Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk zjišťuje, že když je špatně, může být ještě hůř. Nutně potřebuje peníze na zaplacení alimentů, ale jezdit s popeláři, jak mu navrhuje kamarád Franta, se mu nechce. Navíc nesmí do své domovské hospody Severky. Jeho život ztratil směr… (Česká televize)

Recenze (94)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel sestupná tendence je zřejmá. Třetí díl byl zase o fous horší než dvojka. Petr Kolečko má skvělé nápady a zahrát si na opravdu "drsného" výběrčího výpalného vyvolává přímo radostné očekávání. Martin Hofmann je ve své roli hovada v mezích normy jako vždy skvělý, jenže zbytek už je tak nějak napůl cesty. Nevím, skoro se mi zdá, že hlavní síla tvůrčího dua Prušinovský Kolečko je v dobrém námětu, ale scénář by měl možná napsat někdo jiný. Není to úplně špatné, ale z Mostu mohl být přímo kultovní seriál a obávám se, že na to nedojde. Domixovat k dnešnímu dílu umělý smích, tak ta prázdnota pěkně vynikne. Smutné je, že ve chvíli, kdy padla např. hláška se spalovnou a nemocnicí, blesklo mi hlavou, že tohle má být jedna z kostiček hozená lačnému divákovi. Identifikace "švandy kopce" je tedy zřejmá, ale zůstává jakási nepřekvapivá, svým způsobem očekávatelná. A o několik desítek minut později je uvedena v komentech na čsfd... Nechci kalit vodu, ale to je taková reinkarnace Z. Izera, jenže u něj jsou ty karty poměrně jasně rozdané. Ovšem možná je to tím, že tenhle typ humoru tady nemá tradici, a proto nám spíš nejde, než jde... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl nějak drží stejně "polopatě" jako minulé díly.Nějaký to kouzlo vzadu to má pořád.Nebudu říkat,že bych se řechtal,ale vždycky se jednou aspoň pousměju a jede se dál.Bohužel kromě hlášek začíná být vše dost tuctové a je vidět,že není z čeho brát,než Luďa přijde na scénu a něco se začne dít.Prušinovský Kolečko měl skvělý Okresní přebor,který Most válcuje,ale i zde díky Hofmannovi v jedný postavě drží tento seriál slušně řečeno nad pořádnou vodou.Nechci říkat,že by casting byl špatný,ono i Severka boys nejsou špatný a cikoš tam háže slušný kecy,ale při pátém dílu se bojím,že to bude Kameňák,který házel postavy jen proto,aby některá mohla zahláškovat.Možná proto,má seriál jen 8 dílů.Co je doopravdy hrůza,jsou ty nuceně vpálený songy do scén.To snad i amatér má lepší cítění a hlavně se to z ničeho nic rozjede nějaký oldies,což by bylo fajn,ale nemá to absolutně návaznost.Někdy není ani slyšet dialog nad hudbou.Tfuj.75% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Luďan coby výběrčí výpalného neměl chybu – u těchto scén jsem se nasmál asi nejvíc. Souhlasím s tím, že míra hlášek i humorných momentů stoupá stále vzhůru – takže jen tak dál. Jde vidět, že tvůrcům šlo skutečně o to, diváky hlavně pobavit a nebáli se jít za „hranici“ – což se cení. MOST je skvělý na odreagování a zlepšení nálady, navíc se nesnaží jen něco napodobovat… ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Je trochu debil, takže by to mohla být postava dost oblíbená,“ prohlásil herec Martin Hofmann a měl zatracenou pravdu. Rýpání do ožehavých témat pokračuje. Všechno se hroutí, kvůli nové podobě sourozence mu dělá problémy bývalá manželka Ilona i majitel oblíbené Severky. Zdá se, že práce výběrčího výpalného pro místního bosse vypadá jako únik od všeho. Scenárista Petr Kolečko zase ukazuje, jaký cit má pro hlášky a jak umí pracovat s timingem. Mísí inteligentní humor se správnou lidovostí, v čemž si každý může najít to své. Prostě ačkoliv je výsledek plný nekorektního humoru, má v sobě i pořádný kus lidskosti a životních pravd. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl má velmi slabou linku. Ne skutečně i satirický seriál naprosto mimo realitu si nemůže dovolit tak stupidní scénář jako středoškolák zabouchlej do holky co ho ani nezná. Na druhou stranu je tam krásně ukázáno, co si gympl myslí o průmkách a navíc je tu naprosto geniální linka v hospodě vrcholící ve chvíli kdy jediný pracující cigán na světě srazí dodávkou místního mafiánského bosse. Ups, spoiler... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Registrační značka na autě, které Dáša (Erika Stárková) umývá (1U7 0861) je totožná jako ta na voze taxi, se kterým jezdí major Kuneš (Hynek Čermák) v 2. sérii seriálu Rapl (od r. 2016). (Martin_L)
  • Když Luděk (Martin Hofmann) rozbíjí přední sklo Romanova auta, tak aniž by kolem auta chodil, nejdříve si zapaluje cigaretu na levé straně auta zády k Dáše (Erika Stárková), pak mlátí do skla z pravé strany čelem k Dáše, aby pak opět byl vlevo zády k Dáše. (velkyvezir)
  • Když pan Juliš (Jiří Schmitzer) oslovuje Dášu/Pavla (Erika Stárková), aby vedl exkurzi učňů v autoservisu, osloví ji jménem Erika. To je ale skutečné jméno herečky, nikoli její postavy. (rakovnik)

Reklama

Reklama