Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 298)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ach, jak je ten Darth Maul charismatický a démonický. Ach, jak jsem chtěla vytáhnout svůj lightsaber a změřit síly s jeho dvoučepelovým mečem./// Ach, těch stupidních a infantilních legrácek./// 3D konverze je zdařilá a jen naivní člověk může očekávat třetí dimenzi na úrovni Avatara. Postavy (předměty, budovy) jsou plastické a vystupují z plátna, aniž by však trapně trčely ve stylu technologické tragedie v Souboji Titánů. Škoda však poměrně neostrého obrazu (taková horší dvd kvalita) a také ztmavení, které má u podvodních scén za následek nepřehlednost dění. Divácky nejvděčnější je z hlediska 3D samozřejmě závod kluzáků, tím však výčet končí. Geniální scénou nadále zůstává finální souboj Darth Maul vs. Qui-Gon Jinn. Jar Jar je po každém dalším zhlédnutí ještě otravnější. Český dabing z něj navíc dělá jakéhosi "čačara" a dabér Anakina je na ránu do brady./// Nejslabší epizoda... Skrytá hrozba jest, mhmh. Lepší je, když si ji pustíte doma na blu-rayi, protože na kino tento film nenabízí dostatečnou míru epičnosti. Na Pomstu Sithů se však do kina nesmírně těším. A Lucas mezitím vymyslí, jak by mohl za pár let sextalogii vylepšit a zabezpečit tak dalších deset generací jeho potomstva. [Kino, 3D s dabingem] ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to nepochybne zklamani, i kdyz v kontextu s epizodou II uz i Skryta hrozba vypada jinak, nez se na prvni pohled zdalo. Tezko rict, co se podelalo. Co mi na ep. I vylozene vadi, je Jar-Jar Binks, diky kteremu TPM vypada jeste vice jako pohadka pro deti, nez pohadkova saga s emocionalni hloubkou pro dospele, jak tomu drive bylo. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4* už len z jediného dôvodu - túto Epizódu som videla už asi tri krát, ale stále sa na ňu dalo pozerať a div sa svete, nenudila som sa. Ale zároveň ju mám z celej ságy najmenej rada. Či je to tým, že sa vyhýbam filmom o deťoch a s deťmi, neviem. Každopádne malý Anakin ma nijako extra nedojíma. Ale inak je to fajn akčná oddychovka, plná fantázie a správneho scifizmu. No vadil mi napr. gumový Yoda (vzhľadom na rok výroby) alebo prehnane nemotorný Jar-Jar (vzhľadom na infantilný humor), z ktorého sa tvorcovia snažili vyžmýkať groteskový fórik v každej scéne, až mi to nakoniec riadne išlo na nervy. Čoho by som naopak prijala viac, to by boli zábery Amidaliných kostýmov, najmä škoda posledného kratučkého záberu na bielu róbu :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nové Hvězdné války mají nevýhodu tu, že minulé díly byli natolik úspěšné, že je jen malá šance být úspěšný s tím samým(je jiná doba). Proto Lucas zvolil strageii zaměřující se celkem hodně na mladší dívaky (a né na ty, které před mnoha lety zírali na Luke Skywalkera jak ničí Hvězdu smrti). Je to viditelná snaha "jen" o výdělek a né geniální pokračování úžasné série. Je to velká škoda hlavně proto, že an to tento díl měl. Obi Wan a jeho mistr jsou skvělí. Princezna je krásná a i (snad)chytrá. Bohužel je to jen jako dětský sen. Pravda závěrečný souboj ( za doprovodu génia Williamse) je opravdu velkolepý, ale to nestačí. Hudbě nelze nic vyčíst, ale přiřadit film ke staré trilogii jako stejně dobrý nebo i lepší prostě nelze!!! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Hvězdných válek, těch původních, jest dlouhá léta ukryto v mém srdci a tady se pod tou záplavou počítačových superefektů pomalu vytrácí. Skrytá hrozba je něco jako Planeta opic po 20ti či více letech. Snaží se držet původního děje, ale stovky nových postav dělají s jasné kresby mazaninu. Efekty samostatně jsou skvělé, obzvlášť mě zaujal design měst. Jenže když kouknete na oblohu, koráby jsou seřazeny jako angličáky na poličce. A pak hodně pokulhává spojení reálného prostředí s tím digitálním. Takže máte chvílemi silný pocit plastičnosti záběrů, kdy počítačové postavy trocha vystupují ze svého pozadí. Ovšem slušnou devizou jsou souboje rytířů Jedi a taky slušně zakomponovaný homor, který z jinak toporné sci-fi udělal slušnou akční podívanou. Jen se s ním naučit trocha zacházet, aby ho zas nebylo moc jako v případě Jar Jara. Zkrátka Epizoda 1 je něco jako jediná kvetoucí kytka na louce, krásně vypadá, ale pokud ste alergici asi se z ní ukejcháte k smrti. Takže 3 a pů hvězdičky především za vizualitu a bez komentování děje. Amen ()

Galerie (291)

Zajímavosti (169)

  • Zo 133 minút filmu iba 10 až 15 minút neobsahuje vizuálne efekty. (klayman)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do 30. září 1997 v Tunisku, Itálii a Anglii. (Varan)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama