu filmu, a to napětí a především emoce, nehledě na to, že bohužel nepomohli ani postavy, které přestože jsou obsazeny velice kvalitními herci, tak stejně nedokázali film nějak výrazněji oživit. Abych ale zase jen nekritizoval a nevyznělo to, že se jedná o vyloženě špatný film, tak to tedy opravdu ne, Obhájce nevinných totiž určitě není nudnou podívanou, má slušný spád, atmosféru, několik slušných dramatických scén, jak jsem již zmiňoval i skvělé herce, a v podstatě celkové zpracování snímku prostě dokazuje, že tvůrčí kvalita zde rozhodně nechyběla, jen zkrátka nebyl k dispozici takový materiál, ze kterého by šlo udělat něco skutečně mimořádného, což je ovšem vzhledem k profláknutosti látky již docela dost upřímně těžké. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama