Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

  • Česko Hvězdné války: Epizoda IV - Nová naděje (více)
Trailer 2

Princezna Leia prchá ve své kosmické lodi před pronásledovateli ze strany Impéria. Na palubě lodi se totiž nacházejí tajné plány nové děsivé zbraně, Hvězdy smrti, kterou Impérium právě postavilo. Loď princezny Leii dohoní loď rytíře Temné síly a jednoho z nejbližších spolupracovníků císaře Impéria, Darth Vadera. Po krátkém boji je posádka lodi princezny přemožena a sama princezna je zajata. Darth Vader nařizuje prohledat loď a ukradené plány najít. Ty se už však na lodi nenacházejí. Princezna je ukryla do malého androida R2-D2 a toho poslala společně s androidem C-3PO v záchranném modulu na blízkou planetu Tatooine. Oba androidi jsou však vzápětí na planetě zajati domorodými obyvateli, Jawy. Ti oba obratem prodají Lukovi Skywalkerovi, mladíkovi, který vyrůstá v rodině svého strýce, farmáře. Luke brzy zjistí, že R2-D2 má v sobě nahraný vzkaz od jakési Leii, která žádá jakéhosi Obi-Wana o pomoc. R2-D2 se však v noci ztratí, a tak se druhý den ráno Luke společně s C-3PO vypraví androida hledat. Cestou je přepaden Písečnými lidmi a místní poustevník Ben mu zachrání život, když Písečné lidi od Bena odežene. Luke s úžasem zjišťuje, že Ben je ve skutečnosti onen hledaný Obi-Wan. Obi-Wan se Lukeovi přizná, že je rytířem Jedi, a předává mu světelný meč. Také Luka žádá o to, aby s ním vyrazil princezně Leie na pomoc. Luke to zprvu odmítá. V té době však na Tatooine přistane výsadek vojáků Impéria, kteří při hledání uprchlých androidů povraždí několik místních Jawů a také Lukova strýce a tetu. Luke se chce pomstít a přidává se k Obi-Wanovi. Společně vyrazí do blízkého města a hledají zde pilota, který by je odvezl na planetu Alderaan. Po kratším hledání narazí na pašeráka Hana Sola. Ten jim slibuje odvoz ve své lodi Millennium Falcon. Sám Solo je rád, že se dostane z planety, protože má problém s dluhem, který nezaplatil místnímu gangsterovi, Jabba Huttovi. A tak i on je rád, když urychleně odletí s Lukem, Obi-Wanem a svým chlupatým pilotem Chewbaccou z planety. To už však jejich loď pronásledují stíhačky Impéria... (TV Prima)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Uživatel Real Tom Hardy smazal svůj příspěvek.

Torimmer

Torimmer (hodnocení, recenze)

mm13

Jo dík. To je bazarovka za 130 euro ty jo, to je pálka jak prase. Možná zkusím jiné bazarové ceny, ale jo, tahle edice by asi mohla být ta pravá, jiných jich asi moc nebude.

Torimmer

Torimmer (hodnocení, recenze)

Mám otázečku. Nemáte někdo tip na blu-ray verzi SW ságy ep. 1-6, ke které tam budu mít i supr bonusy, jako třeba hodinové making of k první epizodě atd.? Tyhlety making of videa z youtube jsou fakt klenot, ale rád bych to měl jako bonus k filmu na blu-ray. Díky!

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Aj na maďarskej televízii, hlboko v noci. Môj otec ale nebol priaznivcom sci-fi ani ponocovania a toto mi na rozdiel od westernov a Bennyho Hilla odmietol prekladať. Takže som tom presne ako Kass - videl som ich až po revolúcii, bolo mi 14-15 a už to bolo pozde... tiež im to nikdy nezabudnem! :))

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Kass

Pomsta Star Wars komunistům byla ovšem sladká (viz zmíněný program Hvězdné války a jeho důsledky).

A potom, nebyli komouši jako komouši - v polských kinech běžely ještě během hlubokých osmdesátek všechny Star Wars filmy.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Kass

Tak to mě moje paměť tentokrát o pár let ošálila.

Alespoň jsem ale viděl původní verzi s Hanem Solem tasícím a střílejícím jako první (a jediný).

O tuhle skvostnou scénu nakonec paradoxně nepřipravili pozdější generace komunisti, ale další zlo - tentokrát s názvem politická korektnost.

na příspěvěk reagoval erl

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Kass

Komouši to ale do kin nakonec dali. Bylo to tuším na samém sklonku 80. let, kdy se k nám díky tzv. přestavbě konečně dostaly třeba Vlasy a (mám dojem že) taky Krotitelé duchů. Na to všechno jsem samozřejmě hned šel.

V každém případě v 70. letech tady Star Wars z nějakého důvodu neprošly (asi to pro soudruhy byla příliš militantní a příliš americká fantasmagorie).

No a v reaganovských osmdesátkách to bylo zabité už díky oficiálnímu (ve skutečnosti však fiktivnímu) americkému zbrojnímu programu, nazvanému vtipně (a v podstatě velmi trefně) Hvězdné války. Ten byl nakonec jednou z příčin postupného vyčerpání a rozložení Sovětského svazu. Kdyby to tehdy ti vtipálci nazvali jinak, možná by se sem Star Wars dostaly i s Indianou Jonesem. Ale takhle to prostě nešlo. Což chápu.

na příspěvěk reagoval Kass

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Nikdy komoušům nezapomenu, že mi uzmuli tu možnost vidět to v dětství v kině.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

clovekozebra

clovekozebra (hodnocení, recenze)

můžete mi někdo říct, proč jsou na tuhle epizodu všude na netu k dostaní jen sračkoidní cz titulky? :D uvítala bych nějaký, kde věty nebudou osekaný na kost... takže jestli má někdo tip na kvalitní titulky, sem s nima. 

Uživatel woodsman smazal svůj příspěvek.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Dnes by sa mi mala dotahat ta DNR verzia, tak som zvedavy ako to bude vyzerat. Star Wars v pôvodnej verzii som videl naposledy v kine.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jak bojuje Darth Vader vs Obi Wan tak proč se jako nechal zabít? :D 

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

ježiš tady to vypadá...jen k té despecialized edici: česká zvuková stopa v harmyho mkvčkách bohužel úplně nesedí na obraz. kdysi jsem jim to předeslal a řešilo se to, ale nevím do jaké fáze to dospělo. nicméně se mi podařilo objevit dabingové stopy (obě verze 1991 + 1995), které na despecialized dokonale pasují. tak kdyby si chtěl někdo užít despecialized s českým dabingem, tak jsem ochotný se podělit.

 (hodnocení, recenze)

Není to jenom nějaké nedorozumění?Zkuste si podat ruce na usmíření.Nikam to nevede a jenom na sebe stekate jak dva kohouti někde na dvorku.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Hawaj

neříkej? tuhle nad tím googlem jsi se zajímal až moc. a nenamouvej si, že mi tvůj zájem lichotí. to by sis o sobě moc myslel. slídění internetových deviantů si nijak nevychutnávám, ale spíš se bavím lidskou ubohostí. a žes svým šmírováním odhalil svojí identitu je jedině tvá vlastní pošetilost. já se po těch datech na rozdíl od tebe aktivně nepídil. koho taky zajímá nějaký diskuzní plevel.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Musí bejt hodně smutnej život žít s takovým stihomamem. Asi nemáš moc čistý svědomí :)))) Podle sebe soudím tebe viď. A ještě na sebe všechno vybleješ. Normální diskuzní prostituka :))

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Hawaj

podsouvám? položil jsem otázku. a stejně jako vždy se jí vyhýbáš a vykrucuješ jak ten bezpáteřní červík. já mám obrázek jasný.

na příspěvěk reagoval Hawaj

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Eodeon

No vida jak ti to nedá spát a ještě mi to podsouváš. Je mi úplně u zadele co říkáš, lidi si vo tobě udělaj obrázek sami.

na příspěvěk reagoval Eodeon

 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Mě nějakej zmrd našel na Fb a házel na warcraft diskuzi moje fotky..tak sem tam udělal slušnější bordel a totálně to tam převrátil jen aby se nemluvilo o filmu a potom přišel admin a jelikož jsem neposlechl ani jeho dostal jsem mute u killduka..ale nikdy to nemělo nic společného se sw.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama