Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Diskuze

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

jo a ještě mě bavilo máslo Hera a Hondo, ten starej pirátskej hajzlik :D

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Merengues9

A co mají potom říkát Rebels? :D TCW mě bavily :) Zabývalo se to pro mě atraktivnějším obdobím a hlavně postavami jako Anakin a Ahsoka. Rebelové už mě moc nebrali, Ezra mi nesedl, ale jeho mistr Kanan se mi zase líbil. 

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Merengues9

TCW jsou dětinské Stejně jako celé Star Wars... :D První série je vice zaměřená na děti, ale poté si tvůrci uvědomili jaký seriál skýtá potenciál a zacali ho využívat. Ale ty jsi strůjcem svého štěstí. Dělej jak myslíš. :)

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Dabing má i šestá série, která šla na AXN. Jinak já osobně třeba s titulky neměl jako děcko problém. Navíc dnes se učí cizím jazykům děti ve stále nižším věku.

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Jsem si až teď všiml, že si bral v potaz i Clone Wars. No, vzhledem k tomu že TCW ma česky nadabovanou pouze první sérii, takzě by tvé děti museli byt dobrými čtenáři, aby si užili další serie s titulky. Ale víš, mohl bys jim udělat vlastní rychlodabing. :D Jako už jsem přemýšlel, jak svým budoucím dětem pustím TCW a jazyková bariéra je docela velký problém.

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Merengues9

Spousta seriálů má špatnou první sérii a průběžně nabírají na kvalitě tak moc, že se i vyplatí vytrpět první sérii. TCW i CW opravdu stojí za shlédnutí, ale přemlouvat tě nebudu. :) Mam kamarády, kteří TCW odsoudili na základě první série, ale když pokracovali, tak změnili názor. CSFD je dobré, že u některých seriálů můžeš hodnotit jednotlivé díly.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Merengues9

Protože většina ( 2,3,4,5,6 série) je lepší nežli první série, takže hodnotit seriál na základě první série je nefér. A jak radím dole, Ultimate Order částečně řeší "nekvality" první série. A v zásadě, TCW je epizodický seriál, takže když tě nějaký díl nebaví, tak ho prostě přeskočíš.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Blackhand47

V tomhle nejsem objektivní. Myslím si, že znalost prequelů až moc ovlivňuje původní zážitek ze staré trilogie, zvrat "i am your father" nepovažuji za hlavní důvod. Epizoda 4 lépe funguje jako úvod do světa SW, nežli Epizoda 1. Znalost E3 bych řekl že, přímo ničí zážitek z E4, protože ten skok z nejepičtější epizody na tu "nejlevnější" epizodu je příliš velký a divák může být zklamaný, že E4 není taková jak by očekával a možná mu může pripadat i nudná, protože se z ni vytratí "kouzlo nepoznaného". Dále to Lucasovo "it's like poetry", myslím si, že je lepší když divák pocítí "rýmy" v prequelech a tak si je užije víc a bude mít pocit, že odkazují na původní trilogii, než naopak aby ty "rýmy" pociťoval v původní trilogii, nemyslím si, že "rýmy" by nějak zásadně vylepšovali zážitek z puvodni trilogie. - https://youtu.be/k7ZW1gtCljs Myslím si že prequely byli natočeny s vědomím, že divak předtím uvidí puvodni trilogii i přesto, že Lucas doporucuje chronologické pořadí. Ale to je můj subjektivní nazor vycházející z toho, že jsem SW viděl v původním pořadí. Chronologisti budou mít samozrejme opačný názor. :) Objektivně doporučuji kompromis - Machete Order 4,5,2,3,6...1 http://www.nomachetejuggling.com/2011/11/11/the-star-wars-saga-suggested-viewing-order/ Opravdu si myslím, že divák docení epizodu 1, až po shlédnutí celé ságy a zároveň, E1 není vyloženě nutná(gungani, jar jar, maul, qui gon, podrace), aby divák pochopil události E2,3. Když divák zná celou ságu a zna osudy postav, tak si myslím, že při těch osudových "prvních" setkáních hlavních postav se může divák i rozbrečet a v celkovém kontextu považovat E1 za geniální film. V opačném případě, když divák vidí E1 jako prvni v pořadí, tak bez znalosti kontextu s dalsimi epizodami si nejspíš nevšimne spousty detailů a souvislostí, mozna se bude cítit zahlcen zdánlivě matoucími informacemi a politické intriky by ho mohli i nudit. Ale to je pouze ma hypotéza.

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Ale když mě nebaví první série tak se přece nebudu dívat na další... A nevidím důvod proč po první sérii nehodnotit. 

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Comida

Doporučuji sledovat podle Ultimate Order. Víc si to užiješ a jako 10. V pořadí uvidíš díl ze třetí série - bitvu o Kamino a pokud tě ten nenadchne, tak asi nemá cenu pokračovat. https://www.google.cz/amp/s/amp.reddit.com/r/StarWars/comments/35ex94/the_clone_wars_ultimate_episode_order/#ampf=undefined Dále doporučuji si sehnat blu ray verzi, která je v originálním širokoúhlém formátu, kupodivu v televizi běželi TCW v oříznutém 16:9.

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Comida

TCW film je ta nejhorší část seriálu i po stránce animace. :D První série je průměrná, ale od druhé série to zacne nabírat kvalitu po všech stránkách. Pokud si fanda SW, tak TCW by ti nemělo uniknout. Nejlépe nejdřív shlédnout původní kreslené CW, protože tam uvidíš: pasování Anakina na rytíře a jak získal jizvu, dále se tam poprvé ovjevili Grievus a Ventress a některé scény jsou prostě boží, ale ne všechno je canon, takže to ber s nadhledem. Bad ass Windu - https://youtu.be/cF3ocZu4cZo 3D TCW začínají až rok po začátku klonových válek a některé detaily viděny v kreslených CW byli vynechány.

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Až budu někdy někomu kdo SW nikdy neviděl (třeba svým dětem) pouštět ságu, dám jim to rovnou i s Clone Wars právě kvůli tomuto propracování. Co pak bude lepší zvrat: odhalení otce nebo pád Anakina k temné straně a smrt všech Jediů, se kterými se divák postupně sblíží? :)

na příspěvěk reagoval Fordzy, Fordzy

Comida

Comida (hodnocení, recenze)

Fordzy

Já jsem TCW neviděl, film byl hrozný. Jestli je to tak i ze seriálem tak to doopravdy nemusím vidět, ale přesto si občas říkám že bych seriálu měl dát šanci. Jestli jsou první řady nic moc, tak nevím jak bych to zvládl shlédnout do doby když už to bude za něco stát.

na příspěvěk reagoval Fordzy, Fordzy

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama